Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

EspenV

Medlemmer
 • Innholdsteller

  330
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Om EspenV

 • Rang
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Toten
 • Interests
  Husrenovering, jakt og friluftsliv.

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bilitt, Toten

Nylige profilbesøk

672 profilvisninger
 1. EspenV

  Garasjerydding Defender

  Kjøper gjerne ett sett skinntrekk. Sender du?
 2. EspenV

  Vinterdekk

  Bestilte på megahjul.no. Tilbud frem til i morgen. Jeg holdt kortene litt for å være ærlig da det kun var 4 dekk igjen i går. Nå ser jeg at etter at jeg bestilte er det 8 igjen... Løp å kjøp!
 3. EspenV

  Vinterdekk

  Takk for all info. Bestilte nå. Så får jeg prøve montere, før jeg eventuelt monterer på noen spacere. Synes under 4000,- levert på døra for 4 dekk var rimelig.
 4. EspenV

  Vinterdekk

  Snart tid for å begynne å tenke på vinterdekk igjen. Tenkte jeg skulle være tidlig ut i år, selv om bilen ikke er klar. Vurderer å gå over til piggfritt på Defendern, og har kommet over et veldig bra tilbud på Nokian Hakka R2 i dim 275/70/16. Noen som vet om dette går på standard LR alu felg til Defender? Eventuelt andre erfaringer med dette dekket på Defender?
 5. EspenV

  D3 TD V6 2005 mod

  Er det navigasjons skjerm på denne? Er interessert i rammen rundt skjermen (den med 2? små brytere i) hvis mulig.
 6. EspenV

  Tips/erfaringer med Austin Healey 100/6

  Takk for tips folkens. Tenkte en liten oppdatering var på sin plass: Bilen var bra og se på utvendig, egentlig helt perfekt for min del; Pen nok til å være stolt av, men ikke så strøken at en ikke tør å bruke den. Men som advart om var det rust som var problemet. Leste på en av de engelske sidene at hvis dørene var trange i overkant når sto på bakken, men gikk bra når løftet på to søyler var det bare en ting å gjøre: Løp! Akkurat slik var denne også . Brukte inspeksjonsjonskamera med lang slange slik at fikk sett inne i hullrommet mellom indre og ytre skall. Der var det flakrust over alt. Skulle jeg klart å brukt denne mye måtte jeg gått på og demontert det meste og det strekker ikke tiden til med for øyeblikket. Med en god dose FluidFilm og noen kvelder kunne den sikkert vært brukt et par år til, og så høyt som disse ligger i pris når de er strøkne hadde det nok allikvel vært et greit kjøp for den som har tid nok, og kunne kost seg med noen år rustsveising. Uansett utrolig morsom bil å kjøre rundt i en dag
 7. EspenV

  Tips/erfaringer med Austin Healey 100/6

  Takk for tilbakemeldinger. Leste litt i går kveld og har skjønt at det er endel skjulte rom for rust ja. Virker som deletilgangen er grei, men noe dyrere en LR Men designet er jo helt rått etter min mening. Hadde vært utrolig kult med Defender på vinteren og en Ah på sommeren Får gå på med lupe når jeg får den opp i bukken.
 8. Har alltid vært fasinert av designet på disse bilene, men har og fulgt med på prisene de siste årene og mer eller mindre slått fra meg at det noen gang ble aktuelt å eie. Nå har jeg plutselig kommet over en '57 modell som kan være innenfor budsjett. Bilen virker i første runde ganske bra, men er nok en del småplukk som må gjøres på sikt. Selger har latt meg få låne med bilen hjem en dag for å ta den opp på bukken og gå skikkelig over før jeg bestemmer meg. Hvis det er noen her som har erfaringer med disse bilene ønsker jeg alle mulige tips jeg kan få..
 9. EspenV

  Setebelter 6-7 sete Puma

  Driver å bygger om TD5 til fremovervendt Puma 6. og 7. sete bakerst. Prøver om det er noe her som har før jeg bestiller fra øya.
 10. EspenV

