Jump to content
LRforum

kjartanb

LRF Society
 • Content Count

  919
 • Joined

 • Last visited

About kjartanb

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Os, Hordaland

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Os, Hordaland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fikk nytt batteri på garanti. Må indrømme at jeg har hatt gode og dårlige biler i gjennom de siste 45 år. Men aldri opplevd at to nye batterier ødelegges på 2-3 uker hvert. Har alltid kunne lade opp igjen og brukt i noen år til. Vil prøve at finne strømtyven neste helg. Ha en god 17 mai.
 2. Jeg vil se om det er radioen, nei jeg har ikke sub. Defenderen larmer så meget at det er ingen grunn til at installere godt stereo. Pt venter jeg på pakning til utstødningsmanifold. Måtte ta det av for at løsne den siste turbo bolt. Med hammer og meisel. Byttede dysetetninger og ser at nr5 har lekket lidt trykk inn i dieselsystemet. Ellers så de ok ut. nr 3 har noen grunne riller i kam og løfter. Har sannsynligvis ikke vært godt justert eller materialekvalitet ikke i topp. Må nok kjøpe en dyse kamaksel og tilhørende løfter til dyse innen ikke allt for lang tid.
 3. Stort sett de eneste uorginale dingser som jeg har satt i foruten led lys, er et elendig biltemaradio pga bortfall av fm og luft pumpe til hjelpefjedre bak med manuel fjederbelasred on off knapp.
 4. Byttede dysetetninger samtidig, en dyse kan ha lekked en smule.
 5. Da har jeg avmontert gammel turbo, måtte ta av utstødningsmanifold til at løsne siste bolt på turbo. Den fikk en tur med hammer og meisel. Meget blødt jern i disse. Nu må jeg bestille nye bolte, var dum nok til ikke at bestille sammen med turbo, samt ny utstødnings-manifold pakning (gasket). Er nu ved at være mer og mer overbevisst om, at selvom turbo var slidt, så er hoved grunnen for mitt motortrøbbel av elektrisk art. To nye batterier er tømt til under 4 volt på kort tid.
 6. Takk @gautes har sådanne dings med 60w glødetrådspære. Bygger hifi forsterkere som hobby. Bruger sådan pære i første oppstart av ny forsterker så dyre komponenter ikke går opp i røyk når man har dårlige lodninger eller har montert feil komponenter et eller andet sted.
 7. Takk for gode råd @lafterolf og @Jan R.. Tror jeg kjøper sådan en tang og sikringsdings. Har allerede noen multimetre. Hvordan var slagordet “Land Rover, turning owners into car mechanics for over 50years.. Nå er jeg nød til at bli elektriker ovenikøbet.
 8. Kan hovedrelay muligvis sitte fast og gi strøm til ecu med mere ?
 9. Hei har en 2006 Td5 Defender 130 dobbelcap. Den har nu på kort tid tømt to 110amp batterier. Jeg køpte nytt når mitt gamle ikke ville lade, måned senere var det tømt så det ikke kunne lades igjen, troede det var defekt og fikk nytt AGM batteri som nu er stort sett tomt etter at ha stått stille i lidt over en uke. Kan Webasto diesel varmer bruke opp batteri på så kort tid, hvis den starter automatisk om natten og kjører i 30min? Det er det eneste jeg kan forestille meg, eller kan defect ECU tømme batteri på denne måte, eller kan det være kabelbrud/kortslutning ? Eller måske defekte Led l
 10. @hahaug har du sammenlignet turbo trykket på valgte omdreiningstall mellom din D2 og denne. Fx via nanocom? De ene turbo kan være slidt, i ubalance, treg eller defekt på en eller annen måte så den ikke oppnår samme trykk, før den er godt opp i omdreining.
 11. Nemlig, samme hos meg.
 12. Tror de sitter helt korrekt og magen til den forrige og standard brakket før det. Jeg har jo korrekt trykk i regulator på ca 4.7bar. Har jeg oppfattet korrekt: Low pressure er kun for filtering dvs pumper med lavt trykk gjennom filter (inn bak, venstre - gjennom filter - og ut foran høyre og tilbake til tank). High pressure retur går inn i brakett gjennom returventil (foran, venstre), kysser braket og går ut (bak, høyre) via lufteventil og tilbake til tank.
 13. De ser da røff ut . Min datter ble stoppet to gange av politi fordi de mente bakhjul ikke var godt nok dekket. Jag har nu gummikant på bakskjerm.
 14. Det hadde jeg glemt Så det må du unnskylde @lafterolf Men jeg regner ikke med det, det ville være trykk i bunnpanne (crankcase).
×
×
 • Create New...