Gå til innhold

Tor med hammeren

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tor med hammeren

  1. Hei.

    Så i en tråd her at du hadde hatt en bil nede hos 4land.pl. Har du bra erfaring med de på ting som kvalitet, forutsigbare priser og leveringstid? (Jeg har en 04 Td5 110 som jeg vurderer å ta en makover på. Det blir å ta rust i dører og litt her og der under bilen, bytte clutch, lydisolasjon og lakk.)

     

    mvh Tor 

  2. Nei, alarmblinken forsvinner når sikringen går. Tenkte egentlig bare at dette kunne være en midlertidig løsning for TSO så han ikke ble stående.
  3. Du får original også hos Paddocks. Den er 5 ganger så dyr så en kan jo vurdere den billige. Det tar 2 min å bytte. Husker ikke hvor min kom fra men den er ikke original. Har funka fint 80 tusen km.
  4. Jeg kjører rundt uten den sikringen pga den trege dørlåsen. Alarmen er i alle fall ikke aktivert siden jeg kan låse opp døra med nøkkelen og starte bilen uten at den begynner å ule. Siden bilen starter må jo sperra også være av. Når jeg tenker meg om har jeg ikke sjekket om sikringen gikk når jeg låste døra eller når jeg låste den opp. Må kanskje sjekke det. Jeg har ikke drøftet dette med forsikringsselskapet (det har jeg heller ikke tenkt å gjøre) så jeg vet ikke hvor imponert de ville bli :-)
  5. På kort sikt kan du kanskje løse problemet med å bare ta ut en sikring. Jeg har en dørlås som går tregt og da går sikringen til sentrallåsen. Det er en av de i boksen under passasjersetet. Ta den ut så virker ikke sentrallåsen og da er jeg ganske sikker på at startsperra heller ikke er aktiv. Ulempen er at kupelyset ikke går på når du åpner døra. (Mystisk nok virker lyset som vanlig når motoren er i gang, det er sikkert en annen strømvei da.)
  6. Har du dekka enda, Atle? Jeg er interessert og det er ikke lengre vei enn til Holvika.
  7. Jeg er langt på vei enig med Helge Skou Dale. Basert på det jeg vet om fremstilling av smøreoljer så er det mest vesentlige hvilke spesifikasjon de er produsert for å oppfylle. Dengang de produserte smøreolje på Slagentangen minnes jeg at det var emballasje fra menge forskjellige selskaper der. "Pakkene" med tilsetningsstoffer skreddersys til hver batch med basisolje og så mikses det hele i sammen og tappes. På verdensbasis er det vel ikke mer enn 7-8 leverandører av slike tilsetninger. MEN i praksis finnes det likevel unntak som ikke er så lette å forklare. Da jeg byttet oljer første gang på Defenderen brukte jeg Castrol rundt det hele. Etter kort tid fikk jeg trøbbel med 2. gir og lurt på om det kunne være synkroniseringsringer eller noe slikt. etter råd byttet jeg til MTF 94. Problem løst! Like magic!! Jeg har studert data på de to oljene og kan egentlig ikke finne noe annet enn helt akademiske forskjeller. I praksis er det likevel stor forskjell, det har mange erfart så da må man nok bøye seg for dette faktum. Så jeg bruker biltema eller liknende på alt bortsett fra MTF 94 på girkasse og og oneshot i pokalene.
  8. Nå vet ikke jeg helt hva som er problemet men da min starter begynte og fuske viste det seg at det var kobberkontaktene i solenoiden. Fikk tips her på forumet. Kontaktstykkene kosta 30 kr på e-bay og var enkle å skifte uten å ta ut starteren. Tror det ligger en tråd et sted her.
  9. Hei. Jeg har et stående med grått stofftrekk.
  10. Det er med tungt hjerte jeg har lagt ut Defenderen til salgs. Det har vært en problemfri bil som har vært på mange fine turer. Nå ligger den på FINN-kode: 70035995. Der ligger bilder og info om utstyr. Følger med 14 hjul med felger. Har en helt ny winsj også men den har jeg ikke lagt inn i annonsen på finn. Ta en titt og ring gjerne for en prat på 9013førtito nittiåtte.
  11. Dette kan anbefales varmt. Vi har hatt vedfyrt sentralvarme siden vi bygget i 2001 og er veldig fornøyd. Tanken er 2000 liter men jeg har en kjele i kjelleren for å fyre i. Kjelleren er leca med lecaplank i etasjeskilleren av hensyn til det branntekniske. Vi var 3-4 stk som bygget slike anlegg omtrent samtidig så jeg har en del erfaring med ulike løsninger. Vi har varmerør i gulvet mens en av de andre renoverte et gammelt hus og valgte viftekonvektorer. Enklere i eksisterende hus. De ser ut som innedelen på en varmepumpe og sprer varmen veldig godt. Noen kjappe ord om hva vi har erfart: Kjele er vesentlig billigere enn peis/ovn med vannkappe. Design koster og utvalget av kjeler er større enn av ovner. Kjeler har plass til mer ved og har nok generelt bedre virkningsgrad. Min kjele tar ca 100 liter ved i slengen og det holder å fyre en gang i døgnet selv om det er kaldt. 