Gå til innhold

Defender 90


Skjegget

Anbefalte innlegg

På 10.2.2021 den 19.52, Skjegget skrev:

Bilen var på PKK idag, ble ikke null hull desverre - men jeg er fornøyd allikevel, ettersom feilene er ganske overkommelige:

- Tåkelys bak (glemte å sjekke det, sikkert pæra)

- Skjev pære i H hovedlykt (Hm, ser den sitter litt skjevt inni der?! Må åpne å se)

- Manglende sete ift vognkort :angry: Dette er da Cubby boksen som må ut. Greit nok, har setet og en kjapp fiks.. men må jo si en blir litt oppgitt :blink: Hva skjedde med sunn fornuft...?!

 

Jaja, alt i alt ok!


Fikk også to’er feil på EU nå siden de fire setene bak er tatt ut.. Er litt småirriterende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 143
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Det er ikke setet, men beltene som er kontrollpunkt på EU. Hvis en del av beltet er festet i setet (som feks magebelte i midten) så blir det toer-feil. Hvis hele beltet står igjen etter setet er tatt ut så skal det ikke være feil, og det kan påklages til Statens Vegvesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, var nettopp på etterkontroll så spurte om akkurat det. Nei, setet måtte være der var svaret... "man kan jo ikke sitte på Cubby boksen". Sa at jeg selvfølgelig skjønner det, men at om beltene var der så var det godt nok. Men det var det altså ikke. 

 

Jaja, nå er bilen iallefall EU godkjent! cool

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan hende dette er i noe gråsone. Regelverket er jo utformet for å ta i betraktning seter som er enkelt demonterbart for å øke lasteplass. Det kan hende midtsetet forran ikke faller inn under dette.

Det er jo ikke noe økonomisk gevinst å kjøpe en 5 seter, for så å ta ut baksetene og bruke bilen som varebil så det er helt opp til eier av bilen til å bruke interiøret som dem vil.

 

Jeg var på Statens Vegvesen og skulle omregistrere min D2 til 2 seter peronbil, og kontolløren var veldig klar på at dette ikke var nødvendig så lenge beltene var der. Disse ville jeg fjerne for å bygge interiør, så jeg omregistrerte den.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Bilen har fått hvile i garasjen siden EU OK, litt fordi jeg ikke har hatt hjerte til å dra den ut i saltet og har heller ikke vært nødvendig i denne hjemmekontor tiden vi lever i. I dag ble det dekkskift og en vask med to flittige hjelpere som er hjemme i karantene. Avkommets kommentar "Jeg visste ikke at den er grønn" vitner om at bilen har samlet støv i garasjen alt for lenge :rolleyes:

 

 

20210415_150200.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Ja, men har litt lyst på hvitt tak... alpine white isåfall. Litt usikker hvordan det vil stå til Epsom da.. :rolleyes:

Må uansett få gjort noe med taket, det har flasset veldig + at skjøter trenger en ny runde med fuging. Tette (altså fjerne) takluka hadde også vært fint..!

 

Har nettopp hatt en fin kjøretur i sola etter koronatesting.. kommer da noe godt ut av karantenetida!

Endret av Skjegget
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du først kanskje skal lakkere. Jeg funderte også på å fjerne takluka på Defenderen jeg hadde. En metode jeg vurderte hvis du kan leve med en liten kant,  var å ta ut luken med ramme å alt, klippe til en aluplate som går en cm eller så på utsiden hullet og lime den fast med to-komp epoxylim for alukarrosserier. Slikt lim sitter som hønn og vil i motsetning til luken bli tett.

Undersiden hadde jeg tenkt å kle med en plate trukket med Union Jack eller et annet greit motiv, alternativ ensfarget stoff eller helt nytt taktrekk for bil uten dusteluke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke mulig å få den takluka tett igjen da? Ny gummilist og samtidig tette hull gjennom glasset? Min fra 1999 er potte tett, men har fått ny list en gang siden da. 

 

Hender det blir litt kondens på innsida av glasset når det er kaldt i været riktignok. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kondens som er problemet ja, mye kondens.. luka er tett forøvrig. Hadde en vinter hvor bilen stod ute, da var det dusj hver morgen på vei til jobb.. nå som den parkeres i garasje er det ok. Synes uansett det ville vært ok å tette den igjen.. iallefall på en human måte som kan reverseres :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Olje & filter skift på motor. Skiftet samtidig ut 3 av toppdekselboltene/skivehylser da jeg tidligere oppdaget uorginale bolter/skiver. Fint med slike små & enkle forbedringer også!

 

Ser viftereima har sprekker.. hmm, bilen har jo ikke gått mange km med denne. Dårlig reim eller noe annet gøy?! Skal uansett av snart, har deler klare for å fjerne AC kompressor. Frister også med Revotec elektrisk vifte.. :rolleyes:

20210707_234014.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Fikk endelig fjerna AC vifte/konsoll. Godt å få renska opp litt. AC hull i torpedoveggen ble tettet med to store skiver fra BT som passa perfekt, flaks B)

 

20211213_204201.jpg

20211213_212505.jpg

Ja, mutter burde vært på andre sida sånn rent estetisk, men når bare har to armer ble dette lettest.. Litt gammelt gull var gjemt unna i AC konsoll 

 

20211213_211056.jpg

Må få laget spacere til høyttalere, 3D print vurderes..får kanskje tetta for varmlufta også i samme slengen da.

På 9.12.2021 den 9.35, Pederover skrev:

Flott bil!B)

Takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Startet med en gang på friskt batteri samme kveld, lurer på om batteriet er modent for utskiftning siden jeg er ganske flink til vedlikeholdslading..:huh: uansett ble det bestilt nye glødplugger & litt annet fra Erik idag. 

Da er det bare å håpe at bytte av glødeplugger går greit, søkte litt her om det - virker som det er tålig overkommelig på Td5(?). Lure tips mottas gjerne hvis det er noen triks man bør bruke (bytte med varm motor er #1 kanskje?!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...