Jump to content
LRforum

finnarne

LRF Society
 • Content Count

  4,931
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by finnarne

 1. Websiden til treffet er http://www.njz.pl/ Der er vårens treff utsatt til slutten av Mai, istedet for begynnelsen, men jeg tror vel ikke det blir noe av heller. Jeg hadde et mål om å være med i oktober i år, men vi får se hvordan året bli etterhvert. Vi har vært med med Bien 7 ganger , tror jeg, har mistet tellingen. Første gang var i 2011 tror jeg. Den gangen hadde Bien følgende utrustning: - Standard høyde på fjører og dempere - 33 tommer lånte hjul, skjermbredere i plast ble modifisert av dekkene etterhvert som vi kjørte. - Originalmontert vinsj i krybbe under original fanger, montert med auto-reset sikringer, som ga maks 160 amp til vinsjen. Burde brukt kasteblokk mye mer. Året etter ble sikringen fjernet, og vinsjen koblet direkte på batteriet. - Overnatting under tarp/pressening og i bilen, både på camp-plass og ute i skogen. - GPS som vi nullstilte med et tastetrykk ved note i kartboka. VI har kjørt med 32", 33" og 35" hjul. Siste gangen vi var nede var i 2017. Bien har vært lettere ombygd de siste 5 årene, kort pickup, godkjent med hevesett og 30 mm spacere. De siste årene har vi kjørt med noen agressive 35" hjul, det siste året tok vi ett CV-ledd. Vi har kjørt bilen ned på egne hjul 5 av årene, de 2 siste har vi hatt den på tilhenger. Vi har tatt CV-ledd 1 gang, hjullager 1 gang, stikkaksel 1 gang (da måtte jeg også bytte CV-ledd når jeg kom hjem). Og ett blinklys. Og en skjermbredder løsnet det ene året. Turen med påmelding og ferge kostet ca 15000 siste jeg regnet på det, da var det med Bien på tilhenger etter en D2 nedover. Vi har stilt i klassene Turist, Adventure og Sport. Omtrent like gøy uansett. De andre bilene er alt fra standard Serie 3 med mor på 70 som sjåfør og sønn på 50 (eller var det 60 og 40?), til mere spesialbygde Tomcat-lignende biler basert på Serie2, med stor midtmontert V8'er (fra jaguar?), med automatkasse (også fra Jaguar), og girkassedrevet vinsj. Mat er billig i Polen, men det er greit å ha med kjent mat hjemmefra, spesielt når du er langt fra nærmeste toalett i skogen. Husk å spise og drikke mye underveis. For vår del har det blitt ca 32 timer kjøring fordelt på 2 døgn. Jeg håper fortsatt vi kan bli med til høsten, men da skal ting ha roet seg ganske godt i verden.
 2. Ikke om startsperren allerede er slått inn. Du kan jo lure på hvorfor. Mulig du kan få ut EKA-kode på andre feilkodelesere, det har ikke jeg forsøkt. EKA-koden får du via en forhandler.
 3. Fungerer fjernkontrollen på nøkkelen ? Om fjernkontrollen ikke fungerer, har du forsøkt å bytte batteri på fjernkontrollen ? Har du EKA-kode til bilen, og har du forsøkt å bruke den ? Har du forsøkt å starte bilen ved å koble 12 volt rett på innslaget på starteren ? Om startsperren er grunnen til at den ikke vil starte normalt, vil den kanskje starte, men stoppe ganske raskt.
 4. Da ser det ut til at girkasse er på vei mot Grimstad.
 5. Godt det er egen reim til dynamoen, og at vannpumpa fortsatt sirkulerte vannet
 6. Det enkle er ofte det beste ...
 7. Om noen har mulighet så har jeg kjøpt en girkasse i/på Spydeberg? Som jeg vil ha hjem til Grimstad.
 8. Kjøper gjerne R380, sender PM.
 9. Er litt sent ute, siden vi hadde en kjøring der i januar også, men nå er det februar, og blanke ark. 15. februar, dvs nå til lørdag, så er det igjen åpent for kjøring i Parken. Porten åpner kl 11, og vi stenger senest kl 15. Er det lite folk, kan det nok hende vi stenger før. Adressen er Skibåsen i Sørlandsparken, Innkjøring mellom Glattkjøringsbanen(Ufo Skantraf) og Kristiansand Trialklubb. Her er lenke til Google maps: https://goo.gl/maps/R5de6n7NqLoUtdC6A Endel i LandRover miljøet i Rogaland har lurt på om vi kan ha en helg her, og jeg har foreslått en helg i mars, men må mangler litt tilbakemelding der. Kjøring i parken skjer etter NBF sitt regelverk, så alle må innom teknisk kontroll og lisenssjekk, evt kan det løses engangslisens. Medlemmer i NLRK kan løse lisens, fordi NLRK er med i LMK, som igjen er med i NBF. Årslisens for en familie koster 500, og dekker 2 voksne og barn under 18 år. Engangslisens koster 75 kr per person. Det er veldig mye enklere for oss som arrangør om dere har årslisenser. Det står på NBF-sine sider at dere må søke 2 uker før trening/treff/konkurranse, men erfaringen sier at dere får lisens på 1-2 dager. Sender dere inn søknad nå, regner jeg med dere har den før helgen. Så litt oppdatering etter at det ble nytt år. Tidligere har det vært et problem med biler som ikke har fast tak. Nå er det kommet en endring, som sier En annen endring er muligheten for øvelseskjøring fra og med det året junior fyller 16 år, dvs fra 1. januar det året junior fyller 16 Altså må ledsager og junioren begge ha egne lisenser. Og Junior må ha fullført trafikalt grunnkurs. Har du en Junior som er født sent på året, kan junioren likevel bli den første i klassen som øvelseskjører lovlig. Er junior født på Nyttårsaften, kan det øvelseskjøres 1. nyttårsdag. Kanskje litt vanskelig å få gjennomført Trafikalt grunnkurs innimellom der, men ja, dere skjønner.
