Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

finnarne

LRF Society
 • Innholdsteller

  4 834
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om finnarne

 • Rang
  Orange is the new green ?

Contact Methods

 • MSN
  faj@bzz.no
 • Website URL
  http://rypeveien.no/index.php?pageID=28
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grimstad
 • Interests
  Seiling og speider - gjerne i kombinasjon

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bieheia, Grimstad

Nylige profilbesøk

2 064 profilvisninger
 1. finnarne

  Prosjekt DeTo

  Ikke dum den der med å varme metallnettingen så den smelter inn i plasten. Har ett lignende prosjekt som står på vent.
 2. finnarne

  Full stopp i Operatunnelen

  Jeg var sikker på at jeg brukte umbrako der, 8mm ? Men mulig jeg husker feil, nå har jeg R380-girkasse, så problemet er løst for min del
 3. finnarne

  Vildmarkens automotive

  Det har stort sett gått greit med en halvmeter T-håndtak, men tror det er en fordel å gå opp i dimensjon. Jeg bruker T-håndtak beregnet på 3/4" piper, kraftpipe overgang til 1/2" og så passende 1/2" pipe på mutteren. Fordelen med T-håndtak type 3/4", er at den ikke flekser på samme måte som en 1/2". F.eks biltema 10-1792
 4. finnarne

  Full stopp i Operatunnelen

  FTC4056 er til R380(manuell) , her er det automatkasse. Mulig Brage vet at/om de går om hverandre. edit Mener det er TYB100080 du skal ha Skal du ta ned bunnpannen, så bytter du filter også mens du er igang, jeg har brukt Britpart sitt service-sett (DA4500). Og du bør ha alu-firkantene som holder bunnpannen på plass, de har en tendens til å knekke når de har blit 15-20 år. 2 x RTC5734 4 x RTC5733
 5. Tror du tenker feil, lafte. I utgangspunktet lar HDC alle hjulene rulle, og bremser når den synes det går for fort. Merker den at ett hjul låser seg, så slipper den bremsen der. Da vil det (sannsynligvis) begynne å rulle igjen. Fungerer med piggfrie dekk ned islagt bakke her hos oss, både på D2 og D3 (med piggdekk) etter det jeg har hørt.
 6. En god sjåfør vil alltid kunne slå elektronikken. Jeg er ikke sikker på om jeg er en god nok sjåfør, men jeg kan godt late som. Fruen har fått opplæring i å bruke HDC.
 7. finnarne

  Erfaringer med LRDirect

  Så du om de hadde delene på lager før du bestillte? Normalt så sender de samme dagen eller neste dag, om jeg bestiller lagervare. Bestiller derfra ca en gang i mnd og har sjelden problemer.
 8. finnarne

  24v vinsj kan den brukes på 12 v

  Brent motor. For å få effekten motoren forventer, må det ganske mye strøm inn gjennom den. Ikke sikkert vindingene på motorene er klar for det, elelr vindingene er vel klare, men diverse overganger, er kanskje ikke. Tror ikke det vil fungere tilfredsstillende. Om vinsjen er ok, kan du kanskje bytte motor. http://www.goodwinch.com/product-category/electrical/
 9. finnarne

  Demontering av framaksling

  Allbrit har lagt om sitt system, så delenummer er ikke lett lesbart der lenger. Jeg har byttet til å bruke new.lrcat.com, full brukbart også på mobilen.
 10. finnarne

  EU ktr og registrering, kort periode?

  Den bilen må vel på PKK før du får ut skilt uansett. Da er det prøveskilt som gjelder. Du kan jo trekke bilen på henger, men endel av PKK er vel at den skal prøves på vei, og om ikke verkstedet har prøveskilt til det formålet, så må du uansett leie skilt. Men du kan vel såpass om hva som forlanges, at du kan ta sjekken selv ? Vet ikke hvor mye du har gjort med bremser osv, men har du byttet skiver og slikt, så er sjangsen stor for at de ruster på nytt om du kjører en dag eller to nå, for så å la den stå i ett drøyt år. Sannsynligvis så går det greit, med mindre du skal på ny PKK i Januar 2020. Tar du PKK nå, så er det vel bare å hente ut skiltene i Januar 2020 ? Du trenger ikke forsikring og veiavgift så lenge du kjører på prøveskilt. Skal du vente med å hente ut skiltene til etter PKK-tid i 2020, så hadde jeg droppet PKK nå. Må en tur innom en dag for å beskue herligheten.
 11. finnarne

  Td5. El og rust.

  Denne ? https://yrmit.co.uk/product/110-mid-crossmember-hdg-pre-2007-lr-defender/
 12. finnarne

  TD5 dieseltrykksregulator - Samkjøp?

  Vi byttet en av disse regulatorene. Pakningene som fulgte med i settet var ikke av de beste, så det kan være en ide å bestille det separat. Det lakk fra pakningen når vi byttet. det var helt klart forskjell på den pakningen vi fikk i neste forsendelse. Endte allikevel med å bestille en komplett regulator, og byttet den. Av og til er vi lei av å skru.
 13. finnarne

  Volt/spenningstap hva er normalt?

  Fra 13.2 og ned til 12.6 er ganske normalt, dvs det skal skje med normale batterier, og vil skje i løpet av et døgn eller to om du hadde koblet fra batteriet. Så lenge batteriet er koblet til bilen, så vil radio, alarm, sentrallås og slikt tvinge batteriet ned i 12.6 i løpet av noen timer. Men så bør batteriet klare å holde seg der i en god stund. Det som er urovekkende, er at den går ned til 11.9 volt. Ett batteri bør vel egentlig klare å stå tilkoblet en måneds tid uten å miste spesielt mye spenning.
 14. finnarne

  52mm hubnut pipe på sørlandet?!

  Denne skulle du hatt. https://www.ebay.co.uