Jump to content
LRforum

engebo

LRF Society
 • Content count

  613
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About engebo

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Vestfossen

Recent Profile Visitors

255 profile views
 1. Svart eksos (fortsatt)

  Nå er det vel ca 6 år siden jeg bytta til ny original og den har holdt siden. Har aldri følt behovet for en større IC med BAS remap. Jeg byttet den ved å plukke ut radiator og IC sammen ovenfra (IC sitter under radiator og er festet til denne). Grei jobb, starte med å tappe av kjølevann undenfra og skru fra hverandre ovenfra. Pass på å ikke koble fra AC, legg den til siden. AC har noen rør som går foran radiator og en del/en kolbe som sitter på venstre side av radiator sett forfra (hvis jeg husker korrekt).
 2. Svart eksos (fortsatt)

  Kan være sprekker i selve intercooleren. Har selv opplevd det med masse svart røyk. Ga en annen feilkode for manifoil absolute pressure. Raskt å sjekke ved å ta av plastdekslene fra radiator og over vifta, 5 min. Deretter ta bilde av intercoler i bakfra. Den sitter under radiator. Sprekker vil vises som oljesøl her.
 3. Svart eksos (fortsatt)

  Selve intercooleren ......
 4. Disco 3 ble akkutt syk

  Og startet bilen? Da vil den vel gå dårlig med falsk luft fra "hullet" i innsuget og blandingsforholdet mellom det turbo tror den leverer og luftmengde i innsuget. Forøvrig usikker på om det vil gi gul motorlampe hvis selve EGR-ventilen er i orden.
 5. Disco 3 ble akkutt syk

  For bare å lese (og slette) finnes det flere. De mest vanlige er vel IidTool, HawkEye og Nanocom.
 6. Disco 3 ble akkutt syk

  Forøvrig skal du få gul motorlampe på en 2008 hvis du får feil på EGR (kobler den fra), så det er merkelig. Du er helt sikker på at det er EGR du koblet fra?
 7. Disco 3 ble akkutt syk

  Nesten uvanlig vel å ikke få ut så mye som en feilkode på en D3, selv på motor. En U-kode i det minste ..... Tror du burde få tak en en kodeleser som leser LR koder, selv om mange skal være de samme på tvers av bilmerker.
 8. Disco 3 ble akkutt syk

  Hvis det er en 2008 med PDF er det vel en form for "renbrenning" av denne som kan gi mye varme? Mener å huske en her inne som fikk rødglødende eksos og svidde matter under bilen.
 9. Disco 3 ble akkutt syk

  Årsmodell? Få lest ut feilkoder. Kan være turbo, sprekk i intercooler slange, EGR, PDF.......
 10. D3 Vibrasjoner ved 1500 r/min

  Jeg lot meg overtale til å flushe uten å bytte filter, da verksted/maskinleverandør mente det ikke var nødvendig. Ble ikke trygg på dette og tok det opp med noen erfarne bilmekanikere i hæren og det medførte at jeg kjøpte ny panne, filter og olje og foretok bytte hjemme i gårdsplassen. De jeg refererer til ovenfor mener det er galskap å flushe uten å bytte filter. Finnes ikke et hokuspokus stoff som løser opp fragmentene fra lamellene som sitter i filteret. Så start med bytte av filter og olje/flushe, som er en liten kostnad ift å gå rett på converter hvis det viser seg å ikke være nødvendig.
 11. D3 bakrurevisker

  Har du soltak? Vann i fotbrønn? Irr på ledninger som jeg tipper går i en av kabelmattene som ligger under teppe på enten høyre eller venstre siden.
 12. Sy inn ekstra ledninger AC Bak

  Pågangsmotet tok seg opp igjen, skjønner jeg
 13. Mister motoreffekt Disco 3

  Jeg fikk den for noen år siden og da var det blandigsforholdet luft/diesel som var feil pga sprekker i intercooler. Verksted byttet map sensor (fordi det sa diagnosen), men det hjalp ikke.
 14. Lekker luft på venstreside fremme og bake

  Langt fra sikkert at det er demperne. I og med at det tar et par dager, tror jeg mer på at det er en av kontrollblokkene (er vel 3 eller 4) som ikke er tette. Det er et kjent problem at det over tid kommer pulver/støv fra kompressor som gjør at o-ringer i kontrollblokkene ikke tetter skikkelig lenger. Det er en foran fremre høyre forhjul som styrer fordelingen mellom fordemperne, en på ramma mellom bakhjulene som gjør det samme der og så mener jeg det er en foran kompressor som jeg ikke er helt sikker på funksjonen til, men det bil snart noen andre fortelle.
 15. Cruise control D3 virker ikke, forslag?

  Koble fra batteriet før rattet åpnes!
×