Jump to content
LRforum

minim

LRF Society
 • Content count

  532
 • Joined

 • Last visited

About minim

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bergen

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bergen
 1. Verktøy trimme i garasjen

  Se på «Lista» innredning. De har perfekte løsninger. Nesten perverst!
 2. Bytte motor og mauell gir på P38

  Man får kjøpt standalone ECU til M57 nå så det er mulig å kjøre denne uten instrument og kasse. Hør med Fred Sundstrøm i ftune performance. Mener han skaffer på forespørsel om jeg ikke blander han med en annen nå.
 3. Bytte motor og mauell gir på P38

  Jeg hadde vært skeptisk til å tenke på P38 kasser i det hele tatt på en M57 motor. De er rett og slett ikke egnet for formålet. Senkes stall speed slik at den er bedre tilpasset motorkurven får den roughly dobbelt så høyt moment på det aktuelle turtallet som den ville hatt med en tilsvarende bensiner. Hadde ikke villet bygget noe som spiser girkasser om det skal brukes i det daglige (da er det enklere å kjøpe L322 om man vil plages med dårlige kasser). Du kan bruke kasse fra X5 som Håvard sier, men få da tak i en fra 07 og nyere (ikke så ny som N57) siden den er ganske solid. De fra første modellene hadde samme problem som L322. Disse kassene krever dog en del styring så her må en ha tunga beint i munnen. Hadde aldri turt å begi meg ut på noe slikt skal jeg være ærlig Skal du ha noe som er bænkers så setter du inn manuell fra 530D. Er en grunn til at den brukes på alt fra 1000hk 2JZ bygg til OM606 diesel med 5-600 benkede hester Å få ting til å passe på transfer blir en annen sak, men at å få det mekanisk til å virke er enklere enn å få moderne automat til å virke elektronisk er jeg ganske sikker på.
 4. Nye regler for ekstralys på bil.

  På Facebook bekreftet Solvik Olsen at dette også skal gjelde for personbil.
 5. ARDUINO uno

  Uten å ha googlet det så ser det ut som typisk tilgangsproblemer. Har brukeren som kjører programmet tlgang til å opprette mappe der? Du kan teste om det er dette ved å kjøre det som admininstrator (evnt sudo på mac/linux) bare for å se om den da lar deg lagre. Ingen god løsning å kjøre det i admin, men funker bare for å se om det er rettighetsproblem.
 6. Om du ikke skulle finne noen så kan det være verdt det å høre med Norlines som frakter med hurtigruten. De har ikke så ille pris på frakt om man henter/leverer på kaien, men om gassflasken er trykksatt er de kanskje skeptiske
 7. Endelig P38 - Nye utfordringer

  Skulle ikke forbause meg om det er flere dårlige ledninger nedi i den kabelkanalen du nevnte.. Det var ikke mye pent nedi der. I dag dukket konnektor til EAS ventilene opp i posten. Om jeg har en passende PLS liggende så skal jeg kaste sammen et program som styrer ventilene og kompressor ut i fra nivå sensorene og om det fungerer så må det være ledningsnett/dårlig ECU. Neste steg er kanskje å koble styringen jeg lager inn på EAs ecuen for å styre med drivers pack og ledningsnett inntakt. Håper vare jeg har en PLS Med pwm 12V utganger. Stygt redd for at det er 24V, men får grave litt i testracket å se Endret: stryk det med pls... hadde selvfølgelig kun med 24V utganger og kun et rele liggende.. da får det utsettes. Grundig lei hele EASen nå uansett så det er kanskje like greit å utsette det før jeg kjører bilen på skroten
 8. Endelig P38 - Nye utfordringer

