Gå til innhold

Deaktivert bruker

Ikke aktiv
  • Innlegg

    1 895
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Deaktivert bruker

  1. Da er denne bilen solgt, og tråden er nå definitivt avsluttet. Takk for meg.
  2. http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=44084145
  3. Bump. Ny bil ankommer 9. oktober, så denne må vike. Nitti54 17 338 (etter 16.30) eller rflandrover@gmail.com Land Rover kan vises fram i Trondheim etter avtale. Edit; Bud. Selvkost 35K. Bruk gjerne e-post/mobil, blir lite aktiv her inne i tiden framover.
  4. Har man flere farger av samme produkt (grunnfargene), er det bare fantasien som begrenser fargeblanding... f.eks. gult og blått blir grønt osv... Edit; Bremsevæske er i noen sammenhenger kommentert som "lakkfjerner", så det er usikkert hvilke typer lakk som tåler dette. Bør nok prøves om viktig. Mere sannsynlig at tokomponent polyurethane (biltema) eller standard tettlakk (akryl) tåler dette bedre enn f.eks. benga.
  5. Dette ble en mere komplisert ryddeaksjon enn først antatt, så ting får bare ta den tiden det gjør.... Alternativt LR-produkt stod ikke helt til forventningene, så den gikk da i vasken som så mye annet. Vet ikke helt hvor jeg står i forhold til hva jeg skal ha eller ikke lenger. Om noen mot all fornuft skulle være interessert i seriediesel av den originale typen, sendes en e-post, opplyst lengre oppe i tråden, så får vi ta det derfra. Resten står litt på vent. Edit; Den vil være i jevnlig bruk her, da den desverre er fantastisk morsom å kjøre.
  6. Denne seriebilen får herved plass som fungerende traktor i mitt eget eie (potetåker og båtopptrekk), da alternativt LR-produkt (Feriebil) ser ut til å være anskaffet og noen andre biler ser ut til å bli ryddet bort fra tomta. Takker for all interesse!
  7. Denne bilen kan nok snart dukke opp i "det offentlige" for salg. KAN være aktuelt å bytte i annet LR-produkt om de rette enkle betingelsene er tilstede, som f.eks. registrert og kjørbar, gjerne veteran og diesel, men alle biler vurderes, også Disco, Freelander og RRC V8. Har tidligere nevnt Jepp sjeroki, men er frarådet dette av medforumister. Evt. ny bil skal inneha funksjon som "reserve arbeidsbil" og "den ultimate familieturbilen" og kan videre påregnes førsteklasses stell/vedlikehold og jevnlig bruk. Tenker fortrinnsvis samme prisklasse/bytte likt. Det er øvrige endringer i bilparken som ligger til grunn for dette. Forespørsel, bilder og info sendes til; rflandrover@gmail.com Edit; Det er lov å foreslå alle bilmerker ja.
  8. Kun henvendelser på e-post heretter; rflandrover@gmail.com
  9. Var nok her for tidlig ute igjen, tråden avsluttes. Takker til alle tilbydere/tipsere! For evt. fremdeles interessenter ang. salg av RRC diesel, send e-post (gjerne med bilder); rflandrover@gmail.com
  10. Da er det mulig dette er i box. Mere info kommer om tilfelle. Edit; Flere tilbud vurderes selvfølgelig om noen vurderer salg .
  11. Gratulerer! Edit; Motor på disse er nærmere 2,3, da eksakt ccm er 2286.
  12. Vurderer å anskaffe en Range Rover diesel (såkalt classic opptil 95). Tilstand = registrert/flyttbar for egen maskin. Send pm eller e-post for tilstand/pris/sted. Kan sveise rust og ellers fikse det meste, så alt er av interesse. Mulig å leie prøveskilter også .
  13. Eu-godkjent i 2013 og i (så og si) daglig bruk. Nye dyser/glødeplugger +++ Knobby 7.50-16 på ex.mil-felger (7.50-16 i vognkort) En hel del reserve deler og reservemotor om ønskelig. Galvaniserte kjettinger kan medfølge. Pm eller e-post. Vurderer å levere tilkjørt, men dette forutsetter avtale om handel + mulig å ta kollektivtransport hjem igjen. KAN hende denne salgsprosessen avblåses om jeg kommer på andre tanker, men synes det ser tungt ut nå.
  14. Samme kategori bileiere som bestemmer dagens fartsgrenser, noe som er grunnen til at jeg er i ferd med å gi opp å kjøre seriediesel. Den klarer jo bare 100 på flat mark............ Det holder jo ikke engang i 30sonen .
  15. Har nå "dusjet" reservemotoren med crc samt dreid den litt rundt. Virker å være i grei stand så langt. "Vargtass" er nå stort sett i daglig bruk, i går til og med en liten tur utenfor allfarvei (såkalt offroad) av mildere utgave. 4x4 fungerer ihvertfall utmerket når behov for det ...
  16. 77mod. 109" vurderes solgt. 35000,-. Prosjekt-tråd "vargtass". Kan vises i trondheim i morgen. Svar her, pm eller e-post. Bilen passer ikke eiers bruk. Eu godkjent og i daglig bruk. Noe reservedeler.
  17. Denne bilen vurderes nå solgt. Prisen settes til 35000,- nettopp eu godkjent og i daglig bruk. Om noen på landstreff ønsker å se, kan bilen befinne seg i Trondheim i morgen på dagtid, men om ingen melder interesse kjører jeg kanskje pizzabil istedet, dette bør vites i kveld. Orker ikke å dra til landstreff sjøl, er ikke medlem lenger. Pm eller e-post foretrekkes.
  18. Hoi, det er jo dette jeg har jo! Synes derimot ikke dette videre passer særlig godt til hjul/felg?...
  19. Test av mobil... men finner ingen smileys enda. Ser ellers ut til å fungere bra.
  20. Bruker pr. i dag feste på bakdør for reservehjul. Fornøyd med det, men lurer litt på hvordan dette skulla ha vært festet på det sivile panseret? Har to bolter og "braketter", men uansett løsning ser dette lite logisk ut når montert. Bilder hadde vært supert om noen har
  21. Takk . Har nå koset oss et par timer, kun lokalekjøring til steder man ikke rekker innom hver dag. Godt for bilen å brukes, det merkes godt da den "kommer seg" adskillig etter noen kilometer og får varmen i seg. Valgte å melde meg på "utviklinga" og investerte i ny mobiltelefon i dag (eller skal man kalle det pc ??). En samsung ett eller annet ihvertfall. Gammeltelefonen (sonim...) er herved tildelt fast plass i seriebilen, da som turmobil, klar for tøffere bruk . Skal nå bruke et års tid til å lære å bruke den nye .
  22. http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article7987785.ece Bare for moro skyld ...
  23. Har også sjekket mine dieselmotorer (sivile sådan) og vannpumper er festet med 9bolter.
×
×
  • Opprett ny...