Gå til innhold

LandRover

LRF Society
  • Innlegg

    935
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av LandRover

  1. Det er første gang siden jeg kjøpte huset for fem år siden at frosten har tatt rørene, men så har det vært ekstra kaldt denne vinter. Temperatur over -minus 8-10 grader ser ut tl å stoppe vannet. Nå har det vært noen ganske få minusgrader i etr par tre dager og merkelig nok fikk jeg vann i kranene. Likevel det er meldt natt temperaturer på opptil 14 grader de nærmeste dager så får vi se om det holder. Stoppekranen er plassert rett ved inntaket på huset.
  2. Et ca. 5 meter langt krypkjeller rom og med rør skikkelig isolert en gang for lenge siden. Jeg er igjen usikker på hvor blokkeringen ligger Kjøkken kranen som ligger rett over fyrrommet var den første som ikke ga vann. Litt komplisert da det gamle hotellet har hadt et "nyere" rørinstallasjon hvor de gamle rør fremdeles ikke er tatt bort. Jeg får vente og se tl frosten har gitt slipp for så inspisere det hele. Vel Stanley var en gang i tiden et av de beste merker. Jeg føler meg litt lurt da jeg trodde at jeg hadde kjøpt kvalitet.
  3. Jeg jobba en gang på et verksted hvor vi hadde noe som kaltes nåtle maskin. Den bruktes til å få bort rust og sveise slagg. Ville det vært litt hardhendt å bruke en slik en på enkelte steder?
  4. Takk! Jeg har faktisk som du nevner noen få varmekabler uten isolasjon men bare i det nedagte fyrrommet. Det finnes dog disse runde med svamp lignende isolasjon å få kjøpt i metervis. Problemet synes å ligge i røret som går noen meter via en kryp kjeller til badet. Heldigvis så har jeg vann i kjeller kranen.
  5. Sagt det så lurer jeg på om det ikke er bedre å sette på elektrisk varmeovn konstant i rommet under kuldeperioden selv om el. prisen er enorm. Egentlig er det et nedlagt og avstengt fyrrom hvor vannet fremdeles går gjennom rørerene. Bygd ca. 1890 tallet med nesten metertykke stein vegger.
  6. Det går tregt med renoveringen. Jeg hadde planer om å børste/slipe vekk rust, men behøver jeg det. Linolje er gjennomtrengende leser jeg. Behøver jeg da å børste av det eksisterende rust før jeg smører på? Litt av en jobb med all den børstningen.
  7. Jeg har en Stanley lite brukt 20 kw diesel brenner som plutselig nekter å tenne. bryteren på så surrer/blåser den men slås automatisk av etter noen sekunder. Den grønne lampen rett ovenfor grade instillingen blinker. Vannet er fryst/frøset eller annet sted så jeg har behov for å varme opp kjellerrommet. Ingen bruksanvisning/veiledning has.
  8. Takk. Det virker da "rimelig". Mitt aller største ønske er dog å finne en original ex.mil lite med lav km stand. Jeg må dog betale moms import til Sverige og muligens 10% toll. Som jeg savner min tidligere ex.mil som gav opp for en del år siden.
  9. Jeg har alltid tenkt å skaffe meg en Land Rover Serie bil i tillegg til min Defender dog synes jeg at prisnivået (forlangende) her i Sverige på serie biler har steget enormt. Får jeg spørre om hvor mye tror dere denne fine brannbil ville ha kostet i Norge https://www.blocket.se/annons/orebro/land_rover_defender_series_2a_/1400080273
  10. Takk for gode råd. Fornuftig tanke. Jeg kjøpte den uten extension fordi jeg vurderte det riktig da, tross råd og advarsler. Rammen hvor den slutter er brukbar, men langt fra perfekt. 50 % godkjent. Likevel når en legger en del arbeid med tilpassing, kapping og sveising tenkte jeg det var riktig med den med forlengelse. Nå vil jeg gå løs på arbeidet med kapping etc.. og først da avgjør om jeg kjøper den.
  11. Buttsveis går OK om inget eller lite mellomrom finns, men det skal stor nøyaktighet til den (meg) som kapper den gamle. Som du nevner tidligere så er jo holder 2mm tykkelse på metallet bra om jeg bruker pinner. For øvrig en meget fin sveis på bildet.
