Jump to content
LRforum

Recommended Posts

Er det noen som har en fiffig løsning for å plassere et batteri nummer to i en Discovery 2? Jeg skal primært drive kjøleboksen bak i bilen, så kanskje batteriet kunne stå der?

Jeg har kikket litt på denne, er det noen som har noen kommentarer? https://4x4earth.com/forum/index.php?threads/my-second-battery-setup-discovery-2.43662/

Link to post
Share on other sites

Jeg benyttet samme sted for ekstra batteri etc.

Jeg hadde et oppsett i min D2 der jeg tok ut et av de to bakre setene og lagde en plan skillevegg. Bak der hadde jeg ekstra batteri, HF radio og UHF/VHF radio. Selve frontpanel for radioer var foran på dashbord.

I tillegg var det plass til  batterivakt som sikret at batteri ikke ble skadelig utladet, spenningsomformer som alltid sikret tilstrekkelig spenning til radioer, selv om batterispenning var for lav (for sending med radio). Siden jeg hadde radioer på tilsammen 150W utsendt effekt  (trakk rundt 35Amp ved full bruk av alt, ikke ofte....) var det viktig med tilstrekklig lufting også bak skillevegg.

Foran i motorrom hadde jeg en diodeskiller, med veldig lavt spenningsfall som ladet det ekstra batteriet kun når motor var i gang.

 

Ekstra uttak for kjølebag og diverse usb ladere etc.

 

Funket veldig bra, men viktig med lavt spenningsfall over diodeskiller (om dioder benyttes)  og tilstrekklig kabling (med sikringer!!) som gir lavt spennngsfall fra generator og bak til ekstra batteri. Er et langt strekk med kabel. Husker ikke i farten hvilken kabel dimensjon jeg benyttet.

 

Bjørnung

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...