Jump to content
LRforum

engebo

LRF Society
 • Content count

  665
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About engebo

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Vestfossen

Recent Profile Visitors

414 profile views
 1. Og EGR som fusker
 2. Vurdere seriøst Discovery kjøp

  Enig. Det er ikke første innlegg i forum hvor man ber om kjøpsråd. Det å gi råd på et slikt forum den ene eller andre veien ift om man bør kjøpe, bør vi vel generelt være forsiktige med å gi. Her må man som med alle andre biler en vurderer å kjøpe, prøve og gjøre en selvstendig vurdering og kanskje lese noen tester som finnes andre steder enn på et slikt forum.
 3. Sommerdekk

  Hvorfor ikke Nokian Hakka Black 2 SUV?
 4. Radiator d3 07

  Fra verkstedmanualen: Item Part Number Description 1 - EGR modulator 2 - EGR cooler The EGR modulator and cooler are a combined unit. The combined EGR modulator and cooler is located under each cylinder bank, between the exhaust manifold and the cylinder head. The cooler side of the EGR is connected to the vehicle cooling system, via hoses. The inlet exhaust side is connected directly into the exhaust manifolds on each side. The exhaust gas passes through the cooler and is expelled via the actuator and a metal pipe into the throttle housing. The EGR modulator is a solenoid operated valve which is controlled by the ECM. The ECM uses the EGR modulator to control the amount of exhaust gas being recirculated in order to reduce exhaust emissions and combustion noise. The EGR is enabled when the engine is at normal operating temperature and under cruising conditions. The EGR modulator receives a 12V supply from the main relay. The ground for the solenoid is via the ECM and is controlled using a PWM signal. The PWM duty signal of the solenoid ground is varied to determine the precise amount of exhaust gas delivered to the cylinders. The modulators are operated through their full range at each engine start-up, to clear any carbon deposits that may have built up whilst the engine was running In the event of a failure of the EGR modulator, the EGR function will become inoperative. The ECM can monitor the EGR modulator solenoid for short circuits and store fault codes in the event of failure. The modulator can also be activated for testing using T4.
 5. Radiator d3 07

  Har ikke hørt at det sitter termostat i EGR kjølerne. Tror de er helt enkle vannkolber med et hull i sentrum som kjøler eksosen konstant når den slippes gjennom. Om det slippes eksos gjennom avgjøres vel av motorstyringen som åpner og lukker EGRventilen basert på motortemperatur.
 6. D3 05.. girkasse eller clutch problem?

  Kjenner som sagt ikke manuell kasse på D3, men "før i tida" mener jeg å huska at sylinderen satt utenpå gearkassa og presset på en arm som løste ut clutchplata (frigjorde). Hvis den gjør det på D3, så antar jeg at man kan se bevegelse på denne hvis en mann/dame ligger under bilen, mens en trår inn clutchen. Sikker noen andre her inne på forumet som vet mer om manuelle kasser på LR.
 7. Radiator d3 07

  Tror kanskje det er litt med mer jobb å koble kjøleslangene utenom. Det har jeg ikke satt meg inn i, men det er en kjøler på hver EGR-ventil (en på hver side av motoren).
 8. D3 05.. girkasse eller clutch problem?

  Kan vel også være så "enkelt" som clutch-sylinder som har sviktet ....
 9. Radiator d3 07

  Mulige lekkasjer er f.eks EGR-kjølerne i tillegg til slanger og selve radiator.
 10. Radiator d3 07

  Hadde noe vært tett, så kjølevæska ikke sirkulerte, ville du vel fått forhøyet motortemperatur? Det er en del muligheter for vannlekkasjer, både i motorrom og inne i bilen, så jeg ville fortsatt med å lete etter lekkasjer. Ta av beskyttelsesplatene under motor og se du da ser noe. Sjekk om mattene inne i bilen er fuktige, kan være lekkasje fra varmeapparatregister.
 11. D3 05.. girkasse eller clutch problem?

  P0820-00 indikerer vel at xy-bryteren ikke "forstår" hvilket gir som er "inne". Nå kjenner ikke jeg manuell, men på automatkassa er det en overgang mellom vaier/kasse i et ledd som det etter en tid blir dårlig bevegelse i. Hvis det er noe tilsvarende på manuell, er det raskt å sjekke om den er bevegelig på høyre side av gearkassa. P0404 tyder vel også på at det kan være en EGR-ventil som begynner å hangle. Ville også sjekket at det er nok strøm på batteriet og at dynamoen lader tilstrekkelig.
 12. Prøvekjørt Disco 4 Solgt!❤️

  Samme følelse fikk jeg for 8 år siden første gang jeg prøvde en D3 2007, har den ennå (selv om det ikke er en D4) Mest anvendelig personbilen jeg har hatt! Gratulerer!
 13. Skifte drivaksel foran

  Kjørner/meisel og hammer.
 14. D3 starter ikke (start motor slår ikke inn)

  Kanskje starte med å slå av noe i IidTool slik at du ikke får ut alle test syklus melding Kan høres ut som dårlig kontakt et sted (hvis du har målt batteriet og har nok strøm), slik at starter ikke slår inn. Ville startet med å måle batteriet. Det at det er nytt, er ikke det samme som at det nå er fullt av strøm Deretter sjekket at polskoene sitter skikkelig på batteriet hvis det er byttet nylig.
 15. Spiralfjærer på D3

  Trist at du ikke finner ut av feilene i luftfjæringa Selv mener jeg den er det som gjør bilen til det den er, sammen med automatkasse. Hvilken del av ledningsnettet er det du har byttet? Er det soltak på bilen? Sjekket kontakt på innsiden av venstre bakhjul?
×