Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

JEJ

LRF Society
 • Innholdsteller

  536
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Om JEJ

 • Rang
  Entusiast

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Fredrikstad

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Fredrikstad

Nylige profilbesøk

476 profilvisninger
 1. På intervall hakker de seg avgårde i mer eller mindre urytmisk tempo, på kontinuerlig normalhastighet + raskere går de normalt men returnerer ikke til utgangspunktet når de slås av. Hva kan feilen være?
 2. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Takker! Helt 100 blir set jo ikke men tror det blir innafor. Har litt trua på nettingfixen og håper det holder. Og morsomt at det kanskje kan være et tips som andre kan benytte seg av.
 3. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Etter en økt til nærmer det seg montering...
 4. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Neste lille prosjekt var å få fikset en sprekt støtfanger til en forestående EU. Stakk innom det lokale verkstedet og spurte, og de mente det ville fremkalle en toerfeil pga skarpe kanter. 3-4 lapper for en ny plastdel fristet ikke så vi får prøve en mer lommebokvennlig variant først. Første step var å demontere fangeren. Nå skal det gå fint å plukke av del for del om man har en bil hvor skruene ikke sitter dønn fast. Så det ble å ta av hele fangeren i et stykke og heller demontere på gulvet. 3 timer skruing og alle gjenstridige skruer var overvunnet. For å binde sammen de relativt slarkete restene ble det først brukt en del strips og superlim der hvor det var sprekt. Deretter klippet vi til noen biter i tynn aluminiumsnetting, slik som Biltema selger i stylingavdelingen. Varmet med varmluftpistol og bakte inn nettingen i smeltet plast. Avkjølte hurtig med trykkluft mens delene ble trykket på plass. Deretter ble hele plastdelen montert på bilen slik at den ikke skulle vri seg mer enn nødvendig. Første sparkling med langfibret glassfibersparkel, litt puss og et lag til med en variant med kortere fiber. Nå herder det til i morgen før ytterligere pussing, sparkel og til slutt litt lakk. Så får vi se om det holder..:-)
 5. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Prosjekt skrangling fortsetter... Det er ikke noen særlig tvil om at håndbrekket er synderen til den evinnelige skranglingen på et visst turtall. Kjøpte inn et, riktignok brukt - dog ubetydelig, og gjorde det klart for montering. Malte trommelen, vasket og renset alle smådeler. Kan forøvrig anbefale JIF ovnsrens, effektiv mot det meste som inneholder fett, om det er i en stekeovn eller under en bil spiller vel ikke så stor rolle... Som det siste bildet viser var det ganske tydelige slitespor på de 6 forhøyningene etter skranglende bremsesko. Boka sa at de 6 forhøyningene skulle smøres... Montert... Hjalp det? Nja... Etter første test var det ingen forbedring. Etter en justering ble det endel bedre, men ikke helt 100 Forøvrig en enkel sak å justere brekket på D2, jekk opp høyre bakhjul og juster justeringsskruen i fremre/nedre del av skjoldet mens man triller/sparker på hjulet med beinet. Justeres til det går tregt, juster tilbake.
 6. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Takk for det! Forleden trengte jeg et lite lysprosjekt. Har lenge irritert meg over å famle i mørket bak bilen for henger skulle av/på, ting stroppes fast på hengeren, eller rett og slett litt arbeidslys. En liten LED sak ble innkjøpt på Biltema, virket greit solid med 'hus i aluminium. 449,- er vel en grei pris. Etter litt fundering fant jeg ut at jeg ville ha den koblet både på ryggelyset og på en egen bryter. I tillegg var jeg ikke helt motivert for å demontere halve interiøret for å få koblet det opp. Vippet av luftegitteret på ventre side bak. Rett innafor der var det et perfekt jordingspunkt. Borret et 23 mm hull i plasten rett innafor bakdøra hvor en bryter kunne monteres. Monterte den på toppen slik at ikke bagasje og annet skulle dulte borti den og evt. slå på lyset. + strøm til bryteren ble hentet fra 12V-uttaket i bagasjerommet, enkelt å lirke en ledning inn under plasten under ekstrasetet på venstre side. Montering av bryteren: Av med venstre baklykt å trekke en + fra ryggelyset og opp bak lykta og inn i bilen og koble den på inn etter bryteren. For å få strømmen videre fant jeg et perfekt lite hull under gummidingsen oppe i venstre hjørne av bakluka som ledningene kunne trees igjennom og videre opp til taket. Ønsket monteringen av lykta så diskret som mulig og løsningen ble innunder takteltet, og med en egen kontakt rett før lykta. Da kan taktelt med lykt bare løftes av og ledningsstumpen gjemmes inni bilen. Og lys ble det :-) Ble egentlig ganske fornøyd med resultatet, og jobben var helt overkomlig for en glad amatør.
 7. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Livet som førtidspensjonist er absolutt ikke kjedelig :-) EU står for tur og etter at chassinummeret ble funnet med hjelp av god fantasi forrige gang regnet jeg med at det ikke var noe bedre nå. Stakk innom BT i Sarpsborg og forhørte meg litt, og det var jo ikke noe problem i det hele tatt. Forutinntatt skepsis ble omgjort til lykke og god kundeservice. Møtte opp til avtalt tid og en hyggelig kar ordnet dete hele i løpet av en halvtimes tid. Nå gjenstår bare å få ut et nytt sett med vognkort hvor det står merket hvor chassinummeret står. Valgte i samråd med BT-mannen å sette det rett bak høyre forhjul. Når dette nå er i orden så er det fritt frem å begynne på pusse/male-jobben på ramma. Fikk tak i et brukt Maggiolina Extreme taktelt for en stund siden som trengte litt TLC. Litt pussing, sparkling og lakk var på sin plass. Synes det ble ok med sort telt på en såpass mørk bil. Og tilslutt ble det gravd frem en lyktebøyle og et par gamle ekstralys for å teste hvordan det vil se ut. Synes kanskje de ble litt høyt plassert i fronten...
 8. JEJ