  12. På grunn av visse omstendigheter har det foreløpig ikke blitt noe sveising. Dum var jeg da jeg kjøpte den korte type. Nå vil jeg bestille den lengre type. Ser det ikke ut som om denne kan stikkes inn i rammen for så å sveises eller er jeg helt på jordet. Det er jo en lien innbokning noen centimeter fra enden.? Galvanisert fra Paddock Spares.
  13. Ja Takk det er denne. Det var mye på en gang for en litt uvant "servicemann" men jeg har en god nabo som har servet sine to biler siden innkjøp (ikke Land Rover men dog) Han har tilbudt seg selv til hjelpe.
  14. Jeg har hatt verksted service på min Defender 2002 mod. nå 80 000 km siden jeg kjøpte den ved 20 000 km. Servicen har gått greit, men verkstedet har bar gjort det som står på skjemaet olje bytte etc. Feil som de har oppdaget har de bedt meg å oppsøke annet verksted. Jeg er litt trøtt på dette derfor har jeg tenkt å gjøre det selv. For flere år siden hadde vi dette oppe i forumet og vi ble henvist til et websted hvor tidsintervall skjema kun lastes ned. Er det noen som har denne linken. På forhånd takk.
  15. Jeg siterer deg for tredje gang da det gikk meg forbi att trykkluftsprøyta passer til boksen. Nå fikk jeg kjøpt bokser lokalt så er det bare sprøyta feiler. Og jeg som kjøpte koster gammeldags som jeg er. Selvfølgelig er det ikke bare i åpningene det kan sprøytes over det hele understellet. Aluminium behøver dog ikke sprøytes antar jeg?
  16. Sliter med å få sendt PM til deg. Det funker ikke. Message feltet kan ikke skrives i.
  17. Det er 20 år siden jeg forlot Farsund og Spind hvor jeg bodde litt avsides så det er litt tvilsomt. :-)
  18. Meget Bra! Takker så mye. Jeg får hjemlengsel til min tidligere hjemby i tjue år. Også snapper jeg opp ideer til drone filming med Land Rover i hovedrollen
  19. Bra å vite Det finnes vel på nettet. Jeg hadde tenkt å stille det permanent mellom lavt og høyt til jeg finner el. feilen. Dumme spørsmål finnes. Noe sikring til heisen/styremotoren finnes vel ikke?
  20. Først nå så har jeg tatt en titt på lykten og som jeg ser så sitter det en liten motor/ kontakt i underkant av lykten med tilkoblede ledninger som går til til bryteren inne i bilen. Denne sitter sitter litt løst synes jeg da den kan enkelt vris på. Problemet er at bryteren inne i bilen ikke gir respons på heving og senking av strålen. Er det kanskje en måte å få satt strålen påmiddels manuelt? Sånn som det er nå så sier bilsakkyndig at strålen går rett ned. Jeg får vente til skummringen og se. Behøver dog kanskje å ta av dekselet og lykte glasset. Litt sen respons på denne da jeg først i dag har satt skilter på bilen etter flere måneder uten påskilting.
  21. Redigering går ikke på min nye Windowsmaskin. Jeg vil bare tillegge at det sto mellom lanolin og rå linolje og som du nevner så er/var jeg nære på å velge lanolin siden den Lanolin er IMO enda mer gjennomtrengende enn linolje.
  22. Etter lenge om og men så går jeg for rå linolje kjøpt på maler vare handelen "høres enkelt og greit ut også bra" Har jeg forstått riktig så kan den smøres på rust da den trekker inn til metallet? Kompressor har jeg.
  23. Jeg er forså vit enig i det. Ha den i aluminium så lenge ikke naturen påvirker den for mye angående salt på veier etc.
  24. Jeg fant denne til salgs som jeg har lyst på. Hjemmelagd på en gammel vogn og "chassis". Er det noe spesielt å ha på slep med en Defender? Lakkere den samme farge som bilen. Lurer også på hvor tykk aluminium som er brukt? Selgeren er på facebook og jeg har foreløpig ikke tatt kontakt. Pris ca. 38000.- SEK
  25. Takk for lenke til bruksanvisningen som jeg vil lese. Det er de som det står nummer et og to på som lyser grønt både før og etter ladningen er startet. Laderen gir ingen ladning men blir skikkelig varm. Bilen står stille på grunn av foreløpig ukjente årsaker og den kjøres et par mil som anbefalt en gang i måneden for at den ikke skal "stivne" Batteriet må derfor lades hver gang den skal på veien. Det skal utskiftes men jeg trodde jeg kunne vente til bilen er fullt kjøpedyktig.
×
×
  • Opprett ny...