Gå til innhold

engebo

LRF Society
  • Innlegg

    880
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Buskerud

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Vestfossen

Nylige profilbesøk

2 315 profilvisninger

engebo sine prestasjoner

Entusiast

Entusiast (5/7)

  1. Normalt kan man se bort fra alle U-kodene. Så har du 2 P-koder knyttet til EGR. På en 2009-mod antar jeg de ikke er blendet. De kan gi problemer med trekkraft og gange, men husker ikke om de senker fjæringen. Så har du en P-kode på turbo som kanskje bør ettergås.
  2. stanga til originaljekken er vel tenkt brukt der.
  3. Du har sjekket at alle de bremselyspærene er i orden. Hvis en er defekt, kan det også gi feilmldinger.
  4. Jeg har ikke fulgt helt med på hvordan kun sw blending av EGR virker, men symtomene dine er typisk EGR. Har selv opplevd at jeg nesten ikke kommer avgårde på flat mark. Opplevelsen er forskjellig på kald og varm motor, men poenget er at hvis en av EGR-ventilene ikke åpner og lukker slik gasspådrag og turtall angir, blir blandingsforholdet luft/diesel og turbotrykk feil og bilen vet ikke hva den skal gjøre. Enkelt sagt trekker den falsk luft via EGR hvis EGR står åpen når den ikke skal være åpen og motsatt, får ikke nok luft hvis den er lukket og skulle stått åpen. Kan sjekkes via IidTool og hvis begge ikke står i lukket posisjon, og de skal være blendet med SW, tror jeg du er lurt.
  5. Kalibrere girkasse etter bytte av olje og nullstilling av adaptive læring. Mange verdier som kan leses live og historisk.
  6. Hvis det er svart røyk (uforbrent diesel), kan det være sprekk i intercooleren også. Opplevd det selv, verksted fant ikke ut av det, men det tar 5 min å ta av plastdekslene bak radiator og over vifte, kamera på mobilen og ta noen bilder så ser man om det er sprekker. Er det sprekk i slange fra/til intercooler eller intercooler, mener jeg det var feilkode P023 som kom. Få lest ut feilkodene også, så får du noe mer å gå etter.
  7. Jeg ville sjekket hengerkontakten på både bil og henger, siden det er ved påkobling av den at feilkoden kommer. Det har vært flere tilfeller av feil i jenherkontakten (kanslke ledninhsnettet til den). Det er bel en egen sikring inn ved venstre baklykt. Prøv å ta ut den og se om feilen da ikke kommer.
  8. http://www.disco3.co.uk/forum/topic94336.html
  9. Og så er du selvfølgelig klar over at parkbremsen må settes i servicemode for å få av skive/trommel?
  10. Du kan ta ett og ett bakhjul med kassa i N, det er bare litt mer motstand i å svinge hjulet rundt.
  11. Bytt vannpumpe og strammer til multireim like godt med en gang.
  12. Det kommer opp et tynt plastikkrør tett inntil radiatoren, bak på høyre side når du står foran bilen og ser inn på motor. Den kan gå tett, så det har kommet en ny type som det anbefales å bytte til. https://www.advancedfactors.co.uk/lr019450-modified-diff-ventbreather-pipe-5131-p.asp
×
×
  • Opprett ny...