10-15 min jobb å fyre opp.Når det er brent tomt stenger den ned av seg selv. Jeg kjøpte utstyr i Norge, min bror og en annen kjøpte i Sverige og sparte anslagsvis 40% (den gang). Det tror jeg gjelder enda. Forhandlerne har også generelt bedre greie på produktene de selger.Svenskene har gode og enkle støtteordninger så markedet er større. (Enova er en vits, de har så innvikla regler at du må nesten ha advokat) Tanken bør være stor nok til å ta unna en full fyring på kjelen med god margin Jeg har varmevekslersløyfer for VV i tanken og ikke noe mer. Hvis det blir litt avstand er det nok lurt å ha en liten bereder pga dette med Legionella og for å slippe å vente på vv. Jeg kommer nok til å montere en solfanger i tillegg når de blir billigere. Da slipper jeg å fyre i sommerhalvåret. Nå fyrer jeg av og til for å holde meg med vv. Lykke til. Du kan spare en del penger og så er det litt gøy hvis en har litt interesse av teknikk.
  12. Synes nok folk svartmaler litt vel mye her. Dette er nok sikkert ikke lov, det er riktig. Du må derfor være klar over at du gjør dette på eget ansvar. Rent teknisk er det bare en stor risiko med dette. Det er at du gjør en feil slik at nettet ikke er koblet ut når aggregatet er koblet til. Det farligste er som noen nevnte at du kan spenningssette linjen og skade de som er ute og retter feil. I tillegg kan du selvsagt ødelegge aggregatet eller noe av det elektriske anlegget hvis strømmen kommer tilbake mens aggregatet er koblet til. Ut over dette så skal det en del til å lage en farlig situasjon ut av et slikt lite aggregat, så vidt jeg kan se er det på 2000W eller ca.8,5 A. Alle slike aggregat her en egen sikring som kobler ut ved overlast. Det er vel knapt noen som har kurser som er kablet for mindre enn 10 A så da er ikke Dette kan du gjøre på en rimelig trygg måte men da må du få en som har greie på elektriske anlegg til å hjelpe deg og lage en skikkelig prosedyre for oppkobling og nedkobling. I prinsipp blir dette omtrent som nedenfor men få noen som kan det til å gå nøye gjennom og merk de komponentene som må betjenes og ta gjerne bilder for å være sikker på at alt gjøres riktig og i riktig rekkefølge. Koble fra nettet. Ved å legge ut hovedsikring og merke den godt slik at ingen andre legger den inn ved et uhell. Koble til aggregatet. Hvis du har hanstikk i begge ender vil du ikke håndtere dette med aggregatet i gang. Legg også ut alle kurser du ikke har bruk for Starte aggregatet Motsatt når du kobler fra: Stopp aggregat Koble fra ledningen med de to hannkontaktene og legg den vekk. Legg inn hovedsikring. Jeg har selv et fyringsanlegg med kjele som jeg forsyner på denne måten ved strømbrudd for å unngå koking på kjelen. Jeg kan elektriske anlegg og vet hva jeg gjør men jeg har likevel laget meg en punktvis sjekkliste som jeg følger nøye hver gang dette er aktuelt. I tillegg forsyner jeg bare den ene kursen og det gjør det hele litt enklere. Hvis du skal spenningssette hele anlegget må det være et enfaseanlegg (bare to ledninger inn). Hvis det er et trefaseanlegg vil du bare få spenning på to faser og du vil kunne ødelegge elektriske apparater som er koblet på de kursene som bare får spenning på den ene fasen
  13. Kjenner ikke bilen men med den prisen er det jo ikke så rart at den blir liggende. Hadde han startet 30k lavere hadde den nok blitt solgt etter hvert.
  14. TESS selger MTF 94 i nettbutikken sin. Bare bruk søkefeltet. Produktnr. KG1010163-1 Koster i dag 205,- pr liter i literskanner.
  15. TESS i Arendal skaffet meg en eske med MTF 94 i fjor. Jeg hadde Castrol Syntrax før. Ble vesentlig bedre med MTF, spesielt det med 2.giret. Det er litt pussig siden Syntrax ser nesten helt lik ut på papiret meen det er nok en eller annen liten forskjell i formuleringen.
  16. Sjekk serienr på kassa. Fant dette på ashcroft sin nettside. http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/miscellaneous/disco-ii-difflock/disco-ii-diff-lock.html "The early Disco II's were not supplied with a centre diff lock function although for a couple of years they did have the internals for the centre diff to be locked. During the following couple of years to save costs, the CDL internals were removed. During the last approx 2 years the CDL was offered as an option so on some vehicles the CDL internals were again fitted, a little indecisive maybe ! So, to get the CDL working you may just need the linkage or you may need both the linkage and the internal parts. The linkage is easy to fit and cable operated like the factory version. The existing hi/lo cable to this new lever assembly. If you have the diff lock stud on your unit you will only require the linkage parts, to determine this you will need to find the transfer case serial number and check it starts with either 41D or 42D. If it starts 61D, 62D, 69D or 70D then you will need the diff lock parts to go in the transfer case which are an additional £ 225."
