Gå til innhold

krokansjefen

LRF Society
  • Innlegg

    2 076
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av krokansjefen

  1. Hydraulisk er jo drømmen, men ikke prioritert i disse kostbare tider...
  2. Vurderer å shoppe to kajakker i vest, noen som har noen planer om kjøring som kan passe?
  3. Takk for mye god info, men blir ikke helt klok på om sikring eller ekstra nødstopp er mest hensiktsmessig. Økonomideler skal sjekkes ut, takk lafte.
  4. Mye gode tips her, takk så langt! Bilen er en defender ja, og tanken var å sette en sikring og en solenoid eller nødstoppbryter før pakka til vinsjen. Skjønner da at 50mm² er å foretrekke [kompromiss], og at solenoid/nødstopp må være spesifisert til 500A. Fungerer da den jeg beskrev i første innlegg på 32V? Vinsjen er forøvrig en netthandelvinsj på 8000 lbs pm jeg husker rett.
  5. Har begynt å sysle med tanken om å få vinsj på bilen, og har i den sammenheng sett litt på komponenter. Men jeg finner ikke noen gode betegnelser på nødstoppbrytere eller releer. Hvor mye strøm vil en vinsj trekke? Som igjen vi gi svar på hvor stor sikring og brytere, og kabler.... Kabel? 35mm er merket til 375A @ 12V, holder dette? Nødstopp merket med 300A @ 32V, holder dette? Andre brytere jeg finner er kun merket opp til 250V @ 12V og det tenker jeg er litt lite? Til slutt, noen gode tips og triks jeg kan ta med meg på veien?
  6. Si ifra når vurderinga er ferdig da, den 130 har jeg lyst på..
  7. Kjører i nærheten av moss-ish, kan sikkert ta på meg transport.. (om jeg får fixa bilen) Skal legge ut en føler på å få lånt aggregat også..
  8. Er i markedet for å kjøpe utstyr til firkantfeste. Alt kan være av interesse, så om du har noe, og trenger å frigi kapital til julegave til fruen eller andre, gi ett vink.
  9. Har du igjen en i L og en i 2XL, Paul? Ser ut som om det blir Vestfoldtur på oss i september..
  10. Hei! Røyk på å kjøpe raka rør til bilen og de ligger på Kongsberg. Noen som skal forbi ifm klubbsammenkomst de neste to helgene, eller passerer av andre grunner? 2 rør, skal kun være lagringsstøv på de. Jeg nås på 4-sju-6-seks-6-fem-2-tre.
  11. Sånn som det ser ut nå, så blir det den løsningen.. Ikke mange braketter å oppdrive på Østlandet.. Nå er det støttet opp med noen filler og haugevis med strips.. Lurer på å kjøpe custombrakett fra are sia.. Da bør det holde i 17 år til..
  12. Nå henger mor sin rebusløp-deltagelse i en tynn tråd.. Hadde nærsagt henger i drivstoffslanger. Jada, skulle bare.. Knakk holderen ved førsøk på bytte av filter. Noen som filterholder til nevnte på det sommerlige østland? Meld meg på firesju666femtotre om du har, da jeg er ute i garasjen og klør meg i hodet...
  13. Da starter jeg med forslagene til @lafterolf.. Så får de bli bestilling til øya om det ikke bedrer seg.. Koseskrudag i morgen.
  14. Flere tilbydere gjorde at jeg kunne velge enklest for meg! Tommel opp for VBF!
  15. Først av alt, følger den andre tråden med argusøyne, men velger å starte en ny tråd da symptomene ikke er helt like. -03 Defender 110, P15-motor - Bilen min har dårlig drag over hele registeret, spesielt når kald. - Ingen feilkoder ut over standard (automatgir ++) - turbotrykk avlest på Nanocom er da typisk 0,5-0,6 bar, og går ikke over dette. - Den blir bedre noen ganger når varm, får den da opp i 1,1 bar turbotrykk - Innimellom merker jeg en forsinkelse på opptil 5 sek ved hardere trykk på gasspedal. Dette når bilen er varm. - Ingen unormal røyk. - Ingen grove avvik på injektorer - Injektortest via Nanocom gir klikk i hver injektor. - Ingen endring i MAF koblet til eller ikke. - Jeg har målinger på MAP, men vet ikke hva som er riktig verdi, altså standard. - Ingen olje i ECU (powerboks koblet i mellom) - Ingen endring med eller uten powerboks, så den er nok defekt) - Ingen økning av oljenivå - Test av drivstoffpumpe via Nanocom virker normalt. - Ingen observerte lekkasjer, hverken på innsugs- eller eksos-side. Ei heller diesellekkasje eksternt. - Ingen delaminering av innsugsslanger som jeg kan se. - Noe olje i slangene, men virker på meg som det kun er oljetåkerester. - Service med alle relevante filtre for ca 5000 km siden. Gradvis utvikling av symptomene - EGR er ikke blendet. Jeg har ikke sjekket wastegate, men for meg virker det ikke som om dette skulle ha noe å si jfr problemer varm/kald. Skal uansett sjekkes i dag. Er det noe vits i å sjekke dieseltrykket? Og hvordan går man eventuellt frem da? Bør jeg skaffe ny FPR og bytte denne som ett ledd i feilsøkingen? EGR-delete før videre feilsøking, eller holde originalt? (Har delete-kit) Så lang tror jeg følgende; Begynnende defekt på enten turbo eller på dieselpumpe. Begge er relativt dyre, så jeg ønsker å bli mer sikker enn jeg er nå før jeg hopper på internjettet og bestiller. Kjør debatt!
  16. Slange kjøpt fra TESS, og behørig festet. So far so good, så stoler jeg nok på Gautes mtp varighet.
  17. krokansjefen

    Servoslange

    Hei! Noen på det kalde Østland som har servoslange QEP105450 liggende og slenge? Nye eller (pent) brukt spiller mindre rolle. Det er snakk om slangen som går fra reservoaret til styresnekka. Kalde Østland er å foretrekke, da tid er en faktor. Ny slange på Tess er en nødløsning, men.....
  18. Håper å kunne få fraktet en a-bar m/tilbehør denne strekningen. Den er i sine respektive deler, og relativt ren. Original mjukisplast fra LR, så ingen fare for at den skraper opp interiøret. Jo nærmere Askim jo bedre, men alle bidrag mottas med takk! Dertil egnet påskjønnelse kan avtales!
  19. Om det er tilsvarende som på TD5, så er det en solenoid/aktuator/låsedingspåstrøm som krangler. Og det er den du tuklet med, altså den i førerdøra. Det som skjer er at solenoiden/aktuatoren/låsedingspåstrøm'en ikke går helt i lås aka endeposisjon. Da reverserer den jobben etter ett sekund. Sliter med dette selv når det er ved frost etter tøvær på vinteren. Antar at det er treghet en eller annen plass i mekanismen for åpne/lås. For min del hjelper det å bruke en boks crc på hele mekanismen.. Men siden jeg har måttet gjenta operasjonen ett par ganger hver vinter, lurer jeg på om jeg burde bytte til en litt mer varig olje... Hilsen trønderniindreenfold
  20. Trangt tidsskema, men skal prøve å skvise det inn.. Hyggelig!
  21. pm'er du vipps-nummer, så får vi betalingen unna vei?
×
×
  • Opprett ny...