Gå til innhold

finnarne

LRF Society
  • Innlegg

    5 002
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av finnarne

  1. De er fra forrige årtusen, og rister ganske bra i bestemte hastigheter.  De stod på en Disco og ristet godt i 70 km/t (men var greie over og under den hastigheten). Nå i det siste så har de stått på tilhengeren min, og da var det håpløst å kjøre i 50.

    4 stykk, pris kr 0. De ligger sikkert her en stund til.

    2023-07-28 12.00.31.JPG

    2023-07-28 12.00.22.JPG

  2. Jeg har vurder noe slikt:

     https://thepajerosport.com/2020/01/17/off-road-camper-build-pt-2/

     

    Men ønsker ikke en henger til på tunet, så det blir å evt lage så camperen kan løftes av, og henger brukes som vanlig henger. Men om jeg først gjør det, så kan jeg jo lage en camper som går bak på Bien. Det ideelle hadde jo vært om jeg kunne bruke samme camper både på henger og bil, men det er jo tvilsomt at jeg får til...

     

    Sånn surer hodet mitt innimellom alt det andre. Så foreløpig blir Bien som den er, dvs for tiden i 2 deler. Karosseri på utsiden av garasjen, ramme og drivverk inne i garasjen..

  3. 14 pund/psi er helt greit til kjøring utenfor asfalt i lav fart. Det er vel omtrent det som er foreskrevet som lufttrykk ved offroadkjøring i instruksjonsbokøkene til LandRover. 25 pund/psi høres lavt ut, men er sikkert rett. På våre Discoer har jeg brukt 35 psi som standard på vei. På Ioniqen som får alle kilometrene nå er det 36 psi som gjelder.

    Men sjekk instruksjonsboka, der står sannsynligvis rett dekktrykk både i PSI og bar. Pleier også å stå i ramma rundt førerdør, eller tanklokk.

  4. Jeg har brukt 13mm tolvkant på de jeg har skrudd på. har også forsøkt meg med kombivarianten til Biltema som skal passe med 1/2" og 13mm (og en ting til), med avrundet bolthode som resultat. Tror jeg ville fått tak i en 13mm tolvkant. Det fantes ikke hos BT når jeg kjøpte, så min er kjøpt hos Tools.

     

  5. 11 timer siden, Adventure skrev:

    Trenger bare lister fremme begge sider. Vindavvisere bak er en god start. 
     

    skal sørover i uke 28-29-30 hvor er pick up mulighet?

    Grimstad. Om du skal så langt sør.

  6. Jeg har nok vindavviser til bakvinduer til overs. Kan sendes for mottakers risiko og kostnad. Usikker på hva jeg har av lister fremme til D1, det er plastlistene som holder teppet på plass du er på jakt etter ? Siden Bien alltid har vært todørs, har jeg bare lister til framdørene isåfall.

     

  7. Kjørte på med Gjenbrukt rapsolje på Bien, en stund for den ble modifisert. Kom så langt at jeg kjøpte noe ventilgreier og forvarme-greier for å bytte automagisk mellom raps og diesel. Har greiene liggende i en eske ett sted, men har sluttet å blande inn raps i dieselen. Bien har ikke kjørt en meter siden august ifjor, siste fylling av drivstoff på den var 15. Juni 2020. Den kommer nok på veien igjen, må bare blir ferdig med diverse andre prosjekter. Men kjører nok for lite til at det blir rapsolje på den.

     

    Problemene jeg hadde med å bruke rapsolje, var at det klumpet seg noe når det ble kaldt, samt at filtreringsprosessen i garasjen tiltrakk seg noen uønskede dyr. Bien hadde den gangen en standard 200tdi.

     

    Om noen vil sette igang et forsøk med rapsolje, så har jeg kittet til forvarming og kobling fortsatt.

  8. Mer vekt ?

    Forsøk med mere luft i dekkene, så kommer du langt. Det vanlige er at det går hull i slangene fordi det er for lite luft, og slangen kommer i klem mellom felg og en stein på utsiden av dekket.

     

    Alternativt slangeløst oppsett med lite luft i dekkene, men det krever litt mer av felg og dekk, men du verden så deilig når det fungerer.

     

    For problemer med giring, anbefales det å sjekke, eller bytte girøre, dvs det som henger mellom giret og ramma. Blir det skjevt, klarer du å justere inn det tyngste og letteste giret, men et sted i mellom så tuller det seg bare til.

  9. Kjørte opp noen liter med parafin på Bien for noen år siden. Blandet det med diesel. Mener det var tollvesenet som jeg snakket med, for å undersøke lovligheten. Da var det samme beskjed som over. Er den fargeløs, er det bare å bruke. Var på samme tiden som jeg kjørte inntil 70% rapsolje på den. Nå har Bien stått stille i ett år, men den kommer på veien igjen.

