LANDreas Skrevet 10. november 2012 Del Skrevet 10. november 2012 Jeg foretrekker Frydenlund Fatøl, uavhengig av årstid og høytid. Julebrus blir litt i søteste laget for meg, selv om jeg egentlig liker søte, kullsyreholdige leskedrikker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
JCP Skrevet 10. november 2012 Del Skrevet 10. november 2012 FF er en højdare ja. Dahls julebrus er litt mindre søt, heldigvis Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lafterolf Skrevet 10. november 2012 Del Skrevet 10. november 2012 (endret) Oppskrift på kursøl: 12 liter vann 1,2kg sukker 2 appelsiner, deles i to 1ts nellik (hel) 2ts pepper (helkorn) 1sp gjær Noen liter vann kokes opp med nevnte krydder. Bruk noe som holder krydderet på plass for å unngå siling senere. Tøm i sukkeret. Ha i resten vannet. Når du har rett tempratur har du oppi gjær. Settes på en lun plasset døgns tid før du slår over på flasker. Flaskene settes kjølig, vi bruker kjelleren. Kan drikkes etter noen dager men vil være best etter noen uker da det blir mer futt da. Endret 10. november 2012 av lafterolf Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Peik Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Om det skal være alkoholfritt, foretrekkes Liereple fra Egge gård. Den er veldig grumsete og kjempegod... Julebrus blir for Donaldbrusaktig etter min smak. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Min gamle mor laget i mange år noe juledrikke som muligens kan minne om kursølet. Oppskriften vet jeg ikke noe om og mors hjerne er på bærtur nå. Det var godt og litt friskt men gamle husmødre følger ikke alltid oppskriften slavisk. Bryggets innhold varierte fra år til år og det som i utgangspunktet var (nesten?)uten alkohol kunne fort bli med høy prosent neste år. Men vi ungene elsket det med eller uten alkoholen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LANDreas Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Aha, det forklarer jo dagens Gaute! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
balder01 Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Personlig liker jeg champagne brus til jule maten, men ellers så har jeg fått stor sans for juleøl av litt mørke typer. Gleder meg til å få smake på Kinn bryggeri sitt. På det lokale polet fikk de 36 flasker og de var borte etter 5 min. jeg var ikke av de heldige, men ryktene sier at det er mer på gang. Det blei for øvrig sendt ca 8000 flasker til Oslo foor fordeling rundt om i landet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skotten Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 En oppskrift jeg fikk i Stockholm for en tid tilbake; En flaske vodka tilsettes det gule skallet fra en sitron samt to sukkerbiter. Rist flasken til sukkeret er oppløst og la det ligge ett døgn i fryseren. Sil av og man har en fantastisk schnaps til sjømaten inkl sild. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Evilduck Skrevet 15. november 2012 Del Skrevet 15. november 2012 Nå har jeg fått smakt Julemust, og jeg må vel innrømme at jeg neppe drar til sverige for å handle mer av den drikken. Selv foretrekker jeg Berentsens Eplemost (med kullsyre) som alkoholfri drikke til julematen. Julebrus er for søtt som drikke til mat, men kan være godt når man har litt søtsug etter all den salte maten. (Vi spiser pinnekjøtt her i huset.) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Simen Egge Skrevet 4. desember 2012 Del Skrevet 4. desember 2012 Trur jeg veit hva slags julebrus han her foretrekker.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lafterolf Skrevet 4. desember 2012 Del Skrevet 4. desember 2012 I gamle dager hadde vi julebrennevin i Trøndelag. En liter HB ble tilsatt tre dråper sitronsaft. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smedenDAY Skrevet 8. desember 2012 Del Skrevet 8. desember 2012 Aass for oss! Forøvrig er det mykje rart ein kan lage sjølv, og jul blir det om du har i ein kilo sukker ekstra. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
grønn disco Skrevet 24. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 24. desember 2015 Det blir grumset i år også.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
GuttormG Skrevet 24. desember 2015 Del Skrevet 24. desember 2015 Oppskrift på kursøl: 12 liter vann 1,2kg sukker 2 appelsiner, deles i to 1ts nellik (hel) 2ts pepper (helkorn) 1sp gjær Hvor mye er 1 sp? spiseskje? Og hva slags gjær? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lafterolf Skrevet 24. desember 2015 Del Skrevet 24. desember 2015 Spiseskje ja. Vanlig tørrgjær. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ragnarsk Skrevet 26. desember 2015 Del Skrevet 26. desember 2015 Mammaen min brukte einer, og 2 flasker bukkøl i hjemmelaget øl. ( TOMTEBRYGG ) Det ble korket og satt i kjelleren, og noen ganger når det nærmet seg jul smalt det i korker der nede. Nå er det dessverre Hamar julebrus for kona og unga, og AASS vørterøl for meg. Hadde vært gromt å tatt opp igjen den tradisjonen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 26. desember 2015 Del Skrevet 26. desember 2015 Noen husker vel reklamen: DET ER FORBUDT Å BRYGGE ØL AV MOSS MALTEKSTRAKT,. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lise Skrevet 26. desember 2015 Del Skrevet 26. desember 2015 Fikk noen flasker Hamar julebrus i julegave og synes ikke det smaker julebrus, men sjampanjebrus. Minner meg om onkelen min som brukte det som blandevann, trolig for å dempe smaken av dårlig vare.. Julebrus skal være rød og hete Aass. Tanta min brygget tomtebrygg som tørstedrikke på sommeren, et år hadde hun manko på glassflasker og brukte tomme saftflasker av plast istedenfor. Flaskene ble til fantastiske kunstverk, men ølet ble dødt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
EKJ Skrevet 27. desember 2015 Del Skrevet 27. desember 2015 Fikk noen flasker Hamar julebrus i julegave og synes ikke det smaker julebrus, men sjampanjebrus. Minner meg om onkelen min som brukte det som blandevann, trolig for å dempe smaken av dårlig vare.. Julebrus skal være rød og hete Aass. Tanta min brygget tomtebrygg som tørstedrikke på sommeren, et år hadde hun manko på glassflasker og brukte tomme saftflasker av plast istedenfor. Flaskene ble til fantastiske kunstverk, men ølet ble dødt. Alt etter hva man er vant med... Har vokst opp med Julebrus fra Hamar , eventyrbrus kan man kjøpe hele året... ? God (h)jul! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Myhre Skrevet 28. desember 2015 Del Skrevet 28. desember 2015 ...eventyrbrus kan man kjøpe hele året... Absolutt 100% korrekt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gautes Skrevet 28. desember 2015 Del Skrevet 28. desember 2015 Måtte bare kjøpe julebrusen til Coop i dag. Best i test ,stod det,og bare et par igjen. Helt klart feilkjøp,selv for meg med søtsug. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LandRover Skrevet 2. januar 2016 Del Skrevet 2. januar 2016 Arendals julebrus selvfølgelig! Både for barn og voks Det har vært mye skriverier om denne spesielle brusen. Jeg skulle gjerne smakt på denne, men feirer jul i Sverige så det får vente til en annen gang. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
isak Skrevet 3. januar 2016 Del Skrevet 3. januar 2016 I gamle dager hadde vi julebrennevin i Trøndelag. En liter HB ble tilsatt tre dråper sitronsaft. Så var det vel slik at dersom fruktsmaken ble for påtrengende, kunne man sløyfe sitronsaften... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.