Gå til innhold

corpusviridans

LRF Society
  • Innlegg

    906
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av corpusviridans

  1. Bare nummerskiltet som måtte leses fra høyre mot venstre som fanget oppmerksomhet.
  2. Vifta må gå i alle fall på td5. Er vel uansett eneste måten å få luft gjennom varmeapparatregister.
  3. Finn egnet redskap; dekkspak, maskinspett, heftig skrujern………. kryp under og bryt på foringer for å se hvilke som er mest lealaus. Lealaus er kanskje trøndersk når jeg tenker meg om, slakke burde vel være forståelig for de fleste. 🥴
  4. For å se om du har luft i systemet ved oppstart kan du gjøre som jeg gjorde et lite stykke ut i denne tråden.
  5. Stemmer, kobberskiver som tetter mellom injektor og sete i topp. Billig og enkelt å bytte. Har begrenset levetid så viss de ikke er byttet noen gang og motor har gått så langt som du sier så er det imponerende. Ville kanskje startet der.
  6. Hvor langt har motor gått? Skiftet dysetettinger noen gang?
  7. Under demontering av varmeapparatboks ser jeg at rør og ledninger ved trykkregulator har fått et tydelig diesellekkasje utseende så da blir det skifte av trykkregulator etterhvert. Håpet da er at det blir slutt på luft i diesel ved oppstart også. Lekkasjen har tydeligvis økt over tid da jeg ikke kan si at jeg har sett denne svettinga tidligere.
  8. 15sek var ikke så hoppende galt, når jeg glemmer meg og tørner starter med en gang før pumpa har fått gått sine 10-15 sek så må jeg rævkjøre starter i 40-45 sek. Er det en del som er solid laget på defenderen så er det utvilsomt starteren, den tåler juling.
  9. Når du sier «kinne lenge» hvor lenge er lenge?
  10. Vri nøkkel til 1. posisjon og la pumpa arbeide 10-15sekunder før du vrir nøkkel videre. Starter den lettere da?
  11. Har tilsvarende slagpresse, funker dårlig etter min erfaring. Tror de andre rådene som er gitt her er vesentlig bedre.
  12. Dette er en vesentlig bedre uttrekker enn grisepikk. https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/gjengeverktoy/skrueuttrekkersett-25-deler-2000040658 kjøpte min for noen år siden. Sjelden i bruk ,men aldri sviktet. Har også tilsvarende fra et firma som begynner med W**** og er tysk. Mye dyrere og funker dårlig etter min erfaring. Grisepikken er herdet stål og problemet oppstår når (ikke hvis) den ryker. Tro meg der er ikke moro å prøve å borre ut en fastkilt bit av herdet stål, aller minst når det rundt er aluminium. Men som flere skriver linksbor er heller ikke å forkaste- kanskje det blir det neste på handle/ønskelista.
  13. Dette er ett typisk anleggsaggregat, slurper i seg bensin. Mener å huske at tanken er rundt 20 liter og om det rusler å går er det tomt løpet av en dagen. Har nesten maken selv, det har stått uvirksom siden hytta ble renovert. Har et 2 kw for nødbruk, i min verden er det mer enn nok.
  14. Opp på ramper eller bukker, godt å få litt plass under. Når du deler kassene, vær oppmerksom på hvilke skruer som står hvor. To forskjellige lengder på skruene, 40 og 45 mm tror jeg det var. Setter du feil skrue på feil plass tørner den i drev på midterste aksling på fordelingskasse. Gjennomgående gjengede hull på fordelingskasse så går ikke å måle seg frem. Utfordringen for min del var å få klutchen til å entre, byttet til single mass og disken der liker ikke «gladvold». Brukte lange bolter som guider der boltene mellom clutchhus og motor skal være.
  15. Viss man må ha alkotester før man setter seg bak rattet så setter man seg ikke bak rattet uansett.
  16. Derre e jo itj verdens vanskeligste ting å lag sjøl da………….
  17. Har du mulighet for innfesting i eksisterende vegger i ender og topp er lettveggsblokk også et alternativt. Lettere å mure, men krever stor grad av nøyaktighet. Ordinær 15 cm blokk må mures i flere omganger. Og støtsikker er ingen av dem.
  18. Ganske sikker på at Svein Ha sin forklaring er korrekt. Hadde kamin hjemme som i perioder ble brukt til koks. På den var det en tapp hvor man tredde på en spak og beveger frem og tilbake slik at aska datt ned og trekken ble bedre. Har forøvrig en boks beregnet for å mate kokes i ovn stående i kjelleren enda.
  19. Nødløsningen er å åpne neste side i ny fane.
  20. Vet ikke hvor gammel nåværende skorstein som du beskriver er, men vær oppmerksom på at flere av løpende kan være lufteløp. Er vel ikke vanlig med mer enn et skorsteinsløp alternativt 2 viss det er en vertikaldelt tomannsbolig i utgangspunktet med en felles skorstein. Da er to av løpene tiltenkt lufting og disse kan ha flere åpninger til forskjellige rom.
  21. Utgår, fant annen forhandler som sender til Norge.
  22. Har ei litt tilårskommen bernina med en ødelagt kondensator? På kortet som regulerer farten på maskina. Er kondensator å skaffe på øya, men firmaet sender ikke utenfor England. Noen elektronikk kyndige her som ut fra bildene kan gi noen hint om den kan skaffes i Norge. Evt om noen har en kontakt i England som kan være mellommann. Hele saken koster en 50 lapp så ikke den store kostnaden.
  23. Hva skjer om du prøver trillstart etter at du har prøvd de forskjellige alternativene med venting og kjøring av starter?
×
×
  • Opprett ny...