    Men ren parafin er ettertraktet blant noen kokeapparatentusiaster. Det ble annonsert på finn til gode priser. Brenner renere enn lampeolje.

     

  10. Trodde det var mekanisk mellom Forover/bakover/Nøytral/park. Men om bryter og mekanikk ikke var enige, så ble det Limp-home modus, dvs 3djegir med slurekløtsj, revers, eller park/nøytral. Så jeg ville tippet at det var en mekanisk feil. Brudd i kabel ned til girkasse, eller at noe(n) har en skrue løs ?

     

    Forresten, vi har vel skrue løs alle mann.

     

    Det er lenge siden jeg har hatt hendene borti en automatkasse, heldigvis. Eller litt trist. Bilen jeg bruker til daglig har bare reduksjonsgir/kasse.

     

  11. På 31.3.2021 den 22.15, oggioffshore skrev:

     Noen som har byttet bare innmat, og holder den lenge? 

    Det er vel ikke vanskelig 

     

    Ja, jeg har byttet innmat på ett par turboer, og har også solgt en innmat som jeg hadde på lager til en som var i litt mere nød. Ikke noe stort problem, og det hjelper med ny vifte.

  12. Trodde egentlig du hadde stoppeplikt for en slik kolonne. Men mulig reglene har endret seg.

     

    På vei til Polen ett år, var vi innom ett sted i Danmark for å finne noe greier, husker ikke hva, men på vei tilbake kom det en kolonne med ett gravfølge. Første bil kjørte rett ut i veien for oss, og stoppet all trafikk fra den veien vi kom. I utgangspunktet var vi på en forkjørsvei. Vi ble stående en stund.

  13. 15 timer siden, leiohel skrev:

    Mener at noen klarte å regne ut at hvis en hadde 1 meter latmansarm og veide 100 kg så var det bare å stå på enden og momentet skulle være sånn noenlunde riktig

    Halvmeter latmann var rett. Nå veier jeg for lite, men det er løsbart. Om det nå bare skal være 290 nm, så må jeg lenger ned i vekt. Evt stå lenger inne på latmannen.

    Men jeg har momentnøkkel, og en liten sak som øker moment med 50%.

  14. Jeg har liggende en fanger som jeg kjøpte litt kjapt av en kar.

    Vi hadde vært å lekt oss litt i ett sandtak, og endte opp med å løsne bakfanger og knuse frontfanger. Bakfangeren fik vi greit til , men så var det denne frontfangeren.

    Han hadde kjøpt den til en Disco, men når jeg ser på den, så er festene til en Defender. Og den er rett i bakkant, ikke buet som til en Disco.

     

    Det er ingen bøyle på den, og selvfølgelig ingen papirer.  Men det er feste til en 8274 vinsj. Jeg hadde tenkt å tilpasse den til en vanlig vinsj, men så dukket det opp en fanger som var til Disco, så da ble det litt lettere.

     

    Tipper den gjør seg best til Defender uten AirCon, men det vet sikkert noen voksne bedre. Den er ikke ny, men tilgjengelig.

    OM det er ARB eller en lookalike kan andre få bestemme. Det er hull til blinklys, det er faktisk rester av ett på den ene siden, men ingen lykteglass. Og det er forsenking til ARB-merket.

     

    Prisforslag 1000kr. Det var vel omtrent det den kostet meg.

     

    Det meste av fangeren synlig

    2021-01-10 21.20.53.jpg

     

    Innfesting type Defender

    2021-01-10 21.27.21.jpg

     

    Tror disse hullene passer bedre på Defender enn på Disco

    2021-01-10 21.27.28.jpg

     

    Den bygger litt ut. Her er bilde sånn litt skrått bakfra.

    2021-01-10 21.28.07.jpg

  15. Har en bestilling fra lrDirect på vei. Med DHL Express. Ikke fordi det hastet, men fordi det kostet minimalt ekstra, og det stod en tekst i rødt ved DHL vei-valget, som sa en kunne forvente forsinkelser. De hadde problemer med en lastebil som skulle levere deler inn til seg, så det ville ta en dag ekstra. Bestillte 31/12, som var en idiotisk dag å bestille på, men litt interessant også å se hvor lang tid det nå tar.

     

     

  16. Mener naboen kjørte det på D2td5 og automat. Tror ikke vi hadde den dimmensjonen når vi brukte den som trekkbil til Polen. Han klagde vel ikke over at den var latt. Han har sikkert noen bilder av den.

×
×
  • Opprett ny...