Gå til innhold

DE forsvant den veien......


telindnor

Anbefalte innlegg

Første "langtur" med fullt fungerende 1959 LR Camper!

Har vært på noen turer tidligere, men enten med ubrukelige bremser eller uten fungerende lading. 

 

Her kommern:

 

Bikkja og jeg er hjemme alene noen dager så da må helgen utnyttes optimalt. Og mer optimalt enn å sette kursen til fjell, med -4 graders melding og bare blå himmel kan det ikke bli for undertegnede. Vi fyker avgårde på lørdag formiddag. 

Tar det litt pent på bakveier opp mot Hardangervidda som er målet, nærmere bestemt Kalhovd-Gvepsborg-Mårvann ett eller annet sted

Kjører Valebø, Notodden, Årlifoss, Gransherad, Hovin, Atrå og opp på vidda. Lang tur, men bare fint. Dårlige veier rister og bråker noe infernalsk, men det er OK så lenge det er liv i 2,25ern, tenker jeg. På vei opp må gubbe, bikkje og bladfjærer strekkes så da blir det ett og annet bilde, når vi først står og henger.

 

Første stopp er ved et par litt triste vogner. Vel noen er hensatt for å dø, andre ha "evig liv"..... heia Land Rover!

 

P1070625.JPG

 

Oppe i Gransherad må det også pauses litt..

 

DSC_0108.JPG

 

Under Blefjell finnes det rester av veien fra de gode gamle dager. Nydelig byggverk.

 

P1070628.JPG

 

P1070634.JPG

 

I Atrå har velkomskomiteen tatt oppstilling i veikanten. Vi hilser bare ærbødig før vi girer ned å drar på oppover bakkene mot setra og Kalhovd.

 

P1070647.JPG

 

Innom og sjekker at alt er OK før vi drar til fjells. 

 

DSC_0109.JPG

 

Stopper igjen for et fotoshoot. Denne lille broen er fin i så måte. 

 

DSC_0112-01.jpeg

 

Vi kjører først til Kalhovd Turisthytte og brekker mot Gvepsborg. Kjører ca 1,5 mil for så å snu. Finner ikke helt drømmestedet.  Har et sted på lur inn mot Stegaros. Litt mer på vidda da..synes jeg, og har planen klar for søndagsturen i samme området.

 

IMG_2145.JPG

 

Her kommer vi passe utpå eftan. Går igang med litt mat og gjør oss klar for kvelden. Spør bikkja om hun er klar for tur, men nesa puttes bare enda lenger inn i soveposen...OK, da blir vi her. Drekker et par hjemmelagde øl og leser litt før vi stenger LED lyset fra ekstra batteriet til camperdelen. Varmen fikk vi fra den gode gamle primusen. Den er OK, men ikke kjekk hvis noe kommer for nær den. Her må det fornyes på en eller annen måte!

 

DSC_0115.JPG

 

En liten fotoshoot ble det også med en scene fra den gangen bilen var ny. Den ble bestilt ny av datidens mest anerkjente norske fotograf som benyttet bilen til sine fotosafaris. Den ble flittig benyttet i 10 år, både innenlands og utenlands. Vel det er en en annen og ganske lang historie...

 

IMG_2133.JPG

 

IMG_2141.JPG

 

Søndagmorgenen kommer med muligens enda finere vær enn lørdagen. I løpet av natta krøp termometeret ned mot -5. Det er OK. VI fyrer på propan og primus og snart er det 15-20 i vogna. Da regner det en periode ganske tett fra kondensen i taket. Opp av posen og tørke, svarte, det er kaldt på bena. Der nede  er det lite varme....

 

DSC_0123.JPG

 

Kjører inn til Synken og parkerer. Derfra bærer det innover en times tid mot Mårbu før vi setter kursen opp på høyden og returnerer. Vanvittig flott utsikt. På turen tar vi opp en 40-50 ryper. De flokker seg nå på høsten. Bikkja får helt noia og flyr i alle retninger etter de hvite prinsessene.

Vel noen ganger føler man seg liten på fjellet ..og andre ganger IKKE. 

 

DSC_0131.JPG

 

Der nede, helt alene, på parkeringen, 1bil! Og det på den tiden hvor fjellet er på noe av sitt fineste. Frost i bakken gjør at man kan gå hvor som helst uten å vasse i myr og vann. Vi er heldige! 

 

P1070700.JPG

 

Kjører et par hundre meter og stopper for en lønsj. Varmen gjør at det er bare deilig å sitte i sola og slakke´n, før turen ubønnhørlig settes mot byen. 

