Gå til innhold

OJG

LRF Society
  • Innlegg

    2 992
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av OJG

  1. Jeg har en liggende som er sandblåst og grunnet. Lakkert i limestone farge. Tar kr 500 for denne.
  2. Boksene er trolig sokkel til blink og parklys foran.
  3. Har en Serie 1 88 57 modell med SU- bensinpumpe. Er nok ettermontert, men har etter noen år i garasjen blitt forsøkt startet uten hell, men ser ut som el-pumpa ikke virker ( hører ingen lyd når tenning står på). Noen som vet hvilken pumpe dette kan være? Jeg er usikker på om den skal byttes ut med tilsvarende El-pumpe eller ombygges til mekanisk pumpe. Noen som har noen anbefaling?
  4. Bytte av dieselfilter på 2.4 Tdci motoren kan være en utfordring med å få luftet systemet etter filter skifte. Gjorde dette på 09 modell D110 hos Stømmen bil og heldigvis hadde de utstyr for å få luftet systemet. Men fyll opp nytt filter med ren diesel før dette skrus på plass da sparer en mye plunder. Tdci motoren i Defender er samme som Ford Transit og Ford verksteder kan denne motoren. Her fra den gang:
  5. Jeg har en slik liggende en plass i garasjen, ubrukt. Passer denne til andre filter enn Td5?
  6. Ligner veldig en vinsjfanger jeg hadde for lenge siden. Dette er ARB fanger til Defender og Rørene over fanger ble kappet av da de var bøyde og fangeren ble rettet etter en krasj før min tid..
  7. Fikk tatt litt bilder i helga. Den ene girkassa er komplett og har serienr. 607125R skal være S2a kasse. Fordelingskassa ligger løs til denne. Den andre girkassa er mere i deler, men fordelingskassa og håndbrems er komplett. Tror dette er 1 1/2 girkasse, dvs. en komplett og en i deler, men trolig komplett denne også er en eske med girdeler, drev etc. se bilder. Tror du denne kan brukes?
  8. Snublet over denne videosnutten på FB: https://www.facebook.com/432504566781422/posts/3673707262661120/?vh=e Ble faktisk litt glad nå!
  9. Jeg skal ha i alle fall en S2 -S2a kasse liggende, mulig med ei ekstra kasse til i deler. Kan sende litt info på PM i kveld, er opptatt ellers i dag. Kan fikse bilder i løpet av uka ( har den på fjern lager en plass). Mulig vi kan få til en byttehandel med det vi har pratet på før..
  10. Har et nytt og ubrukt til høyre side liggende, se bilde ( lys gjenskinn gjør at det ser ut som ei ripe på bildet, er ikke det). Hvilken årsmodell er RR’n din?
  11. Har 3 stk. 255/60-18 liggende fortsatt, hvis dette kan være av interesse: http://www.lrforum.com/forum/index.php?/topic/98745-diverse-dekk-25550-19-og-25560-18/&tab=comments#comment-1023516
  12. Fikk tak i et brukt K&N plenum chamber rimelig på Finn. Case closed. Ble bra, men må skaffe en overgang fra 4’’ stuss til 2,5 -
  13. Har et lite ønske jeg håper du kan fikse? Kunne du legge ut i tråden hva som står på gassdempere til bakluka? Eller sende meg en PM? Har ikke fått tak rett dempere til det taket jeg har selv.
  14. Brukte noe grafitt fett for å få mer spenst på bladfjærer til S3 109 jeg hadde for svært lenge siden. Endte opp med parabolfjærer men det er en annen skål. Würth har denne sprayen som jeg tror kan være til hjelp: https://nettbutikk.wuerth.no/kjemi-2/smoring/sprayfett-svart#
  15. Ta kontakt med importør for bekreftelse på at den ninety du har er lik Defender 90 (som har typegodkjenning for 7 seter). Min var en 1988 modell ninety V8.
  16. Bygget om min 90 for 13-14 år siden fra 4 seter personbil (var levert som personbil fra den var ny) til 7 seter. Mener å huske den gang jeg tok kontakt med importøren ( Land Rover Norge) og fikk en bekreftelse på at min bil med regnr XX XXXXX og chassienr XX... var levert som 7-seter fra fabrikk med side vendte seter bak. Jeg hadde benker bak og disse ble kontrollmålt ( kravet er 40 cm seteplass pr. Passasjer). Benkene bak var 80 cm brede, heldigvis.. Tror et importør dokument vil gjøre jobben lettere, men typegodkjenning skal Trafikkstasjonene ha tilgang til. Det kontrolløren kan henge seg opp i er sidevendte seter/benker bak. Lykke til!
