Jump to content
LRforum

kjartanb

LRF Society
 • Content Count

  956
 • Joined

 • Last visited

About kjartanb

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Os, Hordaland

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Os, Hordaland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har tatt mine dyser ut en del ganger. L-formede Umbrako i diverse størrelser fungerer bra. Hvis du møter mostand må du dreie motor, cam til pågjeldende sylinder er i veien
 2. Min 85 RR todørs med 3,5v8 og crysler auto var ok på farten (med 33" dekk) men den var også meget sløv i opptrekket. Syntes til gjengjeld at D2 med auto var ok/ eller i hvertfald bedre.
 3. Er det 2000 i overdrive ? Hvorfor ikke bruke kassen i 90. Min kammerat kjøpte ny 4dørs D1 i sin tid, vi prøvede automat (faktisk på en lang tur opp på høylandet i Island) og manuel. Han kjøpte med manuel girkasse. D1 med auto var for alt for sløv. Kunne tenke med at den lavere giring i 90 mellomgirkassen ville være en fordel. Jeg hadde tenkt på muligheten med at sette auto i min Defender td5 130, men etter at have kjørt en del med den veiende 3,3-3,4t så tror jeg jeg holder meg til den gamle 5 girs manuelle girkasse
 4. Kan være normal slitasje, det er jo mer modstand i drivverk i 5 end 4. Kardan led på vei ut/ mangler smøring? Har gummi mansjett ved girspak løsnet så du får mer lyd inn i kabinen?. Min hyler lidt mer en vanlig når den er godt varm ( 4-5 timers kjørsel i varmt vejr ), men jeg har sådan sett altid tenkt at mellomgirkassen var hoved synderen.
 5. Ser godt ut @Dan-Ove. Hvordan er løsning hvor telt møter tak, er der fare for at det kan lekke, eller går telt duken ut over rammen.
 6. Det kan også være feil spiralfjær montert. Den på førersiden er lidt stivere/lengre. Har hatt defender der spiralfjær foran var montert på feil side.
 7. Takk Ja den er laget til 130. Easy Camper 8R.
 8. Har nu kjørt ca 2000km med Easy Camper-en. Forbruk i No over disse 2000km ( sjelden over 80km/t) er lidt over 11L/100km, er meget tilfreds. Har ikke vært meget motvind. Den er lidt topptung i sving, så jeg har et par Koni Raid ( justerbart tilbakeslag ) som skal monteres bak. Har også tenkt meg at montere et stivere stabilisator bak. Er der noen som har erfaring med X-deflex anti roll bar? Det at kunne kople staget ut er tiltalende fordi jeg vil kjøre Defenderen en del km uten camper.
 9. ok har ikke problem med hazard og blinklys.
 10. Forresten har ikke sett trailer warning light på det siste pleier det ikke at komme på i kort øyeblikk når man starter bilen. Hvilken dings styrer dette i en 2006 td5 def. ? Kan det være at den driller idet lys lyser når slått på i første posisjon, sikkring ryker først når en starter motoren.
 11. Plukkede pærene fra skiltlyset ut. Ingen forskjel sikkring ryker med det samme.
 12. God ide men jeg har kun to pærer og det er pærene i skiltlyset. Rest er led. Prøver at plukke pærene ut i skiltlyset.
 13. Ja det er den jeg brukte (den grå plug) for 13pols loomen.
 14. Har ikke hatt problemer med batteri i noe tid nu. Hadde tidligere problem med at sikring for venstre park, skiltlys bak og lys på indikator i dash røyk 130 td5 Def. Byttede så til led lys og alles ok. Satte en 7-13 pols adaptor på henger kontakt og pluggede henger i ( alle lys led) og sikring røyk så snart jeg startede bilen, var ok kun med nøkkel i tent posisjon. Tenkte gammel 7 pols var problemet. Satte inn en 13 pols hengerkontakt ( grå plug bak, har allt untagen 12v over tenning ( kjøleskaps signal) og det har jeg ikke bruk for). Nøyagtig samme resultat sikkring ryker så snart jeg starter
 15. Har satt cooper discoverer st/maxx 285/75r16 dekkene under i dag. De bærer Easy Camperen uten problemer ( 40psi) og fjedrer ikke for meget med 800kg last på planet. Har luftbelge i stedet for inner spiral fjeder bak ( 25-30psi). Den er lidt topptung men krenger ikke mer i sving end mine 35” og 38” moddede defendere i Island ( ingen krængningsstabilisator for og bak på dem). Og ikke mere lyd end mine hakkapelita vinter dekk.
×
×
 • Create New...