 

DSC_0132-01.jpeg

 

Takk for turen, Camperen, gleder meg til neste gang. Ca 40 mil hvorav 10 på grus....beste bobilen ever!!

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tommel opp til bil og skribent! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Når ting skal merkes i gamle biler....hva alle bryterne er til, hva instrumentene viser, hva slag ladedingzer, og alt det andre som er litt vrangt å holde styr på i gaaamle biler, da er det viktig å bruke noe som ikke forsvinner så lett :)

DSC_0117.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var vi en glad gjeng som forsvant ut på tur igjen. Turen gikk til de samme traktene som vi var i på samme tiden som i fjor, Vest Telemark med Rui i Tørdal som base. Der er det helt fantastisk. 

I år skjedde det også stoore ting på Rui. De gamle bygningen så en bil for første gang i sine mangehundre årige liv. Det var stas...hørte nok det knaket litt i de gamle kroppen da..

 

22885809_1942247379136209_6819003884452195285_n.jpg

 

Fint på parkeringen, stille og godt med stødige saker rundt på alle kanter. Sover bra der!

 

DSC_0132.JPG

 

Fra Tørdal bar det over mot Vrådal, før vi tok ferga over til Fjone. Fergemannen husket oss godt fra i fjor, og hevdet fortsatt at Yototoa er en bedre bil enn LR. Da var han nære på et bad! :)

 

DSC_0136.JPG

 

DSC_0137.JPG

 

DSC_0138.JPG

 

DSC_0146.JPG

 

Fra Fjone kjørte vi bomveg over høyden til Fyresdal. Der besøkte vi bla Fyresdal International Airport, som lett kan ta ned en Boeing 737...men som ikke gjør det...heller :rolleyes:

 

DSC_0152.JPG

 

Vi rastet ute i vannkant ved Fyresvannet hvor det var nydelig stille høstdag, helt til det brummet i TD5ere som føk rundt på hauger og i sanda. Vi forholdt oss i ro med Camperen...det får da være måte på :blink:

 

DSC_0154.JPG

 

DSC_0156.JPG

 

DSC_0180-01.jpeg

 

DSC_0179-01-01.jpeg

 

DSC_0184.JPG

 

Det virkelige skumle vi opplevde var når den ene bilen ble brått angrepet av tiger i fullt firsprang i ren og skjær ondskapsforbannelse over at vi ødela sandhaugen kanskje..

 

22853083_1859935771003564_8515084746564845022_n.jpg

 

Fra Fyresdal dro vi opp mot Vråliosen før vi returnert på "gale" siden av vannet ned mot Vrådal. Der så vi på slusene og noen kjørte på slusene...som hadde smal nok bil. Det var tight.

 

DSC_0187-01.jpeg

 

Fra Vrådal bar det i ville byks opp igjen til Rui. 

 

Dagen gikk, natta kom og det gjorde jammen vinteren også. Deilig friskt. 

 

P1070717.JPG

 

DSC_0189.JPG

 

Camperen besto med glans. Fantastisk å rulle rundt med en nesten 60 år gammel bobil. 

Takk for turen, nå hviler vi litt før neste økt, for på tur skal vi. Ligger i LR genet det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal en tur til "Pederland" på oval weekendtur nå førstkommende. Sønnen går på Nord Møre Folkehøgskole og det er foreldresammenkomst til helgen. Så da blir det tur...med Defender og da må der overnattes. Lager meg derfor egnet camper med gjenbruk av den andre Camperens utstyr. 

 

Den opprinnelige benken på bildet hadde jeg fra tidligere turer. Putene er fra Serie2 Camperen

 

P1070722.JPG

 

Med nye plata oppå puter så har vi OK bord. Plassen ved siden av Sub´en og krakken blir innematlage sitteplasser. Da har vi nok takhøyde.

 

P1070724.JPG

 

Kanskje ikke altfor bred, men kona og jeg er gode venner så det tror jeg funker greit nok. Under ekstra plata så var verktøyboksen som er en kopi av sub kassa akkurat passe høy som understøtte til den ekstra plata. Andre siden av plata hviler på seteryggen på dobbeltsetet.

 

P1070726.JPG

 

En genistrek er POD varmeren. Den gir 2,3 kw og brenner i prinsipp som en vanlig parafinlampe. Her er det laget slik at ikke det er den gule flammen, men blå flamme som brenne. Har nok høyere temp og brenner renere. Lite lukt. En utfordring var høyden fra alle steder hvor jeg kunne plasser den. Bak vist på bildet er en . På passasjersetet uten seteputen an annen. Begge gir for kort avstand til taket. Tenkte derfor på å teste ut med Ecofan´en som jeg har inne på vedovnen. Det funket som ei kule. Nå få vi bra med varme spredd rund i kupeen, som også er relativt tørr. 

