Gå til innhold

disco3

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Vinstra
  • Interests
    Motorsykkler,Biler,Hunder,Friluftsliv,Reiser

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Vinstra

Nylige profilbesøk

1 055 profilvisninger

disco3 sine prestasjoner

Entusiast

Entusiast (4/7)

  1. Heldig med den siste ved høytrykkspumpen du :-) Min satt hardt fast så jeg måtte slipe mer på pumpen. Dette før en tynn slipt langpipe ,og en forlenger med mulighet for liten vinkling gikk på. Jeg brukte en lignende muttertrekker og er ikke i tvil om at det reddet meg fra å knekke noen av mine glødeplugger. Jeg begynte også med smøring daglig i en drøy uke før jobben ,og kunne se at dette hadde virket lengre ned enn jeg hadde trodd. Jeg vet hvordan det føltes når du tok den siste :-) Gratulerer.
  2. Det verste er inn og ut med olje separator ja. Må bruke mer krefter enn man tror ,og fordel om plasten er varm da den faktisk må bøyes litt sammen når den skal inn/ut. http://www.disco3.co.uk/forum/topic186347.html
  3. Ser ut som Meca hoved lager på Gjøvik har. MVA 1534-LRA03028 Dynamo Lucas • Manufacturer Lucas, Generaror ladestrøm 150 A • Spenning 14 V Ex 6.235,00 kr AVM004115I10 Ekstra avgifter kr 900,00 Gjøvik lager
  4. Din lokale dekk forhandler kan sikkert bestille for deg. Norgesdekk er importør. Redbourne Felger | Norgesdekk
  5. Jeg begynte å smøre ca 14 dagers tid før. Annen hver dag. Kjøpte denne: Sykes-Pickavant vibro impact glow plug remover - Garagewire Alle pluggene gikk da fint ut. Viktig å bruke god tid ,og kjøre verktøyet frem og tilbake på lavt moment. Den bakerste på venstre side ved HT pumpen på min 2008 modell krevde at man laget rett verktøy, og litt sliping med roterende fil for at pluggen skal kunne tas rett ut.
  6. https://www.google.no/search?q=land+rover+discovery+3+egr+valve&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiapMm76ZzeAhWJ3SwKHTbvA10Q_AUIDigB&biw=1368&bih=795#imgrc=Exv4uikjvS1-rM: Grå kontakt som du ser i enden på EGR ventil. Sitter en på hver side av motor. Godt synlig.
  7. På min 08 som har blendet EGR ventiler , og tatt bort "Sommerfuggel" ventilen måtte jeg også ta av kontaktene på selve egr ventilene etter at de ble programmert bort. Fungert prikkfritt etter dette.
  8. Går normalt å løsne nippel der slangen går inn på toppen slik at du får lekkasje som du lar stå til trykket har gått ut.
  9. Og her i nærområdet kjenner jeg til 3 stk. Land Cruisere med motor ras . Har også nettopp reparert en Toyota med 136000 km og rådebank.. Min bror sin Toyota Previa har også hatt fullt motor havari.. Så feil finner mann hos alle merker. Nissan Navara/Pathfinder er vel kanskje den med hyppigest motor problemer av alle. At de ruster så rammen knekker etter 8 år gjør det heller ikke bedre..
  10. Bedring i ytelsene er jeg også meget godt fornøyd med. Går som toget nå. Bedre enn min forrige 2006 modell som ble tunet med en fil fra England.
  11. Min 2008 har gått med dette en stund nå.. Ingen problemer. Jeg valgte dette når ene EGR ventilen begynte å krangle. Optituning sør i Bø som ordnet min en Lørdags kveld jeg sto med campingvogn i Bø med bil som bare gikk i nød modus. Nå i ettertid har jeg også fysisk blendet egr ventilene, og tatt bort butterfly ventilen på samme måte man gjør på før 2007 modellene.
  12. Selve radiator vifta på en d3 er mekaninsk,og har en slags viskose/temp styrt slurefunksjon som på mange andre biler. Merker dette når man starter kald motor,og slure funksjonen ikke helt er i drift,og vifta ruser seg unødvendig opp ved første igangkjøring.
  13. Man ser om dette er gjort ved at bilen får en ekstra slange bit i hard plast ved bremseforsterker.
  14. LTZ dekkene har jeg gode erfaringer med på vått. Husker flere episoder med så heftig vann,og regn på motorvei at trafikken stoppet helt opp. 80 km/t i venstrefila var det ingen andre som ville følge med på..Ren stopplengde på våt asfalt er nok "vanlige"dekk bedre på. Langtur i hastigheter langt over førerkortbeslag i Norge takler også slike dekk med glans. Slitestyrken er også meget bra.Kjørte tur retur Kroatia med slike dekk i sommer i str 285/50 r20,og har valgt slike dekk hvis jeg skulle tatt en tur til.:-)
×
×
  • Opprett ny...