Gå til innhold

Blatherskite

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Blatherskite

  1. Helt enig med Gautes. Men husk: Delene er overrasende billig, can fåes fra leverandører i Norge eller fra Storbritannia. Skruing er ganske enkelt pga eldre konstruksjon & mye plass mellom bærebjelkene. Trenger ingen mer komplekst enn multimeter. Rust i understell kan enten sveises (med rep.sett) eller ny understell kjøpes & karosseriet byttes. Morsomt bil. Helt fantastisk. Ta av taket når sola skinner...
  2. Ta av hardtop, sette på nedfellbar bakluke (kan kjøpes fra LR forhandlere). Stofftak ("tilt") & bøyler ("hood sticks") av flere slags kan kjøpes - vanlig, vanlig med plastvinduer, bikini hood, osv. Vår exmil har også en veltebøyle med påmontert setebelter. Alt er mulig, bare bla gjennom Landy websider!
  3. Tror at militær kassa har noen forskjell fra sivil; overdrive kan ikke settes på militærkassa. Vet ikke hva forskjellene er, mener at man må ha et eller annet "navn".
  4. Fikk ny kalesje fra Famous4 til seriebilen, levert, til en god pris. Verd å kikke på Famous4.com?
  5. Ventilen ser bøyd ut. Anbefaler at topp tas av & fikses før du starter motoren, ellers kan det fort bli veldig dyrt.
  6. Kanskje mulig å få kjøpt "key blanks" fra slik som FamousFour" eller andre Seriebilforhandler i UK.
  7. Tar opp emnen igjen... Holder med å følge gautes råd, og fant ut at eksosmanifolden må byttes (ødelagt bolter til grenrør). Kan ikke få innsugmanifold fra eksos. Har brukt mye rustløser, prøvd å bruke trekiler til å fa de fra hverandre, men uten hell. Er det noe hemmelighet til dette - ellers blir jeg bare gal av å prove. Har noen gode råd?
  8. Nye finnes også hos Famous Four i UK.
  9. Hei Per "Er det noen som kan gi noen indikasjoner på hva disse bilene går for i dagens marked?" Ser på finn.no, LandRover, Andre. I morges var det ca 3 exmil til salgs. Ellers har vi en 1974 modell. Rust i ramma betydde at vi kjørte til England & byttet til en ny forsinket ramme. Bilen fikk ny kalesje ifjor (ca kr 2 500 levert) og kjøres nesten daglig tvers gjennom Oslo. Blir litt arbeid av og til, og bilen må kjøres som den gammeldags bil den er, men den er helt topp!
  10. Det er mulig å ta med bilen på DFDS fra Brevik til Immingham på truckferge. Mye billigere, men uten bar, casino, kino, osv...
  11. Hei Kjøpte en ex-mil S3 ca 4 år siden, og den trengte ny ramme. Bestllte en fra Richards, og spurte hvis de kjente noen som kunne bytte rammen. De sa at Paul Marsden, som hadde verksted ved siden av Richsrds i Doncaster var dyktig, og etter litt telefonarbeid bestille vi rammebytte samt ny foringer osv. Kjørte over ved hjelp av DFDS truckferge fra Brevik & tok litt ferie mens arbeid var i gang. Kjørte tilbake uken etter med splitter ny galvramme. Prisen var mer enn å gjøre jobben selv, men han Marsden hadde erfaring & gaffeltruck til å løfte hele skroget fra rammen uten å måtte demontere alt. Husker ikke prisen, men sikkert mye billigere enn her hjemme, og jobben var gjort innen ei uke.
  12. Ellers prøv P A Blanchard i England. Tror de er på www.pablanchard.co.uk. FamousFour har noen deler og, men Vestfold er best å begynne med.
  13. Det var en gang, helgen det var, at de som drev med utvikling hos Toyota klarte å fange fabrikkens katt inni en Land Cruiser. Da de kom tilbake mandag morgen, var stakkars katten død. Hos Land-Rover de som drev med FoU prøvde det samme, men på mandag var katten borte! :-)
  14. Hei Har nettopp fått sivil fordeler til ex-mil, samt el-tenning, men trenger mere detaljer over hvor i forgasseren satt du den nippel? Har du kanskje et bilde?
  15. Som Gaure skrev - den går bare en vei... Prøv - uten å sette på topplokket. Motoren er ikke symmetrisk. Som Gaure skrev - den går bare en vei... Prøv - uten å sette på topplokket. Motoren er ikke symmetrisk.
  16. Hei Har prøvd alt jeg vet til å få bensinklokka til å fungere uten hell. Gikk rundt hele kretsen med multimeter & ca 24 volts finnes over alt; måler i bensintanken vise varierende resistans når det flyttes opp & ned; 24 volts finnes ved klokka. Trodde klokka var feil, da kjøpte jeg et nytt et fra Vestfold Shipservice. Har nettopp prøvd begge gamle & ny klokka med 9v - ingen bevegelse. Med 24v (direkte kobling mot bilens batteri) - ingen bevegelse. Da man leser el-tegningen er det ikke noe annet i kretsen. Kan noen hjelpe med noen gode råd? Tror vi har prøvd at, men... :-(
  17. Hei! Har du fått undersøkt Landyen enda? Gikk det bra? Mvh Paul

    1. Harriet

      Harriet

      Ja takk, nå går den så fint så!

  18. Blatherskite

    Oslo

    Prov også med å ta av fordelelokk, tørk inni & se på kontakter de inne. Hvis en som tilhører den pluggen som ikke fungerer er brent, kanske det er årsaken. Og har du prøvd med timingen? Vår S3 slet med over 11 vinkelgrader over TDC; dårlig trekkraft, dårlig bensinbruk. Forresten, dritkult med Series 1 fra 50-tallet! Så heldig du er!
  19. Skal sende toppen fra 2.25 ex-mil til UK for blyfri ventiler & litt renovering, men vet ikke hvordan det kan gjøres uten at Tollvesen legger på mva & andre utgifter når den returneres. Har noen erfaring over hvis det er et eller annet skjema, eller noe annet som må fylles ut?
  20. Hei! Har nettopp byttet hjulsylinder foran på S3 ex-mil, og når man tråkke på pedalen skriker bremsene fælt, slik at naboene klager... Noen ideer hvorfor & hvordan man får skrikingen vekk? Paul
×
×
  • Opprett ny...