Gå til innhold

sondre b

LRF Society
  • Innlegg

    1 442
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sondre b

  1. Anleggsflatene så bra ut alt ble reingjort. Hadde en dråpe motorolje på de nye O ringene på trykkregulatoren. Sjekket det sylindriske metallfilteret i toppen. Ingen fremmedlegemer å se. Ble reingjort. Den lille O-ringen i toppen ble også byttet sammen med de andre O- ringene på Fittingene.
  2. Så var det FPR rakkern som stod for tur. Kom noe diesel fra oven Det er ulykkelig trangt på D2 med dieselvarmer og motoren helt bak i torpedoveggen. (en del bedre plass på Defender`n med td5) Tok ut starteren som gir bra plass nedenfra , men kjekt med unormalt lange armer. Skrudde ut slangestusser og føler før selve FPR blokka ble løsnet. Overhalt med et sett fra X8R. Originalen koster fra 3000,- og oppover. Det er trangt nediher Blokka med regulator. Kit med pakninger, O-ringer og Boch trykkregulator Her er det noe muffens, iallefall med innerste O ring. FF...
  3. God følelse når service er utført Når det gjelder lyd når man stopper motoren: Kommer fra roto/syklon oljefilteret som forsetter å spinne litt etter at man har stoppet motoren. Helt normalt.
  4. Takk Var den jeg utifra bildet ditt kom til når jeg satt og snoket litt. Har heller ikke kjøling på anlegget. Kunne vært kjekt på varme turdager med AC iorden.
  5. Mye bra arbeid her. Disco er en fantastisk turbin. Bra du fikk igang airconditionen. Har du forresten part nr. på aircon. røra?
  6. Belgen heter TDR100780G.
  7. Haakonbs: Nakke og resten av kroppen fikk kjørt seg på dette clutchbytte ja På han igjen. Oppdaget at belgen på CV leddet høyre side var sprukket. Ut med hjullager og drivaksel. Inn med ny belg. Egentlig en grei jobb
  8. Støyfritt er det ikke men denne bilen, støyer og brummer uansett. Synes ikke det er noe spesiell forskjell fra tidligere . Beste løsningen mot støy her tror jeg må være å sette inn fremre eksospotte igjen.
  9. Enkelt ar vel litt "enkelt" å si. Tingen er å ikke gi opp. Det går sånn tåelig greit å ligge under der å skru uten å jekke. Litt av problemet med å heve bilen er at da ville garasjejekken bli litt snau for å "rekke" opp til kassene.
  10. Da har Discoverryen fått litt "småstell " igjen. Nytt svinghjul, clutchsett,nytt seal på veiva og transfer boks, ny clutch gaffel og trustelager, nytt kontaktsett innslag starter, nye klosser og skiver foran, ny injector kabelstokk ny downpipe og toppdekselpakning. Clutch sett og svinghjul ble levert av LOF-clutches og var av typen massivt med fjærene i clutchplata ( power spec.). Ble en helt ny bil å kjøre da det gamle dobbelt masse svinhjulet var rimelig kaputt i tillegg til at den begynte å slure på chlutchen Dette ble bytte av undertegnede uten å jekke opp bilen. Girboksene ble tatt ut i to deler. Rør til chlutchslave ble også byttet.
  11. Nå har en TD5 generelt veldig lite effekt under 1800 omdr. Det er fra dette turtallet man får fullt "ladetrykk" Ganske merkbart på min D2 da jeg har manuell kasse. For å bedre moment lenger ned på turtallsregisteret må man bytte til VGT turbo og ny tuning tilpasset dette.
  12. sondre b

    Død td5 D2

    Start sperre og fuel cut off switch i motorrommet, er det sjekket? Fuel cut off switchen sitter jo på torpedoveggen rett i nærheten FPR`n
  13. Grattis med ny bil og lykke til med classicen videre
  14. Må sies å være et godt stykke arbeid
  15. Bor opp hulla i manifolden i samme slengen. Så har den litt mer å bevege seg på og knekker ikke boltene i toppen så lett. Mange fjerner også webbinga / tverrstivere . Er diskutert ,men jeg har hatt to manifolder som har vært modda slik med godt hell. Har bil med noe mer effekt enn originalt.
  16. Litt småfix igjen, denne gangen i fremdriftsavdelingen. Det er litt mistenkdomt når det "svetter" rosa rundt stussen her (ikke helt ukjent på detta TD5 greiene) Her er nok årsaken. Ingen glatt flate på stussen her lenger. Ny stuss m/ pakning. Denne lufteskruen i plast er en meget dårlig patent på TD5'ene. Denne i metall bør funke meget bedre. FF..
  17. Er et kjent problem på TD5. Ikke alle får denne vibrasjonen ved dette turtallet så markant at man legger merke til det. Min forrige hadde og hadde alltid hatt denne vibrasjonen. Den jeg har nå har ikke. Men mange har. Mye skrevet om dette rundt på forskjellige forum.
  18. Haru knabba bilen til Ungdommen i huset , eller er det deg
  19. Ikke kjør til siden nå du skal snakke i tlf'en. Blir bare bryderiet og arbeid av sånt Jeg gjorde det nå rett før snøen kom , der det så ut som det var flatt og fint ut til siden. Ble vinsjing å styr for å få den opp på veien igjen. Resultat: Sandsøleslipa felger ,en list , en skvettlapp med festebrakett løsna. Da oppdager man også sef. rust baki oppi hjulkassa. Altså sveising og styr. Ny festebrakett til skvettlapp (i alu) med stag måtte lages. Nye skvettlapper også montert, kjøpt i kjøkkenavdelingen på Biltema Ellers har Disco- Verryen fungert perfekt som turbil også i høst.
  20. Helt Riktig at min er en 8kW. Det er en "trimmet" (oppjustert) 5kWatter. Kjøp en 5kW, det er det de er bygget for. Justeringa til 8kW er gjort av fabrikk, men er ikke anbefalt. Kommer til å justere min ned til 5. Dette kan gjøres i "utvidet" meny på brenneren. Mye info her: https://www.facebook.com/groups/295386674614011 Her: https://padlet.com/sollisteinar/neg4rr9ov21tx4dl?fbclid=IwAR3T3my7xLBR-Or8z- UlNrdtTWFnSTL5WbljT0lTcZuQNOrrTPQ9c7enWX4 Her: https://kinavarmer.no/
  21. Mange med Disco som har fått seg den overraskelsen når man letter på teppene, inklusiv meg Da har du sikkert en lekkasje oppe ved taket der foran.
  22. Hadde vært tøft med en rå td5 oppider. Mulig du måtte ha en sånn en inn i ledningsnettet: https://www.ebay.co.uk/itm/174798081091?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=710-53481-19255-0&campid=5338722076&customid=&toolid=10050
×
×
  • Opprett ny...