Gå til innhold

Baard

LRF Society
  • Innlegg

    686
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Baard

  1. På den tiden kunne 110" registreres som minibuss, men den var ikke typegodkjent som buss. Det var en fotograf i Skien som hadde kontakter i Biltilsynet som klarte å registrere disse som minibuss, derav alle ND-registrerte Defender 110. I tillegg var bl.a Motorpool ivrige på å selge 110 som minibuss, jeg tror de tok inn 110 som allerede var godkjente som minibuss i andre EU-land, da kunne de ikke nektes å registrere de som buss her i Norge heller. Er det er av disse du har fått tak i?
  2. Det er bare en passe lang fjær med en krok i hver ende. Fra delekatalogen:
  3. Ingen hobbybiler bruker mer enn 1 liter / mil. Alt over det er hobby :-)
  4. Takk Gaute. Du vet vi amatører leser oss opp, men mangler litt erfaring :-)
  5. Jeg har brukt helgen til å bytte hjullager fremme på min 1957 Serie 1. I følge manualen skal det være 0.08 til 0,10mm "end float" slakk ved montering. Når jeg har strammet indre og ytre mutter så kjenner jeg fremdeles litt bevegelse, men når bremsetrommel og hjulet kommer på så er det ikke noe mer slakk å kjenne. Kan jeg regne med at dette er bra, eller bør jeg slakke ennå litt? Jeg har ikke kjørt bilen etter bytte ennå, bør det også sjekkes etter en prøvetur?
  6. Jeg tror det bare er litt gulaktig under toppdekselet til 2.0 litere. Dette bildet er fra da jeg bygde opp motoren min for mange år siden. Om du må gjøre en overhaling mener jeg du skal klare å få tak i det meste du trenger, men du må nok til England for mye av det du trenger.
  7. Brum brum :-) Takk til Lafterolf, tipset fungerte. Nå er det liv i maskinen, finjustering tar vi senere.
  8. Godt tips :-) Ja, vi har pluss inn på coil og gnist når vi tar ut pluggen og setter den mot gods og kjører starter. Utfordringen er å få gnisten på rett sted - eller tid.
  9. Takk, det var det vi forsøkte uten å få start. Vi får fortsette en annen dag...
  10. Jeg er litt støttekontakt for Konrads Serie III om dagen. I august ville den ikke starte (i garasjen) etter å ha vært i Elvedalen. Han er kvalifisert for å feilsøke og skru selv men han, og etterhvert jeg har slitt litt med å finne igjen gnisten på bilen. Nå har han kjøpt original fordeler, ny coil, plugger, pluggledninger osv. Opprinnelig stod det elektronisk tenning på bilen, men der hadde vi altså ingen gnist overhodet. Nå har vi gnist, men antagelig ikke på rett sted (eller tid) siden bilen ikke vil gå. Hvordan stiller vi enklest inn så vi er i nærheten av rett tenningstidspunkt? Vi har funnet tenningsmerke på svinghjulet og markør der gnisten skal til sylinder nr. 1. Regnet da med at fordelerlokket skal stå slik at dette matcher kabel til plugg på sylinder nr. 1, men det er dødt. Har også forsøkt å snu pluggkabler 180 grader da det demrer at jeg for noen år hadde snudd ting 180 grader, men heller ikke der får vi gnist. Tips til innstilling "for dummies" mottas.
  11. Takk for vel gjennomført landstreff. Vi kjørte fra Ås til Trøndelag, litt rundtomkring og hjem igjen og klokket ca. 1700km på hver av oss. Nå har vi litt vedlikehold å gjøre begge to, men med skikkelige Land Rovere så kommer en alltids hjem igjen :-) På Venabygdsfjellet. BP i Grimsbu. Camping på Øysand. Det var ikke for mange seriebiler tilstede, denne var fra UK. Fin '55 som hadde kjørt fra Os i Østerdalen. Santana (?) Serie 3 fra NL.
  12. Takk for en fin dag, litt fuktighet i lufta til tross. Et lite utvalg av biler her:
  13. Jeg har en ca. 1954 Gråtass som ikke er registrert men likevel forsikret i Gjensidige. Overtok både traktor og forsikring da jeg overtok gården på 90-tallet, så det kan være noen regler som ikke gjelder lenger.
