Jump to content
LRforum

thamule

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

About thamule

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Hyllestad

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bergen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gikk som nevnt for å montere delt mansjett som limes. Fikk ikkje av leddet. Måtte evt ha demontert akslingen ja. Og eg hadde ikkje olje til å fylle på, men ein universalmansjett liggende, så da blei det slik. Men takk for alle tips. Slo på leddet med diverse verktøy og prøvde eit verktøy som skal dra leddet av ved å stramme mutter på aksling, men måtte til slutt gi meg i fare for å ødelegge leddet.
 2. Fikk ikkje av leddet, blei etterkvart redd for å ødelegge det. så gikk for montering av delt mansjett. Sjølv om eg hadde kjøpt mansjettkit
 3. @trondshj Gjorde som du sa og løste øvre med verktøyet eg postet over. Gikk veldig fint. Nedre bolt fikk eg ikkje. Men korleis får ein leddet av akslingen? Slå? Dra? Er det ein låsering?
 4. Korleis så sikker i di sak? Har varmet og slått når eg har hatt press på. Ingen reaksjon.
 5. Takk for tips! Eg har skaffa verktøy idag som eg skal prøve. Så tar eg den oppe i steden viss det fortsatt ikkje går.
 6. Måtte gi meg på bolten til bærebrua ikveld. Skulle egentlig berre skifte hjullager, men klarte å skade mansjetten når eg demonterte lager Må eg løsna fra brua for å få akslingen/lageret av? Bolten sit godt. Må prøve å få tak i endeleddstrekker i morgen...
 7. Aha. Men då virkar vel ikkje bremsa på det hjulet i det heile tatt?
 8. Ser det har vore litt aktivitet her, det er fint. Eg har vore «vekke» frå forumet. Gode innspel her. Men litt tullete å påstå at eg bremsa meg inn i svingen via Internett? Ihvertfall slik eg tolker det @Olavnord. Eg kjører stort sett på «kjærreveier», ofte usalta og dårlig brøytet og det er første gang eg drar av veien etter 12 år bak rattet. Javn fart og evt litt pådrag gjennom svingen øvde eg med min far på då eg var 16 år så det er kjent materie. Det er klart at ein kjem ikkje ifrå at farten var for høg iforhold til forholda, men det er noko som legg premissane for «akseptabel» fart (i tillegg til sporvalg og kjøremåte) og det er blant anna bil og dekk. Og herunder kanskje spesielt vekt. Eg har lyst å legge til ei lita skrekkhistorie. Kjørte over ein bakketopp på E39 med min BMW 330xd(e91) med slitte sommerdekk ein vår. Sol på eine sida. Masse slaps i veien på andre sida. Det slapp vel bak først trur eg, slapp vel framme også etterkvart. Hadde begge bakhjula på/litt utfor asfaltkanten i rundt 70kmt, 90 grader brei på veien og så kom det biler imot..... og så kom det ein lastebil imot.... BMW-en retta opp og redda nok potensielt livet mitt den dagen. Det hadde aldri d4-en gjort. Det er eg helt sikker på. Hadde dog hatt bedre odds med d4en om lastebilen først kom inn sida på bilen skremmande opplevelse den gangen, sjekker, kjører no alltid litt meir forsiktig over den toppen, sjølv midt på sommeren (det sitter i)
 9. Okai. Takk for tilbakemeldinger. Tenker at om luftenippel må åpnes for at stempel skal gå inn igjen, så må kaliper skiftes? Har uansett bestilt kaliper. Bremser er noko drit. Har ein Citroen C5 med slike stempel som skal skrus inn og p-brems som nevnt her. Den må nok på verksted. Har varmgang i bremse bak og finn ingen feil. P-brems wire går, stempel går, glidere glir, men likevel blir det varmt. Kalde frambremser, men steike varmt på begge sider bak....
 10. OK. Då kan eg berre montere igjen og bestille ny kaliper. Fekk dei litt inn til slutt. Det eine meir enn det andre. Rusta som f..
 11. Ligger og skrur. Skifte av klosser og skiver. Skal stemplene presses eller skrus inn? Rikka seg ikkje då eg pressa. Når eg prøvde å skru fulgte ikkje pakning med og den vridde seg. Held på framme no. Litt hjelp der ute?
 12. Takk for synspunkt. Har fått tilbud på Hakka 8 pigg i org dim til 11,5 ferdig pålagt.
 13. Eg ser hakka 7 kom på tredje plass i 2012. I 2013 var det hakka 8 som gjaldt. Litt må vel ha skjedd på 6 år? Men ser på dekkonline at de fås til 2000 per dekk i 245. Nesten halv pris. Går det å kjøre på 245 55 19 altså?
 14. Det er litt fint å sjå at det er andre som erfarer ivertfall litt av det eg gjer. Men eg må nok berre bestille nye dekk, justere kjøremodus til snø og ikkje minst justere fart hakkapelitta 9 med pigg koster forresten 3500 per dekk i 255/55/19
 15. Kva dekkmerke/modell kjører de på forresten. Spesielt du på isbane evo16v???
×
×
 • Create New...