Gå til innhold

Corvinus

LRF Society
  • Innlegg

    629
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Corvinus

  1. "Direkte-skift girkasse (DSG) er en elektronisk styrt dobbel-clutch, flerakslet automatisk girkasse. Den er montert på mange biler produsert av Volkswagen Gruppen. Biler av merker som SEAT, Škoda, Volkswagen og Bugatti er utstyrt med det. Denne girkassen debuterte i 2003 på Volkswagen Golf Mk4 R32."
  2. Noen som har gjort noe slik før? Er det kanskje innafor noen tusinger eller titjue hvis verksted får dsg i innbytte? Oljeservicer, kronglete oppførsel ved lambdaslitasje, av og til tuklete med tung henger... Savner stanga iblant og vil bare at bilen skal vare lengst mulig. Er en 17 octavia.
  3. Da vil den stå foran bilen som av naturlige grunner er lite praktisk. Har relativt svært lite boltreplass til sånt, så spørs om det ikke bare må være med tanken inntil videre.
  4. Jeg leker med ideen om å kjøpe henger for tiden da det har blitt mye leie. Men så sliter jeg med et sted å ha den. Nå har jeg garasje jeg har bilen i, og oppstillingsplass rett foran ledig. Og tanken streifet meg, hva om jeg setter henger inne og begynner å ha bilen ute. 3/5 naboer rundt meg ser ut til å fylle opp garasjen til maks skrotmengde som om det var det mest naturlige, og parkere alle slags biler ute året rundt. Og jeg har aldri tenkt noe særlig over det om det egentlig er noen store negativer rundt det å ha bil ute/inne? Jeg er ikke langs kyststrøk og ganske skjermet generelt sett mot alt annet enn værguder. F.eks. en ting som har streifet meg er om fukt faktisk kan bli et større problem ved mye inn og ut av garasje, ute vil jo ting ha samme temp og kald luft vil være tørr, kontra den varmere i garasjen og når snø etc smelter der inne. Når det gjelder det praktiske, isete ruter osv. er ikke det noe jeg tenker over, men mer/mindre rust/skade evt.
  5. Denne? https://billakk.no/brunox-100ml-epoxy-rustbeskytter-primer-flytende-100ml.html
  6. Noen spesifike produkter du kan anbefale til sparkling og grunning hvis jeg går den veien? Takk for tips, tror kanskje europris borti veien her har mange loctite produkter. Skal kikke innom.
  7. Skal sjekke hos forhandler om de har reparasjonslakk eller se om jeg finner fargekode og sjekke hos ymse nettsteder. Kan jeg bruke denne mellom pussing og lakk? Ukjent med hva "rustmelk" er. https://www.biltema.no/bilpleie/bilvedlikehold/rustbeskyttelsesmiddel/rusteter-235-ml-2000017147
  8. Er det noe kjerringråd i bilverden for noe jeg kan spraye på av klarlakk eller belegg for å trege ned slik utvikling noe voldsomt før evt. turen tas til lakkverksted om noen år senere?
  9. Anbefales varmt å ta en kikk på neste gang man trenger litt underholdning. Bra versjon av diskuterbar beste ekspedisjon noensinne.
  10. Takk for alle tilbakemeldinger. Interessant at ingen girkasser har eksplodert via eget vedlikehold som selger i Grimstad ville ha det til. Blir nok ingen håndfres hvis det er de aller minste det tenkes på, men har sett litt på Stiga ST 1151 E. https://www.tek.no/test/i/naBkem/billige-snoefresere-cocraft-sb46-vs-stiga-st-1151-e https://www.stiga.com/no/18-2860-33-st-1151-e.html
  11. Takk for svar. Rundt 50-70m2, ikke så mye, men må kaste snø oppover og 10 av de meterne er gjerne hardpakket brøytekant fra hovedvei, mvh kommunen. Bakken er kun byggemasse siden byggeåret 2007, så det er litt ujevnheter, stein som kan stikke opp en cm her og der. Var planer om asfalt eller belegningsstein, men har rett og slett ikke fått gjort noe enda, er litt avhengig av samarbeid med naboer... Mulig vi også flytter om 3-5 år. En av stiene har litt gressvekst inn på sidene fra plen, fantaserer om at det kanskje lager bry for bunnskrape på de man dytter mtp små hjul som kanskje ikke triller så bra, mens de med egen fremdrift og store hjul enklere kan vippes bakover mens de kjører over. Siden jeg gjerne skulle hatt den opp og ned ei trapp, tenker jeg også vekt. Bærer helt vanlig gressklipper opp og ned på hofta på sommerstid, men blir ikke det med en 80-100kg fres... Lurte på om den kanskje kan settes i revers mens man drar men, mulig det er best å satse på noe smått for mitt bruk.. Snøen har aldri vært hardere enn at jeg kan "hogge" den med sørlandsskuffa, og da er man kanskje på elektrisk Stiga og/eller de små 6hk bensinfresene med harde gummiskovler. Skal videre litt rundt i morgen også i andre områder og sjekke litt hva som finnes. Kanskje jeg ser en som klikker bra med alt jeg tenker på.