 10. Har Biens gamle bakdør stående i Grimstad.
 11. Har du handlet bil som har vært innom ett verksted her i distriktet ?
 12. Litt sent ut her, men nå jeg byttet fra automat til manuell, ble det gjort uten løftebukk og uten å ta ut motoren. Delte girkasse og fordelingskasse, og tok ut fordelingskasse først, og satte den inn igjen etter at ny girkasse var på plass. Kjør maks heving bak på luft bak og løft 2 tommer fremme så holder det. Jeg byttet også bunnpannepakning på motoren, det gikk greit med 2 tommer løft mellom fremaksling og ramme. Senking/løfting av girkasser ble gjort med garasjejekk.
 13. Du har fått SMS men navn og nummer til Finn som hadde med hengerkula innover. Geir vet jeg ingenting om.
 14. Fikk heller ingen bemerkning for manglende bremseskjold hos SVV etter ombygging av Bien. Men det begynner jo å bli lenge siden. Er snart 5 år siden. Mye kan ha endret seg siden den gang.
 15. Var på Cuba i begynnelsen av november i fjor (2019), og fant ett eksemplar der
 16. Ja alltid hyggelig og gøy på Flittig. Her er hva Andreas refererer til. Takk til Atle som stod på et passende sted å filmet. Legg merke til Andreas som ville ta imot Bien når den kom veltende. Your browser does not support the video tag. Det finnes nok 3-4 videoer til fra samme situasjon, men fra andre vinkler.
 17. Vi må kjøre litt så ikke skogen gror igjen i vinter. Porten åpner kl 11, og vi stenger kl 15. Kjøring etter NBF-regler, engangslisens kan løses på stedet . Er du fortsatt usikker på hvor Offroadparken er, kan du finne det på google maps her https://goo.gl/maps/XCds9AYDyyStxBCS6 Hilsen Finn-Arne og Truls
 18. Hvilke Yokohama Geolander er det ? Alder ? litt fristende, men litt usikker.
 19. Prøvde å se hva som fantes rundt min ombygging av Bien der, men fant ikke noe rundt kommunikasjonen mellom trafikkstasjonen på Stoa, og SFOOR. Mulig jeg hadde fått mer om jeg hadde bedt om innsyn.
 20. Se der ja. Nå var det flere norske påmeldinger enn utenlandske. Så langt er det 17 påmeldinger. 9 fra Norge, 8 fra utlandet. Avd øst og Tyskland "slåss" om flest påmeldinger. I tillegg er det ca 25 som er påmeldt som komite og stab. SÅ de halvoffisielle taller er 42 påmeldinger, og ca 60 personer. Og vi vet om endel fra Tyskland, Belgia og Danmark som har meldt at de kommer. Regner med at det kommer inn endel påmeldinger på nyåret, og selvfølgelig endel flere litt nærmere startdato. Takk for alle som har meldt seg på så langt. Vi (gru-)gleder oss.
 21. Litt på siden, men er det noen som vet om det er mulig å bruke sugerør fra 200tdi ned i en 300tdi-tank ? Har sett nok 300tdi-sugerør i plast, hvor plasten er sprø og knekt, og det er rust under. På 200tdi er sugerørene i metall, uten plast. På Gamla er det tank fra 200tdi, på Bien er det Custom-made tank. Tror jeg testet med en 300tdi-tank og fant at sugerørene fra 200tdi ikke passet, men er usikker.
 22. Lenge siden du handlet vifta ? Jeg kjøpte derfra for en (god) stund siden, og da tror jeg det kom på ca 1000NOK, sannsynligvis + mva/frakt. Solgte den videre, og skulle ha en ny en uke senere. Da lå den ute til 1000GBP. nå til 1500GBP. Er visst noe med at det er enklere å øke prisen på ebay noe sinnsykt, enn det er å fjerne annonsen og legge den inn igjen.
 23. Det _kan_ være vell anvendte penger, det kommer ann på dattera, og hvor mye kjøretrening hun har fått. 1700 er vel en drøy kjøretime ? Eller var det for at hun skulle få kjøre etter at sertifikatet var i boks ?
 24. Og hele bevegelsen skjer "inne" i akslingen, så du må faktisk se på Akslingen/hubben når den senkes/heves for å se bevegelsen. Klarte ikke å bevege noe på Hubben. Var bare flaks at jeg kikket bort på hubben når jeg skulle jegge ned bilen. Fant egentlig ikke ut hvor slarken var.
 25. Sjekk også for slark i opphengskuler fremme. Ikke lett å se eller kjenne, men setter du garasjejekken under radiusarmen fremme, og jekker opp, så vil du kunen se om det er slark. Tror jeg løftet mine kuler 3-4 cm.
×
×
 • Create New...