Jump to content
LRforum

LandRover

LRF Society
 • Content Count

  775
 • Joined

 • Last visited

About LandRover

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sverige

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Mo

Recent Profile Visitors

1,390 profile views
 1. Så lærte jeg noe nytt i dag også. Har ikke instruksjonsboka her nå men finner på nettet at Suzuki Grand Vitara skal ha 1,8 bar som omregnet blir: 1.8 Bar = 26.106 793 901 511 Pound per square inch [psi] her er det mange decimaler. Ved ca. 14 pund /psi ser det nesten ut som om denne bilen er punktert. Mine venner syntes ikke at vi skulle kjøre videre, men likevel takk for at du gir meg støtte/rett til at jeg kunne kjøre hjem med dette trykk.
 2. Nå ble jeg litt usikker på om det er pund eller bar som brukes. Jeg forveksler kanskje utrykkene. Dekkspesialisten mente at 25? var det som var riktig. Disse lufttryksmålerne er nok av den eldre typen og har ingen digitalt display. Tillagt i ettertid: Jeg ser/leser at det er bar som brukes i dag. Jeg har levd ent tid og det gikk på pund da jeg var noe yngre. 25 pund er normalt trykk på bilen og 14 pund er alt for lite
 3. Jeg kjørte min Land Rover Defender forsiktig inn i garasjen for vinteren og hørte en kraftig ulyd - smell. Redd for å gå ut og se hvor mye av taket som var ødelagt var jeg, men taket syntes uskadd. Jeg hadde montert Thule takbøyler med litt forhøyet feste for løs stige. Bilen går fint inn uten feste. Hvor dum jeg følte meg!
 4. Jeg har prøvd gang på gang å fylle luft på min reservebil Suzuki Grand Vitara 2002 modell på stedets bensinstasjon uten å få luft inn i dekkene. Da jeg muligens trodde jeg hadde feilen fikk jeg for sikkerhets skyld en venn med men nei ingen luft. Nå var det krise jeg fikk besøk fra Norge og dekkene var nede i 18 pund, et var 14 pund. Jeg har også kjøpt en av Julas billige 12 volts kompressor som også feilet. Bensinstasjoner her i Sverige har en type LuftPåfyllings klokker som man må hente i butikken for så å ladde med luft før luftpåfylling kan gjøres. Finner dessverre ingen bild
 5. Det skal være sagt at jeg med litt for lite luft i dekket og var borti en type fortauskant ved en slik midt i veien fartsdemper og da mulighet for felgskade. Interessant å få lære nye ting her på forumet. Jeg byttet til nye dekk på min Defender for 4 år siden (første gang siden ny) og var litt overrasket at det ble så mange. hjulbyttedingser på felgene. Jeg noterte ikke hvordan felgene var før dekkbytte. Er felgene rene når de kommer med ny bil?
 6. Jeg måtte bytte et nytt dekk. Leverte det gamle hjul inn på spesialverksted og ble senere oppringt med spørsmål om hvor hjulet skulle sitte? Venstre foran sa jeg. Da venstre foran dekk røk så ble det erstattet med det aldri brukte reservehjulet. Det ny innkjøpte dekk ble satt på bakhenget som reservehjul og sitter der fremdeles. Spørsmålet er om det er så viktig å avbalansere hjulene hvor de skal sitte? (når man ikke vet hvilken bil som hjulet skal sitte på) Håper jeg har utrykt meg forståelig. PS Det gjelder ikke min Defender, men det ville være godt å vite om d
 7. Interessant! De fantes også i Norge. Det visste jeg ikke. Jeg syntes det var litt rart at denne var en 80" men ser nå at 107" kom først i 1954.
 8. Bare en matchboks Land Rover Rescue 1952 modell. Men du verden, en begynner jo bare å lure på om slike med det utstyret fantes. Jeg kunne ikke dy meg og gav derfor et bud som jeg vant. Nå venter jeg bare på postmannen. Jeg har faktisk hatt en riktig brannbil engang dog ikke en Land Rover men en Willys Overland 1954. Mitt bud på en Landrover serie brannbil fra samme brannstasjon ble ikke vinnende og gikk for en langt langt høyere pris.
 9. Du er på et bedre spor en jeg ad. fargen. Jeg beholder den fine gamle kledningen samtidig det som ser ut til å være originalfargen. Jeg ville være glad om vi kommer fram til en mørkere farge en den helhvite da det ville vært bedre å holde det rent. Hvite hus sies å måtte spyles hvert år for å holde hvitfargen. Postkortet tyder også på en ikke helhvit farge.
 10. Ja det er vegg. Festet med to tynn stifter - pluss 2 pappstifter som sitter under overlegget og er lette å fjerne. Er det noen som tørr tippe fargen på huset. Treveggen er meget skitten da det blant annet har vært tjærepapp på siden eternitten ble montert. Jeg har et postkort på bygningen stemplet ca. 1920 med samme farge? Dog er kortet i sort hvitt. Jeg tipper hvit originalfarge? Vedlagt bilde "bakveien" nødutgang.
 11. I går prøvde jeg forsiktig å fjerne de rustfrie stiftene som platene er festet med. Med mye tålmodighet så gikk det bra med 4 av fem plater, men tok tid. Et finslipt huggjern og jernbitertang gjorde jobben. Det er likevel ikke noe som jeg ville gjøre om hele huset skal tas. Foreløpig bytting av en mindre dør ril en større. Det var interessant å se den gamle fasaden komme fram på opprinnelig et gammelt 6 roms hotell fra tidlig 1900 tallet. Det gav mersmak men om hele fasader byttes ut så vil jeg nøye vurdere leid hjelp. Alt avhenger dog av prisen? Takk for gode innspill!
 12. Fuktig og f.eks matolje høres bra ut. Foreløpig skal jeg bare bytte et par dører og vinduer, men vurderer senere å bytte kledning litt om litt. For lenge siden ca. 1990 var jeg med på å bytte eternitt på en militær kaserne. Vi var ikke så nøye da. Sånn då det ut i år da en venn av meg hadde folk i hvite klær til å bytte til takpanner. Vel vi vet så mye mer i dag og det er nødvendig.
 13. Jeg har lest forskjellige råd om fjerning og behandling av eternittplater, men ikke fått et godt svar på hvordan løsne platene fra huset uten å knekke dem. Stiften som holder platene på plass sitter meget tett og det er vanskelig å få en tang mellom vegg og stift.
 14. Jeg beveger meg vel litt utenfor grensen i temaet Defender. men siden tråden er er her . . . . . . . . Det virker helt ulogisk for meg også.. I konkurranse med blant annet Range Rover og Rolls Royce. Så kommer det vel an på hvilke biler som er med i "testeni" Årets SUV 2019 Att se något annat än Suzuki Jimny vinna känns faktiskt helt ologiskt. Det här är en supercool, urgullig och megapraktisk mini-pansarvagn som klarar allt. Grattis Suzuki! 1. Suzuki Jimny (18,9 %) 2. Audi Q8 (16,6 %) 3. BMW X7 (12,5 %) 4. Rolls-Royce Cullinan (12,1 %) 5. Porsche Macan (9
 15. Jeg husker at vi brukte alltid skokrem til å friske opp dekk i min motorsykkeltid. Nylig lest: Owatrol Polytrol skal visst være bra. Den er høyt elsket blant annet i AmCar miljøet. Takker så mye for svar.
×
×
 • Create New...