  14. Så ble det Forumtreff igjen. Sist gang for meg var i 2007... Turen frem og tilbake gikk fint i 60-70 og deromkring. Knall vær helt til det ikke var så knall lenger. Hyggelig selskap av kjente og ukjente. Takk for en trivelig helg.
  15. Det var ikke noen forskjell på bil- og hengernummer før ny nummerserie kom i 1971, med unntak for Oslo om denne linken er rett. http://www.olavsplates.com/norway_codelist_old_detailed.html Jeg vet jeg har sett hengere med en bokstav og opp til seks siffer, men klarer selvfølgelig ikke å finne igjen noen av de nå.
  16. Jeg har en hjemmeprodusert traktortilhenger fra 1953 med nummer C-77514.
  17. Jeg har en 1957 88" som jeg registrerte om fra 3 seter varebil til 7 seter personbil like etter hadde kjøpt den i 1994. Etter kjøpet måtte bilen vises for Biltilsynet og i den forbindelse spurte jeg hva som skulle til for å registrere den om. Kontrolløren kikket inn i bilen og sa det bare var å sette i baksetene og bestille en time. Som sagt, så gjort. Noen dager senere var jeg tilbake igjen med 7 seter montert. Fikk en annen kontrollør (surpomp) som kikket inn i bilen og bablet noe om setebelter og bla bla bla. Det har aldri vært setebelter i bilen, og det sa heller ikke kontrollør ved første besøk noe om. Jeg fikk øye på den andre kontrolløren i hallen og fortalt at han hadde sagt noe annet... Ja, så får du snakke med ham da. Sa surpompen og gikk. Takk for sist, dette er bilen som skulle endres til personbil. Han kikket inn, så baksetene og spurte: du skal ha denne som sjuseter da? Ja takk. Han klusset litt i vognkortet og ba meg gå inn og få et nytt. Dette var i 1994, om regler fremdeles er de samme vet jeg ikke. Så lenge bilen er original mener jeg det bør gå bra, og det er fremdeles ikke noe tilbakevirkende krav om setebelter så vidt jeg vet. Mitt regnr. er A-58841 om det hjelper deg.
  18. Jeg er litt usikker på hva denne heter, men mener det var noe med LP6, det er i allefall en Jobu. Den har ikke gått på mange år. Kan du bruke den kan du få den mot noe annet (u)nyttig i bytte.
  19. Speedometer på Serie I bør tas opp og stelles / smøres litt sånn hver 10. år eller så. Først begynner nåla og vippe mellom 40 - 60, 50 - 80 osv. I mitt tilfelle stoppet plutselig vippingen, men da sluttet det å telle kilometer. Når jeg tok opp speedometeret så jeg hvorfor. Det sitter et bakelittdrev som driver kilometertelleren, dette hadde utslitte tenner fordi akselen til drevet hadde gått tregt i flere år (og derfor vipper hastighetsnåla). Det er relativ enkel mekanikk, men det finnes en fjær og andre små deler inni der. Ta ut akselen med bakelittdrevet, rens hullet og smør litt med tynn olje og sett sammen igjen.
  20. Sommer er bra! Dette er fra sommeren 2018 da vi var på tur til bl.a Wales.
  21. Ja. Bilder kan lånes til gode formål (= Land Rover relatert).
  22. Baard

    FC 110 -70

    Tradisjoner... Når min bil feiret 60 år siden første registrering i Norge så ble det en liten fest. Dette sammenfalt med Landstreff 2017s første dag 18 juli.
  23. Litt seint, men ja: http://www.meldal-johnsen.no/nlrk30aar/ Større originaler kan nok også finnes igjen.
  24. Hvor tett opp til treffet kan jeg melde meg på, og fremdeles få mat? Jeg har jo i utgangspunktet ikke noen Land Rover for vinterbruk, men i år er det heller ikke mye til vinter. Om det ikke plutselig kommer mer vinter kan det hende vi tar med lavvoen og kommer en tur, men jeg må altså se an yr.no og føret før jeg bestemmer meg, samme uke som treffet er. Alternativet er jo å komme med en menneskebil, men det vet jeg ikke helt om er noe alternativ.
×
×
  • Opprett ny...