Gå til innhold

101

Medlemmer
  • Innlegg

    206
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 101

  1. Disse batteriene har vært veldig gode...
  2. Har ikke prøvd maks hastighet - er ikke modig nok. 1.6L mila på Norske veier, mer når det går fortere. 101 med 3.5 V8.
  3. https://www.facebook.com/Santanatrophy har flere bilder og noen korte videoer. Morsomt å treffes i Marokko - hilsen fra #68
  4. Bare 101 bruker noe "lignende" Dana 60.
  5. https://en.santanatrophy.com/ bare noen få plasser igjen.
  6. På vei nordover nå etter en fin uke i Marokko. Morsomt på alle måter! Noen som blir med neste April/Mai?
  7. Skivebremser krever mere "trykk" fra bremsesystemet enn trommelbremser - så systemet må oppgraderes. Fordeler (forran/bak bremsekraft) blir sikkert ikke nødvendig hvis ikke forskjellen på lastet og tom bil er stor. Hvis du har ok lastekapasitet så ville en bremse fordeler være nødvendig. Tror fordeler kan fåes som er selvjusterende basert på vekt. På 101 har fordeleren ei "fjær" som burde gjøre jobben, men man kan også justere manuelt.
  8. Jeg har en 24v ARB kompressor med tank - alt i en liten koffert. Kjører denne gjennom en Anderson plugg montert på batterkassen (m.a.o. kort ledning til pluggen) har også redusert lengden på kabelen til kompressor. Har Morrflate system med trykk måler og to luftslanger (kjører med forskjellig trykk foran og bak så ingen fordel å ha fire luftslanger). ARB kofferten kan kjøpes i 12v versjon og kapasitet til å fylle, eller tappe, et par dekk om gangen fungerer greit. Hvis kompressor kapasiteten, eller "duty cycle", var mindre så ville det sikkert være bedre å fylle et dekk om gangen.
  9. Spanderer et par dager i Kragerø og har oppdaget at parkeringsplass koster en formue - noen som har litt lokalkunnskap og tips om hvor jeg kan hjemme bilen?
  10. Neste kapittel er denne lille turen https://www.facebook.com/100063740430852/posts/pfbid0U9TfPGGSce1rZNTXSdD5X6uZXoXY3pz7PNVJufc2322Bav4KvkvLYpYussAgbPTwl/. Ordentlige rallyet neste år... Håper å være med på begge. Føler at det kanskje er en utfordring for både gamle folk og biler, men det er jo utfordringene som gjør livet vært å leve... Går ut ifra at det er filosofisk rett, kan ikke være noe annet, ellers ville jeg kjørt ny bil med A/C istedet for å sitte på toppen av en motorkasse i en ørken i Afrika.
  11. Nå har det blitt en ekspedisjon i oktober og et rally neste mai - håpet er å være med på begge.
  12. Støpjern/gods har en tendens til å sprekke hvis det blir sveiset eller materiale blir fjernet på en plass. Men det kan fungere greit mange år innen det skjer...
  13. Tror jeg må gratulere deg! Det er ikke mange gamle serie biler som låser hjulene på tørr asfalt - i hvertfall ikke alle hjulene samtidig. Bånd blir fort skitne, tromler ruster, og sylinderer lekker... men så går jo ikke bilene så fort så egentlig er det vanligvis bra nok. Min er erfaring er at alt kan bli skiftet og bremsene blir helt suverene, et år senere så har man vanlige serie bremser igjen.
  14. https://www.finn.no/realestate/companyforsale/ad.html?finnkode=250022985 noen som liker får?
  15. Utsatt til neste år, dessverre. Men de arrangerer muligens noe annet i høst i Spania, og så blir det et ekstra år med mekking... OK, hvem blir med i 2023?
  16. Ikke helt ukjent problem... har ikke erfart at starter'n bare hang i en bolt men har observert at boltene måtte strammes på et par motorer. Hvis bolt hodet er 13mm så er bolten sannsynligvis 8mm
  17. Hadde en 40L Waeco som gikk på vanlig strøm og 24v, den varte noen år så gikk den på bare vanlig strøm og overlevde ti år til. Har vanligvis 230v strøm i bilen så det fungerte bra for meg. Når den stoppet å fungere, selvfølgelig med full fryser på tur, så sjekket jeg ikke hva som hadde skjedd men kjøpte denne https://www.jula.no/catalog/fritid/friluftsliv-og-camping/kjolebokser/kjolebokser/fryse-kjoleboks-001582/ og den har overlevd noen år, inkludert en god del vibrasjonerer på tur i Island - sikkert ikke i samme klasse som noen Engel, Luna, Waeco og Dometic bokser men jeg ser ikke at det er forskjellig strømforbruk.
  18. Tilgengelig plass for bil fra Nyttårsaften og utover, og vil koste 2,200 fra Kristiansund til Bergen. Da får du plass å sove og bruker mindre drivstoff. Jeg bodde noen år i Kristiansund og likte alltid å ta hurtigruta... men mye forandrer seg. En ting som har forandret seg er alle veiavgiftene som må betales - jeg synes Kristiansund ble nokså hardt rammet, så hurtigruta er kanskje et godt forslag selv i dag.
  19. Det ble presang til 101'ern. Når det er kaldt eller fuktig så var det alltid best å bruke hansker men nå burde det gå greit.
  20. Nå går vi mot lysere tider igjen. Noen andre optimister som melder seg på Santana Trophy Rally? Trenger ikke krysse ekvator, så da kan det jo ikke være for langt unna - alle med Serie bil er vel optimist nok til en sånn liten utflukt?
  21. Jeg går ut ifra at Honda Civic selges ikke i Norge? Min erfaring med de er at de er feilfri og morsomme å kjøre - kanskje de er tilgengelig men dyre?
  22. 101

    Bremser xmil

    På 101 bremser må båndene på riktig retning, og det er noen som har klart å montere de feil vei - kan det være problemet? 101 bremser er lik en tonn bremser... kanskje også militær bremser?
  23. Hvilken type 5-50 bruker du? Burde fungere bra. Mindre lekkasjer med 20-50 kanskje? I bruk så burde du sjekke nivåer på girboks og transfer boks for å passe på at det ikke pumpes internt fra den ene til den andre... jeg ville være spesielt oppmerksom med å sjekke dette his du bruker relativt tynn olje og ser ingen lekkasjer.
  24. Problemet med pumpa er vanligvis at noen har brukt for tykk olje. Ellers så er det viktig å ikke bruke noe "moderne" som spiser opp gule metaller.
  25. Det var en fin video... nå sitter jeg fast på øya litt lengere sør og kan bare drømme om sånne turer. Var det restriksjoner på ferga (pga virus epidemien)?
×
×
  • Opprett ny...