Jump to content
LRforum

finnarne

LRF Society
 • Content Count

  4,909
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by finnarne

 1. Lenge siden du handlet vifta ? Jeg kjøpte derfra for en (god) stund siden, og da tror jeg det kom på ca 1000NOK, sannsynligvis + mva/frakt. Solgte den videre, og skulle ha en ny en uke senere. Da lå den ute til 1000GBP. nå til 1500GBP. Er visst noe med at det er enklere å øke prisen på ebay noe sinnsykt, enn det er å fjerne annonsen og legge den inn igjen.
 2. Det _kan_ være vell anvendte penger, det kommer ann på dattera, og hvor mye kjøretrening hun har fått. 1700 er vel en drøy kjøretime ? Eller var det for at hun skulle få kjøre etter at sertifikatet var i boks ?
 3. Og hele bevegelsen skjer "inne" i akslingen, så du må faktisk se på Akslingen/hubben når den senkes/heves for å se bevegelsen. Klarte ikke å bevege noe på Hubben. Var bare flaks at jeg kikket bort på hubben når jeg skulle jegge ned bilen. Fant egentlig ikke ut hvor slarken var.
 4. Sjekk også for slark i opphengskuler fremme. Ikke lett å se eller kjenne, men setter du garasjejekken under radiusarmen fremme, og jekker opp, så vil du kunen se om det er slark. Tror jeg løftet mine kuler 3-4 cm.
 5. Da forsøker jeg å demontere kroken/kula og leverer resten til gjenvinning.
 6. Valgte ett som var tilgjengelig for en passende penge i nærheten. DVS det var en som trengte penger. Jeg ga dobbelt av hva han hadde gitt for det. "Firkantdroppet" var søppel, så jeg kjøpte nytt fra TerraFirma. Jepp. Var en som ønsket seg sånn krok på en 130, men han har løst det på andre måter nå.
 7. 100 kg på enden av en halv meter lang latmansarm blir ca 490 Nm. Bruk 3/4" latmansarm, den bøyer seg ikke (for 490 nm)
 8. Vet at D2 ble levert med forskjellige hengerfester. Jeg har byttet til firkantfeste, og har ett langt til overs. Pris: Gratis om det hentes idag. Skal jeg oppbevare det frem til neste års landstreff, så vil jeg ha lagerleie
 9. finnarne