  17. Planen er å bruke 3.9 Efi filterboks her. Frode hadde du noen mål på boksen opp på efi’n? Noen som vet om det finnes noen metall boks som hyllevare noen plass kan nyttes som rå materiale(jobb: frese 2 hull + sveise på en stuss for slange til luftfilteret)?
  18. Ca. 7,5 cm ( 3’’ ) før luftfilter treffer oppi panseret . Ser endel bilfabrikanter har hatt løsninger gjennom tidene på sine bensinmotorer som jeg er på utkikk etter. Trenger forslag på modeller som har noe slikt som den på bilde ( for delesøk på nett/ bilopphuggeri). Åpningen under luftinntaket må være 5-1/8’’ eller 130mm. Eller mulighet for å dreie opp åpningen på eksisterende løsning ( fra - 1 port/ 2 port) til 4-port. Se bilde for eksempel ( tror dette var på en Suzuki Jimmy): Noen som har forslag på mulige løsninger?
  19. Fikk renset 4 klappstoler til Defender 90’n. Kona hadde tepperenser på lån i dag og da var det å nytte muligheten..
  20. Gjelder Defender 90 med V8: Trenger forslag på løsning på luftfilter/plenum chamber på toppen av EFI forgasser, diameter 130mm ( vanlig 4-port: 5-1/8’’) Har i dag «åpent luftfilter» type 14’’ US, men planen er å benytte snorkel ( ikke bare til pynt som idag) og original luftfilter ( 3.9 Efi). EFi forgasser har nå 1’’ spacer og klaringen til panser er 10-15 cm ish. Trenger forslag på enten lukket filter eller en plenumsløsning (carburator hat), tror endel US V8 har en slik løsning på eldre motorer, men er lite kjent med hva som finnes og hva en skal søke etter.. Slik ser motorrommet med Fitech EFI ut:
  21. Case nå er å få den til å gå stabilt på tomgang. Når en starter opp går turtall opp til 12-1300 RPM. IAC starter på 225 for så å falle raskt nedover etter ca 15 sek er IAC under 50, turtallet senkes til 8-900 RPM og IAC faller under 10, ideelt skal denne ligger mellom 0-10. Mellom 6/7 er fine verdier, har jeg Googlet og sett på YouTube. Men i mitt tilfelle faller IAC til 0 og stopper nesten. Motor hoster i veien igjen og IAC verdiene «skyter» i taket sammen med høyere turtall. Mye eksos og lukt( feit blanding). Tror AFR selv om den settes til 14,7:1 ser det ut for at den går for magert og stopper nesten når Turtall stabiliseres. Har satt tomgang til 800 RPM, men er dette for lavt? Noen øvrige synspunkter på dette?
  22. Fitech skal gjøre det, men i står i garasje og trenger litt hjelp med å justere seg før den får testet seg litt på landeveien. Kan legge inn øvre verdier på AFR. La inn 14,9, da ligger den på over 15. Skal endre til 13,9 da bør den ligge rundt 14 ish.
  23. Har jobbet med å eliminere bort feilkilder. Har forbedret følgende: - Sjekket jording til batteri og lagt opp jording fra batteri til Efi unit. - Har dobbelt Optima batteri med en T-max batteri skiller, har eget batteri som styrer Fitech med direkte 12v konstant og rele koblet til Tenningslås med 12v direkte fra batteri. Det andre batteriet styrer det øvrige, startmotor og vinsj etc. Hindrer spenningsfall ved start. Har nå konstant 12v på Fitech også under start/priming av fuel. - Sjekket og skjermet Blåkabel til - minus på coil, har også montert ny coil ( for å avløse den originale fra 1988). Så kom det store øyeblikket- fikk RPM signal på kontroll unit skjermen og da var det gjort. Bilen startet og alt var lykke! Driver nå med justerer IAC skruen og AFR. På 1 bilde er AFR ( Air fuel radio- blandingsforholdet bensin og luft) litt lav men IAC er bra ( verdier undet 10 men over 0. På bilde 2 er AFR ( mindre feit blanding) og IAC er for høy. Jobber med å få IAC under 10. Vet ikke hva den optimale AFR er på Rover 3.9 v8? Noen som vet? Står igjen endel montering og etter sjekk av alle nye koblinger. Noen som vet bensinslange er innenfor på Eu eller må det være alu eller kobberrør, fra tank til motor? Tenkte å ha den på veien til neste helg..
×
×
  • Opprett ny...