 

P1070727.JPG

 

P1070730.JPG

 

Blir spennende å test i felt dette. Funker fint i "teorien" i alle fall :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kult Terje! Gøy å se hva du får til. Kommer det blågulfiolillastriperutete gardiner også i bilen snart eller? 

 

Før du vet ordet av det er du på jakt etter campingtak til Defenderen også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er tur gjennomført, og for en tur det ble. Kjørte opp Østerdalen fredag som er rask og litt lite spennende. Kom frem til hyggelig Surnadal i mørket og spiste på lokale italienske... 

Lørdag kom med passe kjipt blautvær, men vi tok turen til nabodalen, Todalen og inn til en av landets sikkert mest spennende og i alle fall mest bortgjemte fjellutstyrsforretning, Kårvatn Fjellustyr. Her fikk poden Martins konto kjørt seg ganske hardt!! 

Deretter satt vi av Martin på skolen og kjørte i noen minutter inn på tunet til Peder. Der fikk vi omvisning i skjul og mancave, men mest av alt en veldig hyggelig mottakelse og prat. 

På ettermiddag og kveld var det omvisning og show med elevene på Surnadal Folkehøgskole. 

Søndag kom og vi hadde et håp om tur på fjellet i nærområdet, men været var kjipt. Tåke og sånn passe vannrett sludd. Da sa vi takk for oss og kjørte til Ålvundeid. Der ble det også besøk hos Gunnar og familie. Der ble det en kopp kaffe og jammen fikk vi ikke også en snei av farsdagskaken som noen DER i huset hadde husket. Og igjen trivelig prat om felles og ukjente tema, men veldig kjekt å hilse. 

Derfra dro vi over mot Oppdal, hvor vi i tett snødrev ble blunket på av flott Defender. Oppe på Dovre VILLE vi på tur, og tur ble det. Tror vinden på toppen av Hjerkinn passert...tja, mye. Var i alle fall vanskelig å stå oppreist i kastene. Artig og friskt. 

Sulten tok oss og Dombås sto og lyste mot oss i så måte. Passerte Dovregubbens Hall og der var det oppe! Da var det bråstopp og fantastisk opplevelse, både på atmosfære og det kulinariske. Er dere over Dovre STOPP DER! 

Neste stopp ble Valdresflya og plassen dattera og jeg bodde på i våres. Der var det en 20cm snø opp bakken og Defenderen måtte jobbe hardt for å komme i posisjon for overnatting horisontalt. Selvfølgelig leverte den varene og vi hadde en aldeles fantastisk kveld, natt og morgen. 

Toppstøtet mot Knutshø ble avbrutt av snø og is i klatreetappen på begynnelsen av turen. Litt med halen mellom bena ruslet vi tilbake og puslet over flya...heeelt magisk. Og heelt alene!! 

Deretter ble det tur via Fagernes - Gol - Geilo - Imingfjell - Atrå og hjem

Knall tur!! 

 

Kårvatn 

DSC_0230-01.jpeg

 

Kongsvold Fjellstue, Dovre

DSC_0238.JPG

 

Hjerkinnhø 

DSC_0248.JPG

 

Dovregubbens Hall

DSC_0259.JPG

 

Defender "Fire and snow" edition

DSC_0261.JPG

 

Nais og komfortabel binge

DSC_0263.JPG

 

Perfekt sted å starte dagen

DSC_0262.JPG

 

Sleipe Knutshø. We will be back!! 

DSC_0269.JPG

 

Valdresflya o vakre!! 

DSC_0288.JPG

 

Siste dagslyset.. Imingfjell i blåtimen

DSC_0304.JPG

 

Takk for turen! 

Endret av telindnor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 14.11.2017 den 17.29, telindnor skrev:

 

 

Hjerkinnhø 

DSC_0248.JPG


 

Veldig fint bilde!

Litt sånn trolljeger aktig :)

 

Sånn litt utenom, hvilke farge har du på felgene på seriebilene dine denne vinteren? :rolleyes:;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He-he....en har sort og en har hvit 

1 time siden, Land Rover for alle penga skrev:

Veldig fint bilde!

Litt sånn trolljeger aktig :)

 

Sånn litt utenom, hvilke farge har du på felgene på seriebilene dine denne vinteren? :rolleyes:;)

 

Takk :)

Vel...en har sort og en har hvit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...