  Discoen

  Såvidt innkjørt den der.
 10. Trodde det bare gjaldt R380-kassa, men Lafte har hatt rett før, og jeg har bare hatt R380-kasser (og automat)
 11. * Girvelger med sperre på transfer Hvor mye følger med her ? Var det manuell kasse på den ? om jeg husker rett, så sitter spaken i en brakett på girkassa, følger den braketten med, og hvor mye av stagene ned til fordelingskassa ? Isåfall vil jeg gjerne ha den om prisen er fornuftig.
 12. Her nede i Sør "vasser" vi i leverandører av slikt. Basol i Sørlandsparken skaffer, men da må du gjerne bestille en kartong av gangen (12 liter?). Anders Langås på Libru har stående i hylla, og du kan kjøpe enkeltvis. Jeg tror jeg har (hadde?) 12 liter i garasjen, skal bytte på noen biler. Har byttet på en bil så derfor usikker på hvor mye som er igjen.
 13. Ta ut drivknuten og sjekk den når du allikavel holder på, men slark i hjullageret kjenner du enkelt om du jekker opp hjulet og sjekker. er det slark opp ned og sideveis (også kjent som kl 12+6 og 3+9) så er sjangsen stor for at du har slark i hjullageret. Går slarken bort når du trykker inn bremsen så er du sikker.
 14. Da tror jeg ikke Tres Amigos hadde kommet på besøk.
 15. Det er heller ikke samme kasse.
 16. Min kunne også bare starte i Park eller Neutral når jeg hadde automatgir. Men det er en (to?) egne/egen ledninger som kan kobles sammen i kabelmatta for å la den starte. Signalet kommer fra XYZ(W)-bryteren, men det er som sagt egne bryter(e) der, og ikke de samme som forteller hvilket gir den står i. Er det kortslutting mellom de 2 lederne så vil du alltid kunne starte bilen. Er det brudd, vil du aldri kunne starte den med nøkkelen. (Tror det er den veien, mulig det var motsatt). Det gjelder uansett om displayet og lysdiodene ved girspaken viser rett gir. Mulig det står noe om fargen på lederne i tråden til Rypeveiens D2 (Toern/Humla - husker ikke om den har navn her i signaturen min).
 17. Og der har første utenlandske betalt treffet (sammen en del norske) fortsetter det i samme stil med påmeldinger, så blir vi over 300 på treffet.
 18. Deltageravgift betales for bilen. Med den følger også en t-skjorte og klistermerke osv. Så må du velge overnattingsform osv. Lenger nede kan du velge ekstra t-skjorter om du ønsker til barna. Så nei. De fleste betaler som voksen, og betaler 1950 totalt med camping. Og 100 kr ekstra pr ekstra t-skjorte.
 19. Godt spørsmål, Lafte. Siden vi er på en tidligere militærleir, så er det snakk om kasernebygg. Typisk med 4 senger på hvert rom. Helst med en familie pr rom. Vi har nok av plass å ta av. Både når det gjelder bygg og camping. Noen vet sikkert hvor mange som var der på landsskytterstevnet i år. Vet ikke om det var innomhus overnatting der da.
 20. The Annually gathering for NLRK in 2020 will be held in the old military site called Evjemoen, in the middle of southern Norway Some approximate distances: - 65 km from Kristiansand - 200 km from Langesund or Larvik - 210 km from Stavanger - 330 km from Oslo The official website for the gathering is http://evje2020.nlrk.no, and the Registration (and payment) website is https://deltager.no/nlrkevje2020 There is also the thread here at the forum If you have any questions, please don't hesitate to ask. Best regards from the comitee
 21. Påmeldingen er åpnet, de første utenlandske har meldt seg på for en tid siden, men nå har vi også fått de første norske påmeldingene. Prisen er lagt til 1950 kr for en uke med camping med strøm inkludert, fordelt på 650 kr i deltakeravgift, og 1300 i camping. Det er også mulig å komme noen dager før treffet åpner 13. juli. Ønsker du å bo i kasernebygg, så koster det litt mer (200kr ekstra), dvs 1500 pr person for å sove innendørs mandag til søndag. Det er mulig å booke seg enten for en hel, eller en halv uke, både på Campen og innendørs. Det er også mulig å komme for de som ikke er medlem, det koster litt ekstra, men vi oppfordrer selvfølgelig alle å bli medlem. Vi kommer med mer informasjon underveis. Informasjonen finner du på hjemmesiden til NLRK, under menyen Landstreff, eller direkte med adressen http://evje2020.nlrk.no Påmeldingen kan du komme direkte til via https://deltager.no/nlrkevje2020 Betaling skjer via kort, eller du kan velge å bruke Vipps inne på deltager sin betalingsløsning. Du kan også velge å komme før treffet og campe på stedet. Det koster 200 kr pr døgn. Overnatting i kasernebygg er dessverre ikke tilgjengelig før fra mandag 13. juli.
 22. Har i Grimstad, om du skal så langt ned.
 23. Om du skal være der i 2uker ville jeg hørt mes Sjelle Auto, også kjent som Bertehlsen. De er ett av de bedre verkstedene på lr i Skandinavia. LrParts ville jeg unngått. Min erfaring med dem er at de er dyre.
 24. Kan Konverter være gåen ? Ser du at konverter er festet til flexplate. Så vidt jeg vet ligger det fortsatt en OK automatkasse, konverter og flexplate hos Neil i Kristiansand. Den girte ihvertfall fint på den siste turen som jeg kjørte med den, der var det motorhavari. // faj
 25. På D2 med td5, så vil AC-vifta starte om motor og/eller girkasse bli veldig varm. Vet ikke hva som skjer når den vifta står. Vet heller ikke om det fungerer på samme måte med V8'er, men regner med det. Viskosevifta fungerer nok bedre enn en elektrisk vifte, selv om jeg har byttet ut mine viskosevifter med elektrisk (har bare Diesel-biler). På 300tdi så har jeg en Revotec Elektrisk vifte, på td5 har jeg en billig biltema-vifte på baksiden, som er styrt av en termostat, i tillegg til en fungerende AC-vifte. Viskosevifte på TD5 ble fjernet da jeg fant slark i vifta 2 dager før vi skulle bruke den som trekkbil til Polen, tror ikke den hadde blitt byttet ut ellers. Har visst en Disco sak til med 300tdi, Den har biltema-vifte med termostatstyring. Sleit med Biltema-elvifte på Bien i fjor til/fra landstreffet, da var det kjøleribbene til Radiatoren som var fyllt igjen med gjørme og annet drit. Ville sjekket det på dinV8'er. Tidligere har jeg kjørt 200tdi land og strand rundt med 1-2 tonn på tilhengerfeste (og fullastet bil) uten behov for kjølevifte, så jeg burde ikke hatt problemer i fjor sommer. (600 kg på hengerfestet). Etter at jeg hadde renset radiator utvendig for gjørme og annen møkk, så var det ingen problemer nedover Sverige og videre til Bornholm.
×
×
 • Create New...