Gå til innhold

Albert F

LRF Society
  • Innlegg

    446
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Albert F

  1. Jeg fikk fikset et sår/stjerne i frontruten på Defenderen igår. Jeg fikk det i forrige uke etter en tur til sommerhuset i Rendalen. Det var i hjørnet og ikke så stort så jeg var glad det kunne repareres uten å skifte ruten. Idag, på veg oppover til Rena fikk jeg to nye steinsprang i frontruten på samme vegstrekning. Denne gang kraftigere og i synsfeltet, så ruten må nok skiftes. Irriterende da det er både radar, kamera (?), regnsesor (?) og varme i frontruten. Begge smellene fikk jeg på E6 rett nord for Oslo. Ganske ergelig med to nye stjerner mindre en et døgn etter forrige reparasjon! På forrige bil måtte jeg bytte frontrute 3 ganger på 5 år. Og nå: 3 ganger på en uke. Har jeg vært spesielt uheldig, eller er steinsprang blitt så vanlig?? Og, er E6 rett nord for Oslo spesielt utsatt? Har dere lignende erfaring?
  2. Flotte greier! Jeg begynte å bli lei av fjasboka hvor jeg aldri fant tilbake til et interessant innlegg som jeg nettopp hadde lest..... Apropos det: Jeg har ofte lyst til å trykke på " likes knappen" for et og annet godt innlegg her på forumet. Er det mulig å innføre noe lignende her? Det vil kanskje øke motivasjoben til å skrive. (det var bare en tanke)....
  3. Jeg kjører på 19" Hakka med pigg på min. De er ok ( fulgte med bilen), men ville selv ha valgt piggfritt som har mykere gummi. Har kjørt flere år på Continental piggfritt LT dekk på vår andre bil som har omtrent samme vekt og 4 hjulsdrift. Disse har imponert meg flere ganger. Disse ville vært mitt valg dersom jeg skulle kjøpe idag.
  4. Har bedt verkstedet montere Strands DR 22". Har hatt dette på en tidligere bil og synes det var OK. Har kombinert lysbilde, bredt foran bilen og langt lysbilde i sentrum. Grunnen til min forvirring var at de tekniske dataene som butikkene oppgir tydeligvis har endel trykkfeil, kommafeil?? så det ble umulig å sammenligne ulike alternativer. Appropos lys: Den nye defenderen min har 4 lysbilder som skifter automatisk: bymiljø, landeveg, dårlig sikt/regn/snø, og motorveg over 110 km/t. Automatisk nedblending ved møtende bil fungerer utmerket, når man finner ut hvordan aktivere det. Jeg merker at det minsker stress ved mørkekjøring for en distre person som meg.
  5. Ærede Forum! Jeg går meg litt vill i lys styrke betegnelsene på LED lys til bil. Noen leverandører bruker betegnelsen "teoretisk Lumen", noen bruker "effektive Lumen" og noen bruke "lurelumen" eller noe slikt. Hvilke bør man gå etter når man skal kjøpe? Jeg skal montere LED bar på konebilen (VW Caravelle T6 med LED hovedlys) og trenger bedre lys, men behøver ikke å være ekstremt. Noen som kan oppklare, eller gi råd??
  6. Jeg har begynt å teste om kunstig inteligens (AI) kan brukes til å feilsøke Landrover-problemer. Jeg må si at svarene er imponerende, som om de kommer fra en erfaren Landrover nerd. Noen ganger litt generelle, men dog fornuftige. Som eksempel for dette innlegget spurte jeg et helt kort konkret og verifiserbart spørsmål: Hva er største dekkdimensjon man kan sette på en Defender Td5 2000 modell: Og her er svaret jeg fikk ordrett: "For a 2000 Land Rover Defender 110, the largest recommended tire sizes are: 265/75R16 285/75R16 255/85R16 These tire sizes provide a larger diameter and width, which can improve ground clearance and off-road capability. However, it's important to note that fitting larger tires may require modifications such as lift kits or wheel well trimming to avoid rubbing or clearance issues. It's recommended to consult with a trusted tire professional or refer to the vehicle's manual for specific guidelines regarding tire size upgrades for your Land Rover Defender 110 2000 model." Det lyder ganske fornuftig, ikke sant? På andre spøsmål hadde den gått gjennom alle LR forumene i verden og listet opp en fin oversikt over hvor jeg kan finne svarene på spørsmålet mitt. Det sies at AI lyver litt her og der, men jeg har ennå ikke tatt den i løgn. Er dette fremtiden, eller bør vi begynne å kjøre Tesla allesammen? Hva tror dere om dette?
  7. Polen er vel ikke riktig adresse for å bytte noen ledninger.
  8. Min erfaring er at det er riktig å gjøre en full overhaling når man først gjør det. Jeg fikk pristilbud på jobben fra flere norske verksteder, og på grunn av det høye prisnivået her tilbød de bare småflikking, som etter min mening ville vært helt bortkastet i det lange løp. Da blir det en evig dans med nye rust-reparasjoner år etter år.
