Jump to content
LRforum

Håkon Y

LRF Society
 • Content Count

  536
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Håkon Y

 1. Dette er fortsatt ikke løst. Jeg får deaktivert startsperren med EKA prosedyren og motoren starter som normalt. Når jeg stopper slår startsperren inn igjen og jeg må kjøre EKA nok en gang. Knappene på nøkkelen ser ikke ut til å ha noen virkning verken på låsing eller startsperren, selv om rød LED lyser. Jeg har nå lånt en nanocom og skal se på programmering av nøkkel. Systemet har kanskje "glemt" nøkkelen. Men det forklarer kanskje ikke hvorfor startsperren slår inn gang på gang. Frykter også at det kan være noe galt med enheten som kommuniserer med nøkkelen. Noen som har erfaringer med dette?
 2. Til Lafterolf: Jeg er klar over at jeg trolig har ødelagt ACE etter lekkasje. Kjørte ikke langt etter at lampen lyste men skaden kan nok være skjedd som du beskriver. Vil uansett prøve å få løst startsperreproblemet først. Jeg låste med fjernkontrollen (nøkkelen) sist og siden denne ikke virket låste jeg opp med nøkkel og utløste alarmen. Det er derfor jeg lurer på om nøkkelen og bilen kan ha mistet kontakten med hverandre på et vis. Hva er vitsen med denne rutinen hvis du uansett ikke kommer videre? Ledningsbrudd i døren ville vel hatt som konsekvens at EKA rutinen ikke hadde latt seg gjennomføre som beskrevet i manualen med 2 tut som kvittering, eller er det andre ting som antyder at jeg har ledningsbrudd i døren.
 3. Hei Startsperren har slått inn av uviss årsak på min gamle 2000 TD5. Har riktig EKA kode og systemet kvitterer med 2 tut etter å ha gjennomført nøkkelvridningsrutinen. Ifølge manualen skal startsperrelampen blinke i 5 minuttter med ett blink hvert annet sekund, men hos meg blinker lampen mye raskere og slutter ikke etter 5 minutter. Den slutter ikke å blinke i det hele tatt. Åpning av dør med nøkkel utløser alarm hver gang og låsing med nøkkel kutter alarmen. Det er nytt batteri i nøkkelen og det lyser når jeg trykker på knappene, men ingenting skjer med sentrallåsen når jeg trykker. Har nøkkelen og bilen mistet kontakten på et vis? Har andre feil også - tre amigos og ACE lampen lyser. Jeg har nok fått lekkasje på ACE systemet da tanken er tom. Så det er nok å ta tak i men jeg tenker at startsperreproblemet er uavhengig av tre amigos og ACE. Har ikke noe diagnosesystem men vurderer å kjøpe nanocom eller lignende Bilen står i Ås i Akershus.
 4. Det er mulig å komme med bud på denne bilen
 5. Det jeg husker i farten er... klikkelyd som trolig er AC kompressoren. AC ser ikke ut til å kjøle så det kan jo stemme. kan evt kjøpes brukt. Vindusheis førerdør virker ikke servo for lås venstre bakdør virker ikke så døren må låses opp innenfra radiator er ikke helt tett - tetningsmiddel tilsatt i høst har virket ganske bra hittil viskermekanisme er litt svak i forhold til autoretur - jeg har en ny liggende som følger med ved siste EU kontroll i høst fikk jeg varsel om at det snart er på tide å bytte hjullagre foran frontrute varmetråder virker bare delvis original radio display viser av og til noe som ser ut som kinesiske tegn har en ekstra original CD spiller liggende som følger med stigetrinnet bak er fjernet da hydraulikken rustet i stykker jeg har bare en original nøkkel bør byttes: vifterem ellers nye bremserør høst 2016 nye skiver og klosser høst 2016 og nye kallipere bak mener jeg å huske har byttet begge luftfjærer bak mange ganger - høyre bak ble byttet nå i påsken da den sprakk på påsketur på typisk norske veier - venstre bør nok også byttes i år. rust noe overfladisk rust under og typisk over frontrute - ved bytte av rute pga varmetrådene bør nok denne rusten behandles skikkelig. Beholder jeg bilen så blir det sauefett oljebehandling i sommer. noe smårust som jeg kan spesifisere nærmere ellers pen i interiøret det er det jeg kommer på i farten Flere bilder kommer