  Etter å ha lest om Eirik Iversen som hadde dårlig kontaktpunkt under listen ved førerdøren og skade pga fukt i tråden til JokerS30 så fant jeg ut at jeg måtte sjekke der også. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at Landrover la skjøtepunktet for jordingen til alle sensorene på det laveste punktet i dørken som ikke har drenering og forseglet den med en runde med fibertape, men det har de altså gjort.. Så da var det bare å begynne å klippe opp ledingen og prøve å finne blankt å fint kobber, men det skulle ikke være så enkelt. På de tre ledningene så ble det ikke blankt kobber før helt i torpedoveggen og på den som gikk bakover til bakre venstre så måtte jeg lodde den på helt ved sensor og selv der var det ikke så bra som jeg helst ville hatt det, men det skulle bli godt nok for en test. Så var det å tape alle pølsene sammen, montere alt av deksler som måtta av for å få skiftet alt og starte opp for test. Jobben tok 4timer + i dag og jeg trodde virkelig at nå skulle EAS H*#¤%"!&& være løst, men neida den danset akkurat som før.. Kalibrerte ikke på nytt så det er vel kanskje neste steg å prøve, men har svært dårlig trua på at det hjelper egentlig så ikke kjempe fristet til å bruke et par timer til på det i kveld.
 9. Mennekes ladekabel 32A

  Ditto, sjekket i går på min også.
 10. Hva er positivt med P38?

  Tror det har noe med høyrefoten og personlig opplevelse av flyt i trafikken Jeg får jevnt over alltid høyere tall enn mange andre forum brukere uansett hvilket bilmerke jeg kjører. Land Rover oppgir selv 0.92 på langkjøring og 1.39 på småkjøring. Stemmer forbausende bra med de tallene jeg oppga.. Har målt mine over 5000km ved å notere km stand og antall liter fylt ved hver fylling. En bil som har 300k på telleren har også gjerne slitasje på flere steder som gjør at forbruket vil krype noe over det oppgitte fra land rover.
 11. Hva er positivt med P38?

  Da er du først i køen til enhver tid. Min går på 1.2-1.4 ved normal kjøring. 0.9 om det er helt flatt å jeg kjører med egg mellom fot og pedal. 1.6 jevnt med 1.6tonn på kula og ferie oppakning i bil.
 12. Hva er positivt med P38?

  Skulle jeg først brukt mye tid å energi på å bytte motor i en P38 skulle jeg ihvertfall satt i noe som var verdt arbeidet. En td5 hadde ikke stått på bunnen av listen over tilgjengelige motorer engang! Det første som slår meg er BMW M57. Den får man med 5-600Nm Fra 1400rpm. Nydelig maskin i en slik type bil. Det selges ferdig ledningsnett med ecu som omtrent bare trenger 12volt og en TPS sensor så de er lette å montere også. Kan forsåvidt være enig i OM606 om poenget er å holde det enkelt, men det er igrunnen litt samme greia som M51. Det går varmt og det må piskes på turtall for å ha noe effekt. Jeg har bygget en 606 motor med holseth turbo fra amerikansk lastebil og pumpe fra Sverige så har prøvd greia. Det gikk fælt når en fikk på et par bars ladetrykk da, men kan ikke sammenlignes med de fine turbo oppsettene som en kan få til på moderne diesler med moderne styring. Mye BMW nå, men som et bensin alternativ kunne M62 også vært et godt valg siden en får automat som trolig passer med på kjøpet og en litt mer solid konstruksjon enn LR maskinene. Letteste og rimligste er sikkert å kjøpe L322 supercharged.
 13. Hva er positivt med P38?

  Du kan kjøpe min diesel siggen. Påkostet over 80k i deler på under et år og EAS hopper fortsatt opp og ned ellers er den bra
 14. Mennekes ladekabel 32A

  Er ikke ene pilot pinnen veldig kort da? Skal de ikke være like lange begge pilot pinnene? Kan gå ut å se på min senere i kveld om du ikke finner ut av det
 15. ARDUINO uno

  Har kun moddet i prosjekter som har vært «ferdige» så har ikke erfaring med å bygge ting fra scratch, men jeg liker denne tilnærmingen. Da kan jeg lese koden som er laget først før jeg tilpasser og tester min funksjon. Små steg som det er gjerne enklere enn å begynne med helt blanke ark. Nå kommer det litt an på om du har programmert før og kjenner til elektronikk også, men jeg tror det er en fin sak å begynne med. Ikke koster det noe heller.
×