  17. Regner med at dette er en Td5. I så fall er det jo en lavtrykk og en høytrykkspumpe som står i en enhet nede i tanken. På min bil lager pumpa litt ulyd når tanken er nesten tom. Det forsvinner ved full tank. antar det er litt kavitasjon i pumpa når det er lite diesel på tanken. Diesel går fra lavtrykkspumpe til filter, tilbake til høytrykkspumpe og så frem til dieseltrykkregulator og kjøler. Overskudd går tilbake til tank. Sjekk at det ikke er vann i filter eventuelt tett filter. Har du et nytt filter så bytt før du gjør noe store inngrep. Hvis du må bytte pumpe så tror jeg det er like lett å ta ned tanken som å lage hull i gulvet hvis du har mulighet til få heist opp bilen eller stå på en bukk el.l. Lykke til.
  18. Det ser veldig bra ut! Jeg gjorde samme jobben selv rett før jul. Må si at løsningen med å bøye til rør ut gjennom siden var vel så elegant som min. Jeg kutta de av og lodda på et 90 gr bend slik at de kom ut tett inntil baksida. Ledningen dro jeg under bilen til batterikassa og opp i chubbyboksen. Knotten sitter på baksiden av boksen så baksetefolket kan regulere den selv. Ellers kobla jeg meg på etter varmeapp. men det tror jeg blir det samme. Uansett så er det en overflod av varme bare med vifta på trinn 1. Eneste problem er dugging når jeg får opp tempen. Må rett og slett lufte litt med vinduene. Mener noen nevnte at de hadde laget et inntak for luft fra utsida. Har lett etter den tråden uten å finne den.
  19. Ja, det er ingen tvil om at jeg har liten lyst til å skilles fra Defenderen. Det er ikke bare det at det er det kuleste men den kan jo gjøres stadig kulere med alle slags gadgets i det uendelige. Det er likevel en økonomisk nødvendighet for meg . Bortsett fra bråket er det bare fint å kjøre Defender , synes du er litt urettferdig der. Jeg mener en må over på er litt lurvete ex-mil før vi er på speidertur .
  20. Ja, jeg tenkte jeg skulle ha en tur og se på den. Den har ikke sperre så det var derfor jeg lurte litt på det.
  21. Jeg er etter hvert ganske rolig og har egentlig bestemt meg, må bare fikse noen småting på Defenderen før jeg legger den ut for salg. Takker for tips og gode innspill. Forresten en ting jeg lurer litt på. Har sjekka ut noen biler og merket meg at noen har sperre på senterdiffen og noen har ikke. Trodde egentlig at det var samme LT230 tranfer kassa som i Defenderen bare med en annen utveksling. Mener å ha sett et sted at det er sperre men den er ikke koblet til den lille spaken så man får ikke koblet den inn på noen modeller. Stemmer det?
  22. Jeg har samme type anlegg som JokerS30, dvs en kjele som fyres med ved. Den har ingen regulering men går for fullt når jeg fyrer. Da er virkningsgraden best, opp mot 80-90 %. Kjelen er koblet til en akkumulatortank. Det er en stor vanntank rett og slett og etter 3-4 timers fyring er den på 80 grader. Jeg har gulvvarme så jeg må ha en shunt eller blandeventil slik at vannet som sirkulerer holder ca 30 grader. Dette er et supert system men koster jo litt. Siden du bor i Sverige etter som jeg forstår, er det en del billigere i innkjøp. Min bror har tilsvarende anlegg og sparte nok 30% på å kjøpe der. Anbefales på det varmeste hvis du har mulighet til å hugge/skaffe veden på en grei måte. Kjelen har vifte så da er trekkproblemet borte, det er det kanskje uansett når reiret til kajene er borte. Når det gjelder pellets så trodde jeg egentlig at prisene i Sverige var godt under strøm. Pelletskjele har den fordelen at den kan reguleres så du trenger bare en liten akkumulatortank. Ellers er det beste rådet å finne en leverandør som vet hva han driver med, helst en som lager kjeler selv. Da får du hjelp til å designe et riktig dimensjonert anlegg.
  23. freelange: Litt av samme følelsen jeg sitter med. Jeg har hatt en Defender i tre år nå med veldig lite problemer. Det er jo noe av det mest karslige som går på hjul. Grei å skru på og vedlikeholde selv, billige deler og hvis en får problemer er det stort sett nok av support å finne her på forumet. Men, selv om Defenderen egentlig er forbausende god å kjøre så er det jo et visst støynivå i den. Disco er i en litt annen liga i så henseende og generell komfort. Jeg sliter med fast piping i ørene så nå moter jeg meg opp til å våge meg på en Disco. Tenker kanskje jeg må kjøpe en Hawkeye eller Lynch for å holde styr på det elektriske (det er i alle fall en god unnskyldning.) Nå er jeg blitt vant til bil med god plass og fremkommelighet så noen stasjonsvogn er ikke aktuell.
×
×
  • Opprett ny...