Jump to content
LRforum

Øra

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Øra

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tananger

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Tananger

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, nå er lillebror, Dandyen, på plass. Evoque Convertible med Ingenium 180 hk diesel. Spennende å se hvordan dette blir. Første 2 ukene har vært kjekke. Til og med hatt litt toppløs-vær. Rukket en kjapp tur til Oslo (E39 oppover og indre over Kongsberg/ Seljord og Nissevann til Evje nedover igjen) God på motorvei og gøy på svingete småveier. Fin lyd fra motoren. Skal få tatt flere og bedre bilder etterhvert.
 2. Ja vi får se. Den er jo fantastisk når alt fungere og det har det gjort den senere tid. Har nå rundet 50'km? Har også lovet kone og yngste sønn å ikkje skifte ut "Big Daddy" med det første. Har nå fått selskap av en lillebror (Evoque Convertible) så den ikkje føler seg så alene lenger?
 3. Fjøringsfeil har kommet opp som feilmelding før påske og da virker heller ikke cruisecontrol ol. Fikk det sjekket i forbindelse med dekkskift og det er luftkompressoren som er kaputt. Så nå må bilen inn igjen i neste uke for reperasjon. Glad for garantitid, tror ikke jeg kjøper noe LR-produkt som nærmer seg 5 år/100.000km. Det positive er at jeg får lånt mange ulike biler når den er inne ( Disco Sport, Evoque, Jaguar) . Kanskje den må byttes i en F-Pace snart.
 4. Enda ikke fått igjen bilen. De fant at også gearkassen svettet olje, så nye pakninger måtte bestilles og skiftes. Slikt tærer på tålmodigheten.
 5. Da var 25000 km kjørt og første service tatt, blir fort mange km i en så behagelig doning. Det ble oppdaget en oljelekkasje og bilen måtte inn igjen for å skifte noen pakninger samt at der var en kampanje på nøklene så de skulle leveres inn. Er visstnok en større operasjon å skifte pakninger så nå har jeg kjørt Subaru Forester lånebil i 3 ! dager. Litt kjipt. Burde vel bare sagt at det å markere (dryppe olje) er noen alle LR skal gjøre.
 6. Her er utdrag fra servicerapport: "Kommer med viking, Motorstopp, Lyser masse lys Når bil ankom oss startet bilen normalt, mange feilkoder, feilkode C0516-76 Slettet feilkode, etter 20min test kjøring feilkode C0039-38 Sjekket ledningsnett h. bak hjulsensor og sensor, derfor bestilt lager og sensor" Liten tue kan velte stor Range Rover! Ellers god service og oppfølging med rask respons og bra lånebil.
 7. Telefon fra Bilpaviljongen/Hellestø som er verksted og forhandler her i sørvest. Alle ABS sensorene på bakhjulene skulle skiftes. Det er visstnok de som lager krøll i elektronikken. Deler bestilt og sannsynligvis klar på fredag, dvs. "nedetid" på 1 uke. Godt jeg ikke hadde planlagt noen bilferie. Håper å få en bedre forklaring og evnt. skriftlig når den er klar. Ellers er Disco Sporten vi får låne ett greit bekjentskap. Kvikk og morsom (største motor) og funksjonell. Synes den ser bra ut. Mer støy fra vei og motor og ikke helt den spesielle Land Rover-følelsen. Kanskje litt steril?
 8. Lise, tror alle optikerne i Kongsberg holder høyt nivå, det er der optikerutdanningen i Norge er. Ellers er det greit å vite at for oss er det forskjell på vernebriller og arbeidsbriller. Vernebriller er ce-godkjente og leveres med sertifikat og som oftest til industrien.. Disse kan vi som optikere ikke lage/produsere og de fleste av oss kjøper fra Nordic Protection i Haugesund, som er de eneste i Norge som er ISO sertifiserte til å produsere vernebriller. Arbeidsbriller er gjerne rimelige og solide til privat bruk hvor en ikke ønsker eller trenger sertifisert verneutstyr. Bruker gjerne eldre innfatninger på tilbud eller salg og rimeligere glass mht. tykkelse/vekt og oppbygning. Oakley, som er gode sport og fritidsbriller er ikke godkjente vernebriller.
 9. Nordic Protection kan levere alt (progressive, fargeskiftende osv). Gode briller fra Cat og Bolle. Er selv optiker og vi bestiller fra NP. Ellers kan de fleste optikere levere rimeligere progressive briller også. Har ofte xtra-briller, reservebriller ol. Her som jeg er kan en få komplett progressiv arbeidsbrille fra 3800,-
 10. Nå fikk vi låne en Discovery Sport, så det kan bli gøy.
 11. Hvor lenge var Adam i Paradis? Alt av oransje varsellys lyser og blinker samt diverse feilmeldinger (abs, dsc osv). Tung på rattet, senket osv. Mekanisk ok, så kom meg i "sikkerhet" men flaut!!!!!! Land Rover sender Viking og vi får en lånebil. Ellers har bilen fungert fint frem til nå bortsett fra at den heldigitale instrumentclusteren (med speedo, rev ol) skrur seg av og på under kjøring. Virker som en datamaskin som rebooter. Alltid spennende med Land Rover-produkter ;-)
 12. Se denne: https://m.youtube.com/watch?v=UcnOe7KK1Ds
 13. Endelig er Range Roveren på plass. Etter diverse LR og Jaguar er bildrømmen min oppnåd. Jeg håper at der ikkje blir for mye teknisk jeg må spørre VBF om men vil dele opplevelser i forbindelse med bruk av doningen. Etter 1 mnds bruk er jeg fremdeles i bilhimmelen. Motoren er fantastisk, drag og moment av en annen verden. Gleder meg til å få av piggdekk. Kjempe komfort, nesten for mange gadgets og innstillinger. Har ikke soltak men panorama glasstak. Håper det blir bra, har opplevd lekkasje på Disco 4.
×
×
 • Create New...