  12. Har begrenset plass men vil gjerne parkere sørlandsskuffa neste snøfall, nå enn det måtte bli. Dytting i timevis over kommunale brøytekanter og i oppoverbakke begynner jeg å bli lei av. Har vært innom et par forhandlere og kikket litt, men enten er de for store eller så insisterer selgere på at man ikke kan vedlikeholde slikt selv og må komme inn hvert år til service. En i Grimstad spesielt nevnte girkasse, slark som danner seg og at profesjonelle må dømme riktig mesh og smøring... Jeg sa jeg har skrudd mye på gressklippere og små 2 og 4 taktere generelt og tenkte kanskje jeg kunne lære meg greit å vedlikeholde en slik maskin også, selv om girkassa er ny for meg, men det måtte jeg ikke finne på. Jeg fisket etter typisk slitasje o.l. man må være obs på. Vanligste feil var at folk kjørte de i stykker, gjerne ved å stramme guvernøren for mye eller starte de fulle av snø/is. Jeg nevnte at jeg har iblant fikset de på gressklippere, er jo enkelt å se om fjæra henger og dingler eller om den må strammes riktig på guvernør. Nei da endret man jo tenninga og ødela alt, da låste det seg litt for meg.. den styrer jo bare gassen - tenning er statisk via coil, mine briggs (som bare var drit ifølge ham) har holdt seg i mange år uten problemer. Nei da hadde jeg ikke peiling på noe som helst *armer i kryss aktivert*. Plutselig var det veldig travelt på kontoret og butikken var egentlig stengt, selv om neste kunde ble ønsket hjertelig velkommen. Slike ting kan være ekstra utfordrende for meg da jeg sliter med avpd/upf og samtidig liker å spørre og bekrefte mye, men men.. Altså ser jeg etter tips til en grei liten maskin. Kunne kanskje sluppet unna med en uten drift/2trinn og taggede metallskovler, men først vil jeg gjerne sjekke markedet litt da området mitt er litt ujevnt. Steiner og gress kan stikke opp her og der - men ingen løs singel, ganske hardpakket. Jeg er litt usikker om jeg trenger fremdrift eller om jeg undervurderer de ett-trinns man dytter og at de også kommer seg greit over små humper og dumper.
  13. Ja får legge det fra meg en stund til.
  14. Går rundt med meget stor lyst å få kjøpt meg en 1300-2000kg henger for tiden siden jeg nylig endelig tok BE samt behovet har økt i det siste. Jeg sliter litt med UPF/AVPD så masing på folk eller firma om å få låne hele tiden gir meg bare stramme skuldre og er noe jeg alltid gruer meg til. Låner kun av og til der det er selvbetjent. Men grubler mye på hvor jeg kunne hatt en stående. Helst under tak i sky for regn og snø. Har sett på sånne nor-trailer man kan legge sammen og sette opp mot vegg, men de virker litt små for plater og trelast 4-5m lengder som det av og til kan bli litt av. Finnes det noe firma som leier ut trygg plass til småparkering av eksempelvis henger i Agder mellom arendal og krsand? Skulle nesten tro det var et marked for det. Kunne kanskje tvunget til en plass til det på egen eiendom, men det hadde vært veldig eksponert for tyveri og overhodet ikke beskyttet mot vær. Og aller mest vil jeg ikke det fordi nabo kommer til å mase som bare rakkeren om ikke bare låning men også kjøring. Vil gjerne gjemme den bort et trygt sted og hente kun når jeg trenger, kjøre den til regelmessig service etc. Sikter på kjøp av nytt hus og eiendom om 3-5 års tid, så hadde antagelig ikke blitt en evig løsning.
  15. Kan jekke fint, kun stanga som ikke kan rotere lenger. Hvilken funksjon har den mutteren ellers? Noen grunn til at de kan ha strammet den så hardt som de har? Trodde tetthet kun gikk på o-ringen i stemplet. Sitter altfor godt til at det kun er pga tilfeldig rotering.
