Jump to content
LRforum

corpusviridans

LRF Society
 • Content count

  617
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About corpusviridans

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malm
 • Interests
  Foto, friluftsliv, hund, bil

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Verran
 1. Uisolert garasje eller ikke ?

  Det er vel egentlig ikke isolert eller uisolert som er spørsmålet. En bil har ikke godt av å stå i en fuktig garasje. Lufting er alfa og omega. En isolert garasje kan også være kald, det er bare å slå av varmen og åpne for lufting. Bygg isolert garasje, du vil angre alt annet. Viss innetemperatur vil svinge fra pluss til minus så utelater du plast i vegger og tak, bruk diffusjonsbrems isteden.
 2. Nanocom evolution MK2

  Sendt pm
 3. Problemer med en 01 mod defender 90.

  Brent hovedlysbryter pga manglende relé ?
 4. Servo i seriebil, noen som har erfaringer å dele?

  Her er du ved kjernen til enhver offentlig etat. De har alltid en del hensyn å ta også overfor 3. person, således kan de ikke godkjenne en endring på generell basis uten å vite hva de godkjenner. Prosesser med generelle typegodkjenninger er av naturlige grunner både tid og kapitalkrevende. Det er vel heller ikke så enkelt å komme til tilsynet med en uttalelse fra forumet om at jo vi synes ombyggingen er OK så da skal dere også mene det samme. Har forøvrig en kar her i Trøndelag som på 90 tallet fikk godkjent ombygging til servostyring, V8, spiralfjærer og skivebremser på en (lettere) ombygd 88, men det skal sies han er relativt dreven innen mekanikken verden.
 5. Servo i seriebil, noen som har erfaringer å dele?

  Det enkleste er vel å spørre tilsynet. Sier de nei så er det sikkert en grunn for det.
 6. Mick Sanders fett er kanskje et alternativ. Fett dette også men må varmes over 120 grader før det sprøytes. Sitter mye bedre, men også dette må fornyes hvert andre år på utsatte plasser.
 7. Isolasjon & asfalt plater

  Ser nå at du skriver det er shingel på taket, da Må du ha lufting. Så lenge vi ikke snakker sprinkling er forøvrig shingel det beste du kan ha på taket med tanke på å hindre brannspredning.
 8. Isolasjon & asfalt plater

  Såfremt duken som ligger på oversiden ikke er dampåpen så må du legge 5cm lufting under OSB. Lufting i mønet eller hanebjelke med lufting i gavler. Asfaltflate eller annen vindtetting som sperresjikt er smak og behag samt et prisspørsmål. Asfaltflate er definitivt enklest å tilpasse og legge for en uerfaren, men dagens produkter på rull blir også enklere og enklere. Uansett, dette sjiktet må være diffusjonsåpent. Vær nøyaktig når du legger isolasjonen slik at du ikke presser for hardt opp mot taket og derved tetter luftespalten du allerede har lagt flid og arbeid i. Plast ville jeg ikke brukt i garasjen med mindre du er hundre prosent sikker på at det alltid vil være plussgrader der inne. Bruk diffusjonsbrems i stedet. (Det brukes ikke plast i hytter heller viss de ikke er oppvarmet hele året.) Gips hadde jeg også skydd som pesten (nesten) den trekker fukt og smuldrer opp over tid. Med tanke på brannsikring så gjør et par lag med sponplater omtrent samme jobben, spesielt viss de kombineres med steinull isteden for glava. Viss du planlegger å ha varme i garasjen det meste av tiden så ville jeg lagt inn så mye isolasjon som mulig, gjerne 20 cm i tak og 15 i vegg.
 9. Mekanisk "klakk" lyd i svingene

  Foringer radiusarmer mot fremaksling gir også slike lyder. Kontroller alle fôringer når du allikevel må under bilen.
 10. Svindel På Finn

  Sjeldent med traktorer med utelukkende forhjulstrekk. Så uansett burde en potensiell utgiftsbombe i megaklassen skremme vannet av de fleste sarte sjeler.
 11. Muttertrekker?

  Makitas største drar av hjulbolter på personbiler så det koster viss man er litt uoppmerksom. Bare til orientering. 1000 Nm er 100 kg på 1 meter arm.
 12. TD5- skeiv manifold

  Dette var min manifoil og den holder fortsatt tett.
 13. For mye olje.

  Denne burde vel gjøre jobben, har fungert hos meg iallfall. http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Olje-og-Fett/Sugepumpe-2000017049/ Har steget en del i pris ser jeg.
 14. Vann og vann og vann

  Mitt tak er isolert. Problemet har vært like stort i varm vær som i kaldt så kondensering er utelukket. Vet det meste om kondensering fra et uisolert traktortak.
 15. Vann og vann og vann

  Samme lekkasje på min. Tettet rundt frontrute, takvindu side og skjøter i takplater uten at det har løst problemet. Neste post på programmet er ta av takgrind og se etter sprekker i fugemassen i takrenner. Har mistenkt renner ganske lenge, men de andre punktene var enklere å utbedre.
×