Jump to content
LRforum

EspenV

Members
 • Content Count

  345
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EspenV

 1. EspenV

  Clutch bytte

  Se der ja.., det verktøyet har jeg ikke sett før. Fikk holdt igjen ved å bruke et flattjern med hull mot 2 styrepinner... Gikk bra :-)
 2. EspenV

  Clutch bytte

  Leste endel rundt før jeg bestemte meg for girkasse ned. Virket som meningene var veldig delt 50/50. Har 2-søyler, men var usikker på balansen når skulle ha ned kasse, så løftet den opp og satt den ned igjen på 4 bukker under akslingene i stedet. Skulle jeg gjort det en gang til hadde jeg nok gått for motor ut. Bolten til starter løsnet til slutt :-) Går sakte fremover. Hva bruker folk for å holde igjen svinghjulet når skal dra til siste 90gr på svinghjulsbolter?
 3. EspenV

  Clutch bytte

  Takk for svar. Da får jeg bare fortsette å prøve. Har ⅜ sett, og får pipe innpå, men den sitter noe jæ***. Tror jeg har fått med meg bolten over clutchpumpa, men får sjekke en gang til.
 4. Ærede forum Driver å skal bytte clutch på min 99 modell 110 Td5. Valgte å gå for å ta ned gearkasse. Nå sliter jeg voldsomt med å få løsnet øvre bolt på starter. Trenger starter å demonteres før kasse senkes? Har løsnet alt annet og prøvde å senke kassa, men virket som den satt fast i noe. Turde ikke ta i skikkelig i fare for at starten som fortsatt er montert krøllet det til...
 5. Hvis noen skulle passere forbi, og har mulighet til en kort stopp skulle jeg hatt transport på 2 stk Defender dører fra Nittedal (Mys) til Gjøvik/Toten området. Honoreres etter avtale.
 6. Takk for tilbudet Gaute, men har fått los på et sett litt nærmere.
 7. Fikk feil skiver fra øya til bak på min 99 modell 110. Har ikke ABS. Er det noe som har FTC3846 liggende på indre østlandet? De er 60,3mm i totalhøyde. Espen
 8. Hei Har også fire små, og hatt D2 med alle seter i bruk, og har nå D3. Bakerste rad på D2 er kun beregnet på barn. Lite plass til bena. Får klemt en liten handlepose bak bakerste rad. I tillegg synes jeg D2 var kronglete med barneseter i 2.raden også. Utformingen på seteputen / hjulkassen gjør at du liksom aldri får festet setet ideelt. Kan glemme tre barneseter i bredden i baksetet. D3 er en helt annen bil plassmessig. Der er det relativt komfortabelt for voksne på 3.rad. Men ikke veldig mye plass bak 3.rad der heller, blir en liten "brønn" bak når setene er i bruk som gir noen liter ekstra. Med riktig barneseter går det greit med 3 seter i bredden på 2.rad.
 9. Økte samtidig størrelsen på ventilasjon i torpedoen. Bilder av nye tepper kommer senere
 10. Ble ikke mye jevnlig oppgraderinger her, men får skylde på at jeg har brukt all tid som har vært til overs med å gjøre Defendern kjørbar igjen. Begynte med å bytte ut til friskt stål nederst i C-stolper og litt nødrep på dører. Dørene må nok byttes etterhvert, men ble mye bedre enn det var. Deretter ble det montering av Puma bakseter. Valgte å skjære hull i gulvet slik at jeg fikk festet orginal brakettene skikkelig i tverrbjelken. Ble veldig bra syntes jeg selv. Fin høyde og vinkel på seteputene. Ble en veldig oppgradering fra gamle benker Etter at alt grovarbeidet var over vasket og avfettet jeg hele bilen innvendig. Noe smårust på torpede/fotbrønner ble fjernet og behandlet før jeg begynte på en langtekkelig jobb med støyisolering. Valgte SilentCoat fra ei bilstereo sjappe her i Norge.
 11. Nei, men prøver uten først.
 12. Takk for det Gaute, men nå fikk jeg levert ett stk på døra plutselig
 13. Jo. Exmoor Trim har, men mulig det er såpass nytt at ikke finnes noe i brukt markedet.. https://www.exmoortrim.co.uk/front-centre-seat-including-headrest.html
 14. Ønsker å kjøpe senter sete til å ha foran. Hvis noen har typen fra Exmoor med nakkestøtte liggende hadde det vært topp, men vanlig lavt går også greit.
 15. Kjøper gjerne ett sett skinntrekk. Sender du?
 16. EspenV

