Gå til innhold

1 år med Discovery


Ahok

Anbefalte innlegg

Hei. Må hive meg på denne tråden. Har en 2003 disco kjøpt i Jan 2006. Aldri driftsstans, aldri vært på verksted, i grunnen aldri noen problemer bortsett luftfjærene som stadig ikke taklet overgangen fra vestlandsklima til vinteren på høyfjellet og hytten på Hardangervidda. Eneste jeg har gjort med bilen utenom service er å bytte alle 4 hjullager, bremser på alle hjul og byttet til stålfjærer. Samt rør til oljekjøler etter å ha lest her at det kunne by på problemer. Har nå begynt å lekke litt fra servoen så reppsett er bestilt :-) Kjørte 1600 km i sommer på 4 dager og hele familien var enige om at bilen fremdeles er helt super.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for positiv tråd!!

 

Slikt er godt å lese i motsettning til det som er vanlig på slike forum - problemer-problemer-problemer.... En blir jo skremt fra å handle det meste som finnes av bil av å lese slikt. Jeg har en skjult drøm om å bytte ut stasjonsvogna med en D2 når tida er inne, men forumlesing er ikke alltid helt sunt i slike prosesser. Jeg ser likevel at det dukker opp noen gode objekter på finn iblant som har fått godt med forefallende vedlikehold og antirustbehandling oppigjennom årene. Eller så er jo Freelander interresant pga enkeltheten, deleprisene og ikke minst prisen på bilene. K-motoren kjenner jeg jo til, slik at den ikke er noen hindring... Desverre så er jo ikke FL like ekte LR som D2-en da......

 

Valgets kval, tiden vil vise :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

9 år med Discovery!

 

Hva kan jeg si? Nok et år uten noen form for problemer. :wub: Den har nå ruslet 270000 km., nesten halvparten av disse i mitt eie - uten et feilslag av betydning. Det er fortsatt uten tvil favorittbilen til famillien og den blir flittig brukt som en opplevelsesmaskin. Merker at bilen har holdt ut lenge - det er klart den er litt sliten, men et velfortjent spaopphold med bytte av en del slitedeler er planlagt.

 

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

 

4.jpg

 

5.jpg

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

10 år med Discovery!

 

10 år har gått og gliset sitter fortsatt klistret. Vi prater altså 10 år uten driftsstans eller annet alvorlig tull. Bytte av slitedeler og preventivt vedlikehold har det blitt, men ingenting som verksted har måttet håndtere.

Bilen blir ikke lenger brukt daglig da jeg har en pendlerbil som er litt rimeligere i drift, men den blir fortsatt brukt til alle gode opplevelser på tur i skog og mark med gode venner.

 

Høsten nærmer seg med tid for PKK - og i år blir det spennende grunnet oljelekkasjer fra motor og gir. Må bare innse at favorittbilen har blitt litt inkontinent, men det blir vel jeg snart også uten at jeg har tenkt å la det stoppe noe. :)

 

Gleder mer til de neste 10 årene - for verdens beste Discovery skal selvsagt ikke byttes ut. B)

 

 

IMG_3649.JPG

IMG_4019.JPG

IMG_4148.JPG

IMG_4213.JPG

Hardangervidda.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med 10 år! Ikke mange som har bilen sin så lenge i disse dager...

 

Jeg tørket min godt noen dager i forveien av PKK og så en siste gang rett før bare for å være sikker... gikk gjennom uten problemer :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

11 år med Discovery! cool

Året startet glimrende med PKK og null hull som vanlig (!). Bilen er jo ikke lenger i daglig bruk, men brukes til turer, arbeid og alt som er moro. 17 år og runder nå 290.000 km hvert øyeblikk. Den har oppført seg helt utrolig i alle disse årene, men jeg må jo innrømme at det begynner å bli ekstra spennende å dra ut på langtur...

Årets ferie gikk fra Flateby - Trondheim - Brønnøysund - Glomfjord - Narvik - Alta - Sørøya - Alta - Luleå - Sundsvall - Flateby totalt ca. 4000 km. Disse gikk ikke heeelt knirkefritt. Kort fortalt en defekt wastegate modulator (som ble koblet fra) og en døende alternator (nytt batteri ble nødløsningen). Vi klarte oss fint på egen hånd og bilen kom seg hjem for egen maskin.

 

Nå kommer jeg nettopp inn fra en økt hvor alternator og wastegate modulator er byttet. VBB!

