Helge Skou Dale Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Har fått meg en ovn som jeg skal ha nede. Men innmaten kom i egen pose. Og nå lurer jeg fælt på hvordan bitene skal plasseres! Har ikke funnet noen produsent på den, står bare "Laget i Norge" på baksiden. Noen som har lik ovn som kan ta bilde av innsiden? Mvh Helge Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
j_wold Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 den ovnen kalles hanna kvanmo i arendal... stor og rund, svær i kjeften og heit i toppen . egentlig heter den jøtul peis #4 skal du fyre med den så bør stua di være 250 kvm. siden den er på 11 kw og helt umulig å bare fyre litt med . den er vel den ovnen det er flest av under "gis bort" på finn... med god grunn. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jon O Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 den ovnen kalles hanna kvanmo i arendal... stor og rund, svær i kjeften og heit i toppen . egentlig heter den jøtul peis #4 skal du fyre med den så bør stua di være 250 kvm. siden den er på 11 kw og helt umulig å bare fyre litt med . den er vel den ovnen det er flest av under "gis bort" på finn... med god grunn. Det der er nok Jøtul peis nr 3, ikke 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helge Skou Dale Skrevet 30. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2009 Den skal stå i kjelleren og varme opp hele huset. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Har Nr.4, og synes den er fin å fyre med, så her må du nok trekke tilbake dine uttalelser Mr. Wold Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ronny Jacobsen Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Jeg har også et par erfaringer med de ovnene der. De varmer noe sinnsykt!!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Ikke noe problem å fyre opp kåken med de nei. Men, må vel si at Wold har rett, ikke lett å fyre "lett" med de Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
j_wold Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Har Nr.4, og synes den er fin å fyre med, så her må du nok trekke tilbake dine uttalelser Mr. Wold aldri verden !. men nå skjønner jeg hvorfor du ville ha transportbånd til å få inn veden og jeg er vanskelig i kveld... jeg påstår fremdeles at den heter "jøtul peis 4" Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helge Skou Dale Skrevet 30. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2009 Men hvordan ser den ut innvendig? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trond C Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 "Innmat i ovn" Aha, tenkte jeg, her er en som har oppskrift på noe herlig skotsk mat, kanskje en nyre- og levergryte, haggis eller annet godt, kjente spyttproduksjonen kom i gang :-) så var det bare ovnsdeler - jaja, jeg har ikke fått middag idag siden fruen er på senvakt og middag til en er kjedelig, så tankene går vel i retning mat. Får finne meg en øl og noe saltandvinegar chips jeg har ute i skuffen :-) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helge Skou Dale Skrevet 30. oktober 2009 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2009 Haggis The Most Traditional of all Scottish Dishes! 1 cleaned sheep or lamb's stomach bag 2 lbs. dry oatmeal 1 lb. chopped mutton suet 1 lb. lamb or venison liver, boiled and minced 2 cups stock sheep heart and lights, boiled and minced 1 large chopped onion 1/2 tsp. cayenne pepper 1/2 tsp. allspice 1/2 tsp. salt 1/2 tsp. pepper This is the most traditional of all Scottish dishes, eaten on Burns Night (January 25th, the birthday of Scotland's national poet, Robert Burns, 1759-1796) and at Hogmanay (New Year's Eve). It is really a large round sausage; the skin being a sheep's paunch. The finest haggis of all is made with deer liver, served to the skirl of the pipes, cut open with a traditional 'sgian dubh' (black stocking knife) and accompanied by small glasses of neat Scotch whisky. This recipes dates from 1856. Toast oatmeal slowly until crisp. Mix all ingredients (except stomach bag) together. Add stock. Fill bag to just over half full, press out air, and sew up securely. Have ready a large pot of boiling water. Prick the haggis all over with a large pin so it doesn't burst. Boil slowly for 4-5 hours. Serve with clapshot. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
j_wold Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Men hvordan ser den ut innvendig? det var da veldig hvor off topic du var da har du ett bilde av delene kan vi sikkert få til puslespillet sammen . Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fosen Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Men hvordan ser den ut innvendig? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 aldri verden !. men nå skjønner jeg hvorfor du ville ha transportbånd til å få inn veden og jeg er vanskelig i kveld... jeg påstår fremdeles at den heter "jøtul peis 4" Bare ikveld??? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spoon Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Håper du er stor skogeier, de ovnene der SPISER ved!!!!!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ole jacob Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 Det der er nok Jøtul peis nr 3, ikke 4 Jeg er enig, det er en #3.... #4 har annerledes dør -mer utenpåliggende, liksom... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LANDreas Skrevet 30. oktober 2009 Del Skrevet 30. oktober 2009 (endret) Ikke enig med Wold i at det er en nummer 4, det er en nummer tre. Døren på nummer 4 er helt riktig mer utenpåliggende, og låsen er annerledes kom jeg på. En god peisovn er det uansett, uten at jeg husker hvordan brennplatene skal monteres - dessverre. Grattis! Endret 30. oktober 2009 av LANDreas Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.