 6. Ønsker å undersøke interessen for min 2000 Discovery TD5. Den er i daglig bruk og er EU godkjent til februar 2020. 2 sett gode hjul inkl piggdekk. 182 000 km. Automatgir. 7 seter. Skinninteriør. Jeg skal utvide innlegget med kjente feil i helgen. Bare ta kontakt på PM eller mobil 48295726
 7. Hei er den på Fagernes solgt?
 8. Interessert i radiator hvis den er tett og fin Håkon Y
 9. Takker Kan du legge inn lenke til prosjekttråden din?
 10. Hei folkens Er dette en kurant automatolje til min 2000 Discovery TD5? http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje-og-Smoremiddel/Hydraulik--og-Transmisjonsolje/Transmisjonsolje-2000030020/
 11. enda ett - fra USA http://www.roversmagazine.com
 12. Hei Har fått medansvar for å få skilt på en russebil av typen 1989 Chevrolet G20 Sport van. Den har girkassehavari og har kun 1. gir og revers. Det er observert oljelekkasje fra kassen. Motoren er en 6,2L V8 OHV 16V Diesel (Detroit diesel) med en TH 700 automatkasse. Er det noen som har tips om verksteder og mulige selgere av fungerende girkasser til disse bilene? Takknemlig for tips.
 13. http://homespunvine.com/anadote-queen-elizabeth-ii-and-crown-prince-abdullah-anecdote/
 14. snedig side som tilsynelatende samler LR nyheter http://www.newsnow.co.uk/h/Lifestyle/Motoring/Land+Rover
 15. Da skal jeg prøve med hårføner, men nøyaktig hva skal jeg prøve å varme opp - er det godset i filterholderen eller er det niplene? Uten at jeg vet om det er mulig å sikte inn varmluften så nøyaktig...
 16. Har ikke hatt tid til å følge opp dette videre men tenkte nå å prøve å ta ut niplene fra dieselfilterholderen for å sjekke ventilene. Problemet er bare at jeg ikke klarer å få de ut. Jeg har surret remmer rundt dieselfilteret og rammen slik at jeg skal unngå å brekke av hele dieselfilterholderen. Bruker vanlig skiftenøkkel, men er bekymret for å ødelegge "mutteren" nederst på nippelen og ser at jeg gjerne skule hatt et verktøy av type tennpluggnøkkel for å få tak i hele saken. Det er vel ikke snakk om noe rust her - det er vel messingnippel med kobberskive inn mot stål Tips?
 17. Bilen har stått i over to måneder. Har nå byttet filter og satt inn ny dieselpumpe, men den nye pumpen har den samme lyden som den jeg tok ut. Bilen starter fortsatt ikke. Pumpen har en varierende lyd med lavere freksens enn når den gamle var i orden. Jeg mener også et det er en surklelyd. Kan det være luftlekkasje et sted? Usikker på hva som er beste neste skritt. Er det noe som eventuelt kan påvises med diagnoseutstyr??
 18. http://www.youtube.com/watch?v=8FjE8IImOWE
 19. http://www.youtube.com/watch?v=v6iGYE2h0VA Velg 1080p oppløsning
 20. Jeg får ikke startet min D2 TD5 og pumpen har en unormal lyd under gløding. Surkling/bobling kan være passende beskrivelse. Har prøvd lufteprosedyren men det hjelper ikke. Samme pumpelyd som under gløding. Skal bytte dieselfilter i kveld - kanskje det er tett. Det er sikkert 4 år gammelt. Betyr lyden at pumpen har tatt kvelden eller kan det tyde på at det er tett nedstrøms, f. eks i filteret?
 21. 4 timer igjen https://newrangeroversport.landrover.com/#entice
×
×
 • Create New...