  16. Den var helt løs før, bom fast nå. Gitt på hvertfall et par hundre newton uten rikk. Ser litt ut som pinnen også har vært bøyd/tatt ut for å stramme mutteren. Skal demontere litt senere for å finne ut hvilken hensikt det har eller ikke har. Før jeg kaller låneren en dust uten forbehold.
  17. Eneste bolt jeg ser er den senterbolten, som nå er så stram at armen ikke vil snu seg lenger. Ettersom det er o-ringer på glidebolten sin jobb å holde ting tett, aner jeg ikke hvorfor de kan ha strammet den... Vurderte å demontere den men har nettopp gjort bremsejobb og orka ikke.. Blir nok større kaliber etterhvert likevel.
  18. Har en typisk 2t biljekk fra biltema som nabo så fint spurte om å få låne. Neste gang jeg skulle ta den i bruk merket jeg at jeg ikke lenger kunne rotere hodet som stanga går inn i, så det er bittelitt kjedeligere med plassering når jeg skal jekke. Men klarer ikke helt å se hva/hvorfor som har skjedd... Før jeg kjefter på nabo eller biter det i meg som vanlig og bare kjøper ny, er det vanlig at noen kanskje strammer et eller annet slik at det skjer? Har brukt den i 3-4 år på forhånd, aldri opplevd før.
  19. Ungene skal få hvert sitt rom snarlig og jeg satt med tanken om å bare kappe den eksisterende i 2 deler. Det eneste jeg trenger er noen endestykker eller provisorisk som så å ha under den øverste delen som da vil få kun metall-ender mot gulv. Dette er en utgått modell hos ikea, så får ikke tak i kun plastikk-endestykkene lenger tror jeg. Noen kjappe idéer om hva som kan brukes? Noe som ser litt skikkelig ut... Ikke bare ei planke e.l. Ved å kappe en del av mellom-rørene så blir det jo 2 perfekte senger. Kanskje gjerdet også, men der er det bare å rundslipe litt fint og ha på noe lakkspray.
  20. Kjøpt hos bildeler.no i 2016, kun testet en dag til jobben for å lese av litt EGR data. Er i orginal forpakning, 100% strøken helt som ny. Kvittering medfølger. https://www.bildeler.no/autel/?Vare=69358 Grei illustrasjonsvideo https://www.youtube.com/watch?v=oQSTnTXKHj0 600,- + frakt.
  21. Bok, ny. Bare blitt liggende i hylle. Ingen slitasje overhodet. 200,- Haynes i samme tilstand, som ny, 100,- (Skoda Octavia '04-'12 Diesel).
  22. Den er 100% i favør av kjøper som kan avvente betaling i mange dager etter mottak, samt stoppe hvis det blir et påfunn om at "nei, gidder ikke ha dette likevel" kamuflert av vare ikke som beskrevet. Da risikerer du tilbakesendt vare i ødelagt eller "godt brukt" stand, eller noe annet skrot hvis kjøper vil være vanskelig. Gir du bra førsteinntrykk som selger, med personlig info og litt åpenbar profil av deg selv, strekker tilliten hos kjøper seg ganske langt. Har selv også liten frykt for å forhåndskjøpe ting fra folk jeg føler sikkerhet for hvor befinner seg om noe skulle skjære seg. Alltid norgespakke og forhåndsbetaling for min del, noe du forøvrig kan nevne for kjøper er forsikret og sporbar. Har selv måtte benytte meg av den forsikringen, og den var silkeglatt. Posten hadde krasja sammen 2 pakker og ikke lagt riktige ting tilbake, oppga verdi og fikk raskt penger fra Posten.
  23. Grei tanke, men i mitt tilfelle tror jeg det kan bakfyre noe voldsomt i form av "selvfølgelig skal jeg hjelpe!" som blir til å gå meg på nervene i stedet. Takler kun en viss dose av alt det lure og smarte hun har hørt om et eller annet sted.
  24. Deler garasjen med nabo som plutselig fikk det for seg at nå må det gjøres og plassen må få blitt brukt til noe fornuftig og ikke bare sperres av, og som eneste mann på bruket kjenner jeg det på skulderen hvor forventningene ligger at ting magisk skal oppstå fra. Sparer kanskje jobben til neste år av økonomisk grunn, hvor jeg tenker det heller blir fullt dekke på 48x148 som jeg kan feste rekkverket i, og at vekt og grovheten i betong burde holde ting på plass uten å måtte bolte fast. Ettersom betongplata ikke er støttet under, kan kanskje et bjelkelag også hjelpe å spre vekt av folkemasser utover hele taket som er på ca 49m2, spesielt midtpunktet.
×
×
  • Opprett ny...