  9. Har en Defender 110 Td5 2000 til salgs. Bra teknisk stand. Litt arbeid vil gjøre den perfekt. Tlf 4807809sju.
  10. Min erfaring fra en tid siden er at bilene går med trailere som returfrakt til Polen. Jeg la 3 tusen kr (for frakt) i vognkortet og ga nøklene til en dame på et gartneri i Råde. Så er det bare å håpe på at man ser bilen igjen noen måneder senere.... Priser og alt stemte med det de lovte. Det var ingenting å sette fingeren på, bortsett at det tok litt lenger tid enn planlagt.
  11. Jeg tenkte å komme torsdag. (Bil, campingvogn, fører og hund.) Er det flere som kommer torsdag?
  12. Jeg mener jeg har et Exide heavy duty på 110 ah i boksen min.
  13. Husk å kjøpe en metallventil og ikke en plastventil til 19,99 på Biltema/Jula. Hvis ikke kan du risikere at toppen ryker når du får sprekk i plasten og kjølevannet forsvinner. Jeg kjøpte hos et traktordelefirma i østfold. Får stadig gode tilbud derfra på traktordeler.
  14. Nå ble jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre. Gaute, hva gjør du??
  15. Flott. Da blir vi ihvertfall to campingvogner i køen. En god begynnelse. Det kommer sikkert en trailer forbi med skinke, salami, bokreoler etc.
  16. Med værmelding som melder styrtregn, lyn og det som verre er, ryddet jeg plass i garasjen til Defenderen. Da slipper jeg å tømme den for vann etterpå. Var usikker om den gikk inn med lastbøylene på. Litt spennende men det gikk greit. Ripene i lakken skyldes tidligere "hendelser" hvor lastbøylene har hengt seg fast i trær.
  17. Gikk det ikke å stoppe brannen med brannslukkeren?
  18. En dårlig crank sensor vil også gi vanskelig start. Når den blir gammel gir den svakt og upålitelig signal til ecu. Det gir noen ganger lett og noen ganger tungstart uten noe spesielt mønster. På en 99 modell Td5 bør den byttes uansett (om det ikke allerede er gjort), så er den usikkerheten ute av verden. Koster ikke allverden, og er grei å bytte selv.
  19. Castrol Magnatec er en bra olje i og for seg. Men en "sliten" Td5 motor fra 1999 er ikke det samme som en fabrikkny motor idag. Så den beste oljen for en gammel sliten Td5 motor er: Mobil 1 Peak life 5w 50. Beskrivelsen av denne nevner spesielt eldre motorer. Se etter i spesifikasjonen av Magnatec, står det noe om gamle motorer der? Den høyere viskositeten i Mobil 1 oljen tar høyde for at motoren er slitt og har noe større klaringer i lagre.
  20. Jeg har vurdert AGM batteri hver gang jeg har byttet. Men de har så få ampertimer, så valget har blitt vanlig startbatteri. Jeg har ikke behov for forbruks-batteri i campen, så prioriteringen har vært for starting og winching, dvs max kapasitet (Ah) som går ned i batteriboksen samt høy startkapasitet i kulde (Cold Crank Amp, CCA). Da blir det 120Ah og ca 890 CCA, Heavy Duty, og har alltid hatt nok strøm. Er det godt nok for professjonell bruk er det godt nok for meg. Nå som bilen, 110 Td5, står mer i ro da den er blitt hobbybil, må jeg etterlade. Jeg har vel noen strømtyver. Sønnak 24/7 dekker både vanlig lading og vedlkehold så den kan stå på konstant. Problem solved for meg. Dekker også AGM batterier og er i tillegg "best i test".
  21. Normalt har jeg ingen store problemer med EU kontrollen. Jeg gjør som andre, skrur av ting som ikke bør være på, skifter dekk, sjekker lys og andre småting. Men denne gangen ble litt spesiell. Et par kreftdiagnoser, strålebehandling, operasjon, og cellekur satte en stopper for forberedelsene. Jeg rakk å sette på originalfangeren. Fikk samboer og en venn fra hundeklubben å skru i de siste boltene og levere bilen på verksted med ordre om å fixe eventuelle feil. Det ble en lengre og mer lærerik prosess enn tidligere........
  22. Jeg har forståelse for at det er en utfordringå å lese et TUV sertifikat basert på glemte tyskkunskaper, men jeg synes man må kunne forvente litt av fagfolk som jobber med dette.
  23. lafterolf: Du har rett - BT har feil. Punktet 4.4 i Forskriften som du siterer gir klart 2 alternativer for uorginalt ratt. Enten dokumentasjon i bilen eller innskriving i vognkort. Det betyr at svaret jeg fikk fra BT ikke stemmer med deres egne forskrifter. Jeg gir opp! Det har jeg forresten gjort for lenge siden når det gjelder BT. De lever opp til sitt rykte.
×
×
  • Opprett ny...