Gå til innhold

Treg start. TD4


aok

Anbefalte innlegg

Hei Forum.

Etter en guffen hendelse hvor fruen ble påkjørt, måtte vår kjære "lillebror" MY07 FL2 kondemneres. Ny bil er innkjøpt - MY12 Evoque TD4 automat. (Kona har det bra. Freelanderen viste seg å være en kollisjonssikker bil - selv sideveis. Skulle sett den andre bilen...)

Har akkurat hentet bilen fra forhandler - med garanti. Turen hjem gikk uten problemer, og var lettstartet både etter kortere og lengre pauser.

I dag ble den plutselig svært tungstartet; ingen forskjell på kald eller varm bil: 

Startmotor kinner minst 10 sekunder før den starter. Går tilsynelatende ok etter start. Prøver stopp og start etter at motor er varmkjørt med samme symptom - like lang start-tid. Ingen motorlampe. Ingen glødesignal i dash (4 varmegrader ute)

 

Har ikke feilsøket spesielt enda, men ønsker tips på hvor jeg bør begynne. (Jepp - vet det er garanti, men forhandler er ei ferge og 1,5 timers kjøretur unna. Kjekt å utelukke evt småfeil før jeg tar turen). Mulig at dette hører hjemme på Evoque siden, men tenker at problemet kan være noe mer typegenerelt - og at jeg treffer flere gode forståsegpåere her cool

 

Forslag:

Glødeplugger? Hmmm - rart om symptomet fortsetter med varm bil

Fuelfilter? Skal være nytt... meeen?

Sensorer? Hvor begynner man?

Injektorer? Stemmer symptomet? Bilen går godt når den har startet

Drivstoffpumpe(r)? Vil den da gå godt etter start??

Batteri? Starter går med god fart

Sikring og relay? (Har ikke sjekket alle enda. Noen man bør sjekke ekstra godt?)

Andre ting?

 

Asbjørn

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk at ikke diesel filteret har løsna dersom det nettopp er byttet. Hadde akkurat samme symptom på bilen til guttungen, der satt filteret bittelitt løst, nok til at det lakk ut noen få dråper diesel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant ikke noe som tilsynelatende hadde løsnet, men drivstoffrøret ut fra filteret var lett å vri på - som om det ikke var noe trykk der. Ingen livstegn på oppstart, så den havnet på verkstedet denne gang. Første gang på lenge jeg har bil med garanti og ikke nødvendigvis må fikse problemene selv. Garantien skal brukes..:rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Solved.

byttet dieselfilteret, men fikk «low pressure» varsel. Tok ned tanken og renset tank, filter og pumpe, og toppet opp med ny diesel.  Mye gurba i tanken. Gammel diesel++. Starter og går som den skal nå. Godt å vite at alt er rent!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ikke helt løst like vel.... men mye nærmere en løsning:

 

Bilen har oppført seg eksemplarisk helt til hjemtur fra påskefjellet. Siste Bakke før hjemme kom motorlampa på, «redusert ytelse», og bilen stoppet nede på flata. Ca 1/4 full tank. Leste av «low fuel pressure» på Hawkeye’n. Etter 15 sek kjøring av starter, startet bilen, og «humpet seg» 500m frem til bensinstasjon. Fylte på 42 liter, som tilsier ca 15 liter igjen på tanken. Primet fuelfilteret, og nå starter bilen som normalt igjen.... sist gang den stoppet var også med 1/4 full tank.

Bilen skal nå inn til verkstedet igjen, og de skal se på tanken. Er ganske sikker på at det er feil på overføringen fra venstre til høyre side av tanken. Ergo vil bilen «gå tom» ved ca 1/4 tank. (Tanken er «nyreformet»). 
Inntil videre tør jeg ikke kjøre under halv tank...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, trondshj skrev:

...eventuelt drivstoffpumpe i tanken. Har opplevd dette med BMW tidligere. Ved lavt drivstoffnivå begynner de brått å trekke luft, og da blir det gretten motor. :)

 

Pumpa står også på lista. Tenker merkeverkstedet kan få gruble på det nå :-) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...