Jump to content
LRforum

ovik

LRF Society
 • Content Count

  1,059
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About ovik

 • Rank
  Entusiast

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Trondheim

Recent Profile Visitors

1,391 profile views
 1. Hadde samme erfaring med min D3 og stor boggivogn. Mye stødigere med min F-pace. D3 og rrs får mye mer bevegelse bak. Du må nok leve med dette. Vektfordeling har nok noe å si, min vogn er som oftest baktung. Opplevde bedring med høyere kuletrykk. Jeg prøvde å justere høyde bak uten at det gjorde særlig forskjell. Min løsning ble å kjøre pent, unngå høy hastighet i unnabakker.
 2. Jeg lurer på å kjøpe diagoseverktøy til F-pacen (3.0D). Teknisk sett er den jo nesten identisk med RR Velar og Discovery Sport, og motoren er jo den samme som brukes i flere LR biler, så det må finnes noen her med meninger og råd. Google foreslår Icarsoft LR V2. Finnes det alternativer for hobbymekanikeren?
 3. Jeg bruker en slik: Montert tett på batteriet i bilen. Tykk kabel 5kvadrat? bakover til camperen og en egen kontakt (jeg bruker en tilhengerkontakt) for å koble camper til bil. På innsiden av camperen er det lagt opp slik at kjøleskapet får 12 v styrt av styrespenning fra bilen - for min del hentet fra bilens baklys. Dermed kan det lades og drives kjøleskap uten fare for at bilen - eller forbruksbatteriet i camperen tappes ned. Ellers er det solpanel som gir max 80w ladestrøm i camperen.
 4. Jeg går tilbake til starten av tråden din. Du ønsker deg takstativ som kan brukes til noe forstår jeg. Jeg har brukt Thuleføttene som passer på D3 på hengeren min. Der har jeg montert gjennomgående skruer i taket som passer i hullet på Thuleføttene. På min henger er taket av solid kryssfiner, men jeg forsterket likevel med tverrgående trebord over og under, det ble stivt og fint. Så ble det raskt å flytte stativet mellom bil og henger, og alt utstyret passet. Forøvrig monterte jeg krafige gassdempere under lokket, slik at det ble mulig å åpne bak uten å ta av kajakkene.
 5. Føttene dukket opp i rotekassen. Så nå følger de med.
 6. Jeg har to stk Thule Slidebar som jeg ikke bruker lenger, disse er brukt på en D3. https://www.finn.no/gallery.html?finnkode=172126111#image0 Føttene har jeg brukt på et annet stativ, så de følger ikke med. Pris: 1500 kr - eller bud. De befinner seg i Trondheim.
 7. Jeg skal selge noe "antikt" (fra 1991) datautsyr til en kar i Osloområdet. Det er en 19" skjerm og et par "bokser". Er det noen som har plass i en bil fra Trondheim til Oslo?
 8. ovik

  Nødmodus

  Mye morsomt som kan skje på disse bilene. Det ligner mye på det jeg fikk da tilhengerkontakten kortsluttet. Har du sjekket der bak? Ta evt ut sikringene til tilhengerkontakten som du finner inne i luka på venstre side i bagasjerommet. Jeg opplevde at luftfjæringen feilet inne i en bestemt tunnel - nesten hver gang jeg kjørte der. Det tror jeg skyldtes luftfuktighet og temperatur og dårlige kontakt i ledningsnettet til høydesensorene.
 9. Har du sjekket tilhengerkontakten? På min D3 lagde feil i kontakten krøll med diverse enheter, blant annet gearkasse.
 10. Jeg endte opp med å kjøpe en 2010 dmax og en camper fra s-karosser. Den enkleste modellen. Veier vel 550 kg tom. Bladfjærene bøyde seg oppover, så luftfjærer og nye dempere ble montert. Det hjalp. Kjøreegenskaper, tja. Omtrent som en bobil. Men bakkeklaring er ok, og 4 hjulstrekk er kjekt å ha. Ekvipasjen fungerer utmerket. Ønsker meg fortsatt en 130, men Isuzu er ikke så værst.
 11. Jeg brukte disse på min D3. Selgse uten fotsett. Nypris ca 3000. Befinner seg i Trondheim. Kontakt SMS til 98233014. https://www.thule.com/nb-no/no/roof-rack/roof-rack-components-and-accessories/thule-slidebar-144-_-892000
 12. Det selges blyfritt loddetinn beregnet på lodding av vannrør.
 13. Jeg har kjøpt pickup (nei det ble ikke LR, men en Isuzu). Til den har jeg kjøpt en camper. Til min forskrekkelse passet den ikke mellom hjulbuene på planet. Dette oppdaget vi ved overlevering i Stockholm, og lynkjappe improvisasjoner ble nødvendig. Vi lånte en vinkelsliper og kuttet litt i hjulbuen, og klemte ut 3-4 cm på hver side, og vipps så passet den perfekt. Planen videre er å sveise inn litt metall i overgang mellom hjulbue og bunn. Så sal jeg ha en dørkplate i bunnen av planet for friksjon og beskyttelse mellom camper og stål. Vet noen av et verksted i Trondheim som kan ta en bitteliten sviesejobb. Jeg har sveiseapparat, en har ikke sveiset på fryktelig mange år, og tror kanskje det er like griet at noen andre gjør det? Jeg trenger ca en dørkplate, ca 150x150 cm til bunnen av platten i pickupen. Hvor i all verden selges slikt til oss amatører? Før i tiden hadde vi Smith i Smått.
 14. ovik

  Defender 130 ønskes

  Det er risiko for at det blir en pickup fra fjerne østen........
×
×
 • Create New...