IMG_0068.jpg

IMG_0426.jpg

IMG_0448.jpg

IMG_0521.jpg

IMG_0538.jpg

IMG_0549.jpg

IMG_0682.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

12 år med Discovery!

 

Fint lite visste jeg når tråden ble startet om at jeg ville holde liv i den etter 12 år - og at jeg fortsatt ville formidle at bilen bare går og går uten noen betydningsfulle problemer av noe som helst slag.

Husker veldig godt at jeg følte litt på dette med å satse på Land Rover for 12 år siden, men med 3 LR i stallen nå er MIN erfaring at det finnes svært få biler som er like pålitelige og solide, og at INGEN merker kan tilby samme fantastiske miljø. Stikkordet må være å behandle bilen som det familiemedlemmet den faktisk er!

 

Det er ingen hemmelighet at Litjkar'n (!) har fått mye oppmerksomhet og mange lufteturer siste året, men Discoen har ikke blitt furten av den grunn... :rolleyes:

 

 

 

 

 

 

IMG_1965.jpg

IMG_1442.jpg

IMG_1567.jpg

IMG_1562.jpg

IMG_1159.jpg

IMG_0885.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig morsomt at du har oppdatert denne tråden i så mange år Arild! Bra at noen får fram litt av det positive med LR eierskapet også!

 

På tide å komme oss på samme LR treff snart. Blir det Nattsafari på deg i år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart viktig å balansere alle innleggene som er problemorienterte :)

 

Må få samkjørt noen treff, ja!

Nattsafari utgår grunnet fotballturnering, men jeg har et lite håp om treff neste helg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

13 år med Discovery

 

På tide med den årlige oppdateringen :)

Denne har nå rundet 310 000 kilometer og ser ikke ut til å stoppe der. Siste EU-kontroll i fjor høst krevde bilens første (!) ordentlige verkstedbesøk i mitt eie da en av bærekulene måtte byttes, og dette krever spesialutstyr. Ikke dårlig på 13 år og 175 000 kilometer.

 

Ellers må jeg som kjenner til de fleste svakhetene på disse bilene gjennom VBF stille meg svært undrende til at ingenting av det følgende har inntruffet enda:

 

- Dieseltrykkregulator

- Dieselpumpe

- XYZ-bryter

- Dysetetninger

- Startmotor

- Toppakning

- Oljekjølerrør (automat)

 

+ masse som jeg ikke husker i farten.

Må innrømme at jeg begynner å føle på at oddsene er mot meg for videre stabil drift, men jeg skrur minst mulig på ting som virker. Rette og slett en herlig bil som bare fortsetter å gjøre akkurat det den skal i tillegg til å bringe nye opplevelser og vennskap hele tiden.

 

 

 

 

 

 

IMG_2095.jpg

IMG_2013.jpg

IMG_1159.jpg

IMG_1290.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Din var kanskje en tirsdagsbil?! ...fabriksgutta hadde kommet seg etter helgens strabaser og ikke rukket å koble av før helgen :D Pluss litt flaks :D

 

Men nå som du har notert ned alt som kan gå galt så spørs det om du ikke må forberede deg på noe ;) , men får satse på et feilfritt år til. Det er jo uansett ikke de største jobbene du evt må ta... du slipper å høre "body-off" i marerittene dine i det minste :D 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

14 år med Discovery

 

På tide med oppdatering av en av forumets mest positive tråder B)

Dessverre ser jeg at mange av de gamle bildene i denne tråden er borte. Forhåpentligvis får jeg ordnet opp i det en gang. Ellers skammer jeg meg litt når jeg nå så over siste års bilder og innså hvor få jeg har tatt av verdens beste Discovery... blush

For øyeblikket er jeg nede i ca. 10k kjørelengde i året, da vi har en fantastisk Serie 2a og Freelander 2 som konkurrerer om turene som går på fossilt brennstoff. Med jobb i Oslo sentrum så er det e-Golfen som nå får kjørt seg mest.

 

Over til det positive - INGEN driftsproblemer, INGEN uventede utgifter! Jeg er med årene blitt mer spent på PKK som den skal gjennom nå snart, men forventer ikke det store der heller selv etter 320k kjørte kilometer.

Jeg planlegger å bestille en del kritiske deler til bilen for å ha liggende på hylla - som nevnt i fjorårets innlegg har jeg knapt hatt noen av de kjente problemene med denne, og de må vel komme snart -eller?? :blink:

 

Godbilen er nå 20 år! :wub:

 

Her er de altfor få bildene tatt siste året:

IMG_2494.jpg

IMG_2523.jpg

IMG_3191.jpg

IMG_3450.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...