  Defender 110 Baksete

  Bump
 11. EspenV

  Defender 110 - Hverdagsbilen

  Jeg har stor glede selv av å lese andre sine tråder, så tenkte at det var på tide å gi litt tilbake også. Tenker samtidig på å bruke tråden litt som min egen huskeliste på hva jeg har gjort, og ønsker å gjøre.
 12. EspenV

  Defender 110 - Hverdagsbilen

  Ja, Defender er noe for seg selv. Har hatt mange biler opp igjennom, men Defender er vel den eneste jeg har hatt flere eksemplarer av. Påvirkning fra de tre små gutta hjemme hadde nok litt å si det også. Var en å så på bilen når jeg prøvde å selge i sommer, da begynte 2 av gutta å grine...
 13. EspenV

  Defender 110 - Hverdagsbilen

  Begynte med å demontere bakseter, 2.rad og sidebenker. Dukker selvfølgelig opp litt mer rust når en begynner å skrape på ting, men generelt synes jeg bilen er bra for rust. Skal bytte bjelken til innfesting for 2.rad uansett. Ny type dører står på ønskelisten, men vi får lappe litt på det som er foreløpig. Bjelken til feste av bakseter i forkant har sett sine beste dager. Erstattes av en HUP50x100 bjelke og nye braketter opp mot nye Puma seter. Blir utskifting av skrå del C-stolpe begge bakdører. Det som så ut som litt overflaterust, var bare å stikke skrutrekker igjennom. Bakdørene har den vanlige rusten ved overgangen til vindusramme. Forsøkte meg med pinne apperatet jeg hadde, men det gikk dårlig. Brukt Migatronic Rally ble innkjøpt av en hyggelig kar fra Flisa. Litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det med forsterkningsplata for dørhåndtaket, uten å måtte ta av alu huden. Noen som ha noen gode råd? Dette er der det står pr. i dag. Går sakte fremover, men det viktigste er at dette blir gjort skikkelig slik at det holder en stund. Alt av deler for å bygge om til 7 Puma seter tenkte jeg å kjøpe originalt, slik at denne lille sikkerheten som er beholdes.
 14. Etter flere år med forskjellige Land Rovere, tenkte jeg å lage en prosjekt tråd for arbeidet videre med Defendern jeg har nå. Bilen er en 1999 mod. 110 som jeg kjøpte av en trivelig kar i Trøndelag natt til første 1.mai 2015. Bilen ble brukt som daglig bil frem til høsten 2016, og fungerte bra. Plutselig begynte den å bruke kjøleveske. Etter litt feilsøking og bytte av ekspansjonstank, vannpumpe, kjøleslanger mm. viste det seg til slutt at topp pakningen hadde røket. Var helt avhengig av bil, og gikk derfor bort å kjøpte meg noe tyske greier med plass til 7 stk i. Da gikk det enda lenger før jeg fikk ånden over meg på å gå på topp paknings bytte. Fikk endelig byttet topp pakning i løpet av vinteren 2017, men da familien gikk fra 5 til 6 i samme perioden ble ikke videre utbedringer som trengtes akkurat prioritert. Prøvde å selge bilen våren/sommeren 2017, men var nok ikke villig til å gå langt nok ned i pris (Tror det var underbevistheten som hadde bestemt at jeg ikke skulle selge bilen :-)). Brukte bilen nå og da i løpet av sommeren, og kona bemerket at jeg alltid var i så godt humør etter at jeg hadde brukt Defendern. Dermed ble avgjørelsen tatt om at vinteren 2018 skulle bilen få en skikkelig overhaling. Helt siden jeg kjøpte den var planene å støyisolere, bytte til Puma seter, montere overdrive, og generelt gjøre de utbedringer som må til for at den skulle bli litt mer behagelig enn originalt. : Utgangspunktet
 15. EspenV

  Defender 110 Baksete

  Har et helt og pent baksete, 2.rad, fra en 1999 modell Defender 110 med stoff type Techno for salg. Usikker på verdien på dette, men kom med bud, eventuelt bytteforslag i annet som kan være kjekt å ha til Defender.
×