  Vellykket samparkering

  Sarpsborg tidligere i kveld..
 9. JEJ

  D2 rammenummer

  Har vært innom BT Sarpsborg i dag og fått preget inn nytt rammenummer bak høyre forhjul. Helt uproblematisk og veldig hyggelige og serviceinnstilt, selvom jeg ikke fant del 2 av vognkortet i farta:-)
 10. JEJ

  Bikkje i bil

  Barske biler og bikkjer!:-) Vår franskmann Otto er ikke like barsk, selvom han mener det selv. Vil helst ligge i forsetet med varmesetet på, og på hytta trives han best foran peisen. Men han skal ha at han er makaløs å ha med på bilturer, ligger å slækker i buret sitt mil etter mil, men buret må stå på førersiden baki slik at han ser ut bakover og ikke rett i reservehjulet.
 11. Hei. I det siste har jeg oppdaget et par merklige særegenheter med D2. 1: Vifta til varmeapparatet bråker på trinn 3 og oppover, greit nok. Men på trinn 1 og 2 endrer den lyden og bråker mer når jeg trår på bremsepedalen! Slipper jeg bremsen kommer den tilbake til normal lyd etter noen sekunder. Hva kan det komme av? 2: Kjørelys: Er lysene slått av (altså i kjørelysmodus) lyste den før både foran og bak. Men nå er det helt sporadisk om den lyser bak. Oppdaget ved en tilfeldighet at dette også gjelder parklysene foran og strømmen til hengerkontakten. Skrur jeg på lysene er alt ok. Hvor kan jeg lete? I hendelen? JE
 12. JEJ

  Prosjekt DeTo

  Da er pensjonistalderen oppnådd... og den er i uforskammet god form om dagen. Alt virker, ingen lamper, bare ekte LR glede. Time på BT for innstansing av nytt rammenummer er bestilt, god service så da gjenstår det å se om gjennomføringen er like bra.
 13. Et sett originale D2 hjul med gode 265/65-18 dekk, bruke litt over en sesong. M+S merkede dekk, dog det er selvsagt ikke VINTERdekk for norske vintre. Ligger i Sarpsborg og må hentes der. Pris: Veldig usikker, det er lov å komme med bud, fortrinnsvis her i tråden eller på sms til: 951 null seks 967. Men rundt 4 lapper synes jeg de er verdt :-) JE
 14. JEJ

  Disco 2

  Når jeg kjøpte D2 for 3-4 år siden bestemte jeg meg for å lytte til voksne og erfarne folk... Og et tips jeg fikk var dette: Bestiller du belger så bestill en ekstra og ha i bakhånd, og ta den gjerne med i bilen når du skal på litt lenger tur enn rundt i nærmiljøet. Smeller en av de er det gjort på en liten halvtime å bytte i veikanten og turen er reddet. Jepp, dette tipset har jeg fått benyttet meg av. Jeg bestilte også 2 nivåsensorer og la på hylla, de ble ikke liggende der altfor lenge...:-) Nanocom diagnose funker greit synes jeg. Ellers så er jeg litt sugen på å teste Lynx... http://www.lynx-diagnostics.com/ JE
 15. JEJ

  Spotted...

  I bakgrunnen kan det dukke opp litt av hvert...
×