  Vinterdekk

  Bestilte på megahjul.no. Tilbud frem til i morgen. Jeg holdt kortene litt for å være ærlig da det kun var 4 dekk igjen i går. Nå ser jeg at etter at jeg bestilte er det 8 igjen... Løp å kjøp!
 17. EspenV

  Vinterdekk

  Takk for all info. Bestilte nå. Så får jeg prøve montere, før jeg eventuelt monterer på noen spacere. Synes under 4000,- levert på døra for 4 dekk var rimelig.
 18. EspenV

  Vinterdekk

  Snart tid for å begynne å tenke på vinterdekk igjen. Tenkte jeg skulle være tidlig ut i år, selv om bilen ikke er klar. Vurderer å gå over til piggfritt på Defendern, og har kommet over et veldig bra tilbud på Nokian Hakka R2 i dim 275/70/16. Noen som vet om dette går på standard LR alu felg til Defender? Eventuelt andre erfaringer med dette dekket på Defender?
 19. Er det navigasjons skjerm på denne? Er interessert i rammen rundt skjermen (den med 2? små brytere i) hvis mulig.
 20. Takk for tips folkens. Tenkte en liten oppdatering var på sin plass: Bilen var bra og se på utvendig, egentlig helt perfekt for min del; Pen nok til å være stolt av, men ikke så strøken at en ikke tør å bruke den. Men som advart om var det rust som var problemet. Leste på en av de engelske sidene at hvis dørene var trange i overkant når sto på bakken, men gikk bra når løftet på to søyler var det bare en ting å gjøre: Løp! Akkurat slik var denne også . Brukte inspeksjonsjonskamera med lang slange slik at fikk sett inne i hullrommet mellom indre og ytre skall. Der var det flakrust over alt. Skulle jeg klart å brukt denne mye måtte jeg gått på og demontert det meste og det strekker ikke tiden til med for øyeblikket. Med en god dose FluidFilm og noen kvelder kunne den sikkert vært brukt et par år til, og så høyt som disse ligger i pris når de er strøkne hadde det nok allikvel vært et greit kjøp for den som har tid nok, og kunne kost seg med noen år rustsveising. Uansett utrolig morsom bil å kjøre rundt i en dag
 21. Takk for tilbakemeldinger. Leste litt i går kveld og har skjønt at det er endel skjulte rom for rust ja. Virker som deletilgangen er grei, men noe dyrere en LR Men designet er jo helt rått etter min mening. Hadde vært utrolig kult med Defender på vinteren og en Ah på sommeren Får gå på med lupe når jeg får den opp i bukken.
 22. Har alltid vært fasinert av designet på disse bilene, men har og fulgt med på prisene de siste årene og mer eller mindre slått fra meg at det noen gang ble aktuelt å eie. Nå har jeg plutselig kommet over en '57 modell som kan være innenfor budsjett. Bilen virker i første runde ganske bra, men er nok en del småplukk som må gjøres på sikt. Selger har latt meg få låne med bilen hjem en dag for å ta den opp på bukken og gå skikkelig over før jeg bestemmer meg. Hvis det er noen her som har erfaringer med disse bilene ønsker jeg alle mulige tips jeg kan få..
 23. Driver å bygger om TD5 til fremovervendt Puma 6. og 7. sete bakerst. Prøver om det er noe her som har før jeg bestiller fra øya.
×
×
 • Create New...