Jump to content
LRforum

Matta

LRF Society
 • Content count

  1,806
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

About Matta

 • Rank
  Entusiastidiot

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Interests
  Engelsk MC og Bil

  A land rover immobilised is a moral defeat for the driver, and bad publicity for the vehicle

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

975 profile views
 1. Matta

  Driverksklunk?

  Verkstedet fant synderen til slutt. Symptomene var et smell og rykk som kom typisk en gang om dagen. Lyden kom aldri når verkstedet prøvekjørte. Men tidlig i mai så ble det daglige smellet/rykket ettefulgt av en subbelyd som ikke ga seg. Endelig hadde jeg en lyd som kunne demonstreres for verksted. Dro tidlig om morgenen og kjørte sakt og pent til verkstedet, varselsblink ble benyttet for å signalisere til andre bilister at jeg hadde en grunn til å kjøre sakte. Fikk også følge av en varebil med gul saftblander som la seg bak meg og hjalp til meg siganlisering, aner ikke hvem det var og han forlot meg like plutselig som han dukket opp. På verkstedet fant man ut, nå som lydene var konstante, at skruene inne i frontdiffen var løsnet helt om det lå rester av både skruer og tenner inne i diffen. Langt ventetid på ny diff fra England men nå er ihvertfall ny diff på plass og alt rundt kontrollert. Rare lyder som ikke er konstante er vanskelige å finne årsak til
 2. Matta

  Felg 16x7

  Kjøpt ny
 3. Matta

  Driverksklunk?

  er jo endel grus på veiene nå... Og i dag har jeg kjørt i over en time på små og store veier uten at lyden har kommet. Får inspisere skjold og bremseskiver.
 4. Matta

  Driverksklunk?

  Får bøye litt på dem da Verdt et forsøk.
 5. Matta

  Driverksklunk?

  På verksted denne uken: CV ledd, hjullager, Drive member, svivelhus, oljenivå (akslinger/girkasser), kryss: kontrollert og korrigert der hvor nødvendig Lyd nr 2 er fortsatt ikke borte, er ikke der hele tiden men kommer sjeldent og plutselig og forsvinner igjen etter et par hundre meters kjøring. Høres ut som om noe ligger inntill hjul eller bremseskive, øker i frekvens sammen med farten, både i gir og i fri. Lyden er vanskelig å fremprovosere da den bare dukker opp noen ganger. Kan det være bremskiveskjoldet som kommer inntill eller at noe legger seg imellom? Jeg har "doble" bremseskiver, var dette originalt på Defender 2001? Ser ut som om de ligger veldig tett på bremseskivene. En annen ting er at lyden dukket først opp etter å ha byttet styrestag og parallelstag.
 6. Matta

  Driverksklunk?

  Clutchen er slitt og står også for tur til å byttes..tar igjen 10 års etterslep mht vedlikehold....
 7. Matta

  Driverksklunk?

  Tja, nå har jeg vurdert tilfellet gjennom påsken og konstantert at det er to forskjellige lyder. Den dramatiske drivverkslyden tror jeg skyldes at jeg prøvde å starte i tredje gir istedet for første, men clutchet som om jeg startet i første....... -har prøvd å starte i tredje med vilje for å se om den drivverkskaklelyden kom igjen da, det gjorde den. Lyd nr 2 er en flappelyd som kommer både i gir og i fri, avsluttes gjerne av en enkelt klunk før den forsvinner og høres om som den kommer fra høyre forhjul.
 8. Matta

  Driverksklunk?

  Da har kvalifisert mekaniker stilt en diagnose. Hjullagerne har tydeligvis vært jobbet med siden jeg byttet dem sist for 100.000 km siden. For de var ikke låst! Og for å komme til å inspisere dette måtte det spesialverktøy til, for dette var skrudd sammen så kraftig at det ikke kunne løsnes i egen garasje. Teorien er at når styrestag ble byttet i februar i år så har det på grunn av ulåste muttere kommet en slakk i stikkaksling/cv ledd og denne gjør seg tidvis gjeldende i lave hastigheter.
 9. Matta

  Ønskes: Grimstad - Oslo

  Oppdrag løst og felgene ligger i min garasje, nå skal sommerdekk bestilles
 10. Matta

  Driverksklunk?

  Idag kom drivverksraslyden ved igangkjøring fra lyskryss. Samme lyskryss som lyden kom i går, men da ved nedbremsing mot krysset. Kanskje vurdere et annet veivalg?
 11. Matta

  Driverksklunk?

  Det er litt klunkelyder på lave hastigheter fra drivlinje så du er nok inne på noe. Skal ha bilen opp på bukk rett over påske og gå over hjullagre så da er muligheten for nærmere inspeksjon tilstede. Men alltid godt med noen teorier før man iverksetter inspeksjon.
 12. Matta

  Driverksklunk?

  Siden midten av februar har dette nå skjedd tre ganger: Lav hastighet, f.eks mot et lyskryss, det hakker og klunker og føles ut som om mellomakselen er på vei ned og ut. Så kjører man inn til siden, setter bilen i fri, puster ut og så kjører videre, symptomene forsvunnet. Før dette skjedde første gang hadde jeg byttet følgende "under bilen" endeledd, styrestag, paralell og draglink bolter og muttere mellomaksling bak a-rammekule simring svivelhus. Bilen skal på verksted igjen over påske ifm med andre ting som må byttes/sjekkes. Men iogmed at dette skjedde for trdje gang nå imorges så ble jeg nysjerrig/bekymret
 13. Matta

  Vinterdekk

  Ja, jeg bruker disse: http://www.paddockspares.com/pm753-30mm-aluiminium-wheel-spacers-set-of-4.html
 14. Matta

  Felg 16x7

  En felg 16x7 til Defender ønskes kjøpt. Skal være til reservehjulet. Mvh Christian 93OO9768
 15. Matta

  Ønskes: Grimstad - Oslo

  Hei. Dette oppdraget er ennå ikke løst. Jeg skal til tønsbergtraktene neste lørdag. Noen som skal forbi Grimstad og den veien?
×