Gå til innhold

thamule

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av thamule

  1. Viss du kan strekke budsjettet litt så ville eg ha sett på discovery 4. Desse bilane dett omtrent ikkje i pris og har du muligheit ville eg heller gått for D4. Feks min som ligg til sals på finn https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=272955138
  2. https://www.finn.no/272955138 2011 D4 selges etter 6 år. Ta kontakt! Helst via tlf/finn/epost, er ikkje så ofte innom forumet lenger. Kjem til å savne denne, men dei er ei tid for alt. Åpen for bud.
  3. Takk for innspel. Og beklager elendig oppfølging frå underteikna. Eg har BT IIDtool. Mistenker termostat jukser litt. Kjølevæskenivå ser ok ut. Mulig der er luft? Eg skiftet brennkammer for ei tid tilbake, mulig eg fikk luft i systemet den gang? Trur eg sender bilen på service og lar dei sjå på det. Korleis ser eg om steppermotor går som dei skal med iidtool?
  4. Bilen blir aaaaaaldri varm om vinteren. Må ha termostaten på 25. Og så kjører ein opp ein bakke og så blir den kald (trur eg) og motsatt ned igjen. Eller så var det motsatt. Webastoen fungerer, det vil sei den starter når bilen starter den. Det var med ein fjernkontroll på eine nøkkelen då eg kjøpte bilen, men den har aldri fungert mot webastoen. Eg trur aldri eg har kjent at det kjem luft ut i baksetet. Tenkte å skifte termostat, men er det noko anna feil når varmen forandrer seg heile tia og også oppover/nedoverbakker?
  5. Er dine like lause som mine? Ser der er foring der. Kan/bør den skiftes innimellom?
  6. Kva i all verden er det som henger ig dingler her? De lager klunkelyd viss eg gynger de for fort. Skal det vere slik? IMG_6257.MOV
  7. Da er kompressor og tank skiftet. Dette blei bra. Kompressoren bråker litt. «No name» + at skruene til lokket knakk så den ligger og durer mot ramma. Den gikk seg varm første oppstart etter skift. Men no ser det bedre ut. Stabil driftstemp under bruk og bilen løfter seg mykje fortere. skal bestille alle ryggesensorene bak og skifte samtidig. hadde ute og støvsugde temp måler i kupé. Trur den funger bedre, men den skal eg skifte før eg gjer meir med varmeapparatet. dreneringa er fortsatt tett, tenkte prøve å stake litt idag eller i morgen. Og så må eg bestille dieselfilter og få det skiftet. drivakselmansjett skiftes på verksted rett over nyttår. Takk for all hjelp. Kjemper videre med driten. God jul!
  8. Er du sikkert på at eg kan endre til atk-programvare når eg har hitachi? Søkte litt på nett og fikk inntrykk av at den kompressoren stoppar sjølv om den blir for varm, mens hitachi sin må fortelle temperatur til ecu som igjen stoppar kompressor. Vil berre vere heilt sikker slik at eg ikkje ødelegger den., Takk!. Slike bilder/skjema har eg leitet etter.
  9. Eg trur eg har hitachi-kompressor. Kan eg skifte programvare då også? Eg bestilte ihvertfall ein erstatning for den. Men den bråker grusomt, trur den var uorginal, angrer litt på det no... Eg høyrer no at det lekker helt framme ved reservoaret! Er det slanger som kan lekke her som ligger bak reservoaret eller må det vere reservoaret? I så fall tenker eg å skifte det og begynne der. Men hadde vore fint å vite om det kan skjule seg ein slange bak reservoaret som ligger og fiser i forkant der. Eg må også prøve å få skiftet tempsensor i kabin. Får prøve å google nummer. Nokon som veit kor den er plassert? Såg når eg var under bilen at den svetter olje også + at eg har gåen drivakselmansjett på venstre side. Skiftet på høgre side på verksted for 2 veker siden
  10. Da har eg ein oppdatering. Blei litt klokere. Eg skiftet kompressoren og reléet som eg har hatt liggende i over 2 år! Ødela alle skruene på dekselet og måtte skjære den tjukkeste slangen, men gikk greit å få den inn igjen. Kompressoren går mykje og den går seg varm. Den sliter med å løfte framasklingen. Bak funker fint. Kva kan då vere problemet? ang varmeapparatet så kan det kanskje vere tempføler i kabin. Sjå, den viser 28-29 grader!!
  11. Takk for alle som bidrar. Det er så utrulig mykje lettere å få motivasjon då. Ser det er ein anna tråd om varmeapparat her. Eg leste gjennom den. Korleis kan eg evt sjekke luft i kjølesystemet før eg bestiller nytt varmeapparat? Skal måle motortemp i morgen ved kjøring. Er det mulig å sjekke spjeld med iidtool? Eg skal sjekke type kompressor i morgen. Den er original, 10 år og 258kkm. Håper eg har kjøpt riktig type. Men skifte av den vil vel ikkje løyse problemet med tørkemiddel eller tank? Kva betyr egentlig feilkoden?
  12. Hei, eg har bygd hus siste par åra og bilen har forfalt litt. Idag sliter eg med følgjande: Luftfjæring fungerer ikkje skikkelig Tett drenering i takluke Elendig varmeapparat Litt tregstartet, men starter alltid. Må kinne nokre sekund Defekt ryggesensor Feilmelding på abs på iidtool Kjøleskap i midtkonsoll fungerer ikkje Defekt kamera under speil Dette er satt opp i prioritert rekkefølge. Punkt 8 og til dels 7 er ikkje så viktig. Men dei 6 første må eg få fikset. 1. Luftfjæring har vert litt opp og ned. Har tidlegare fått feil pga overopphetet kompressor. Har ny liggende i garasjen, men usikker på om det er rett type kompressor eg har kjøpt. Korleis sjekker eg det? No har eg 2 feilmeldingar så fort eg prøver å justere høgde. Feilmeldinga kjem ofte av seg sjølv også. Har vert borti at eg får rød trekant og varsel om å kjøre sakte. Men den har gått vekk av seg sjølv. Sjå feilkode på iidtool nederst. 2. Drenering framme venstre er tett. Må prøve å stake den opp tenker eg. Andre tips? Kor kjem slangen ut? 3. Eg har skiftet brennkammer i webasto og webasto skal fungere, men bilen blir sjelden varm i baksetet og tar ein evigheit å få varm framme også. Den holder ikkje konstant temperatur og eg må justere opp og ned på temperaturen heile tida. Kan ha varm bil opp ein bakke og kald bil på vei ned igjen etterpå for eksempel. Veldig rart. Eg har fjernkontroll til webasto på nøkkelen, men det har aldri fungert. 4. Den starter alltid, men er treg. Kinner fleire sekunder. Har ikkje skiftet dieselfilter på lenge, kan det vere det? 5. Defekt ryggesensor, piper berre når eg rygger. Må vel berre skiftes, må eg ta av bakfanger? 6. Feilmelding på abs. Sjå feilkode på iidtool nederst 7. Kjøleskapet i midtkonsollen starter av og til når eg trykker på knappen, men begynner for å lage stygge lyder og skrur seg vel av etterkvart om eg ikkje tar heilt feil. Kan det enkelt skiftes? Kjøpes brukt?
  13. Varme hengerfeste da (ikkje bolten)? Litt skummelt det også kanskje, er vel herdet metall kanskje? Kanskje eg kødder med bruddstyrken når eg varmer? Kjem greit til bolt og hengerfeste fra underside. Usikker på om eg hadde oppnådd noko med å ta av fangeren? Tenkte du å sette inn igjen akslingen og vri på den med ei sveisetang mens eg slår?
  14. Har hamret bolten (og tommelen) både gul og blå fra undersida. Brukte hammer og ein pipeforlenger. Ingen tegn til liv... Har som sagt oljet det inn og prøver igjen i morgen, men eg tviler faktisk på at den løsner. Virker helt fastrustet.
  15. Takk! Mulig eg tar deg opp på det med å kjøpe håndtak. Men eg gikk laus på demontering ikveld uansett. Fått av lås, men bolten står fast og rikker seg ikkje. Har sauset den inn med olje, men trur dette blir vanskelig å få av heilt. Regner med siste utvei er å kappe låsebolten? Eg har så mykje slakk at eg kan nok komme til med eit baufilblad. Eller skal eg berre gi meg på dette, montere plata som @Howard linket til og vere fornøgd?
  16. Hei. Sjå video av løst hengerfeste. Det har stått på bilen siden eg kjøpte den for nokre år siden. Har ikkje nøkkel. Korleis angriper eg dette? Må det skiftes? I så fall korleis får eg det av? Og kor bør eg kjøpe nytt? IMG_2960.MOV
  17. Hei! Rigger bilen for ferie og skal ha gitter for å laste høgt opp i bagasjerommet. Nokon som har prøvd dette frå LR butikken?: https://lrbutikken.no/index.php?id_product=1573&id_product_attribute=0&rewrite=hundegitter&controller=product Evt korleis det er mot Skruvat/bs sitt? https://www.skruvat.no/Lastegitter-Land-Rover-Discovery-3-4-P342378.aspx
  18. Sikkert fett lys, men eg er på jakt etter ein meir original look egentlig
  19. Klarer vel ikkje skjult montering av 32 toms? Blir nok 23toms på meg
  20. er det bra greier? Ville du betalt 5 ganger meir for lazer eller rigid?
  21. Nokon som kan forklare kvifor feks rigid sr20 pro med 17000lum koster ca 11 tusen, mens Oledone Nighthawk 23 med 15000lum koster 2300 Funker de like bra? Sånn omtrent ihvertfall? Skal ha diskret monterte ekstralys på d4, for spesielt kastelengden sin del, men betaler ikkje meir enn nødvendig tenkte eg
  22. Går du gjennom EU-kontroll når den ikkje er E-merket?
  23. Har svart D4 som skal få facelift-lykter. Må skifte grill. Skal eg gå for all black, gråish eller svart med chrome stripe. Personlig haller eg mest mot gråish. Synst den ser litt nyere ut då. Svart blir litt rånete synst eg. Sjå og ein feit Range Rover til inspirasjon nederst. Stem!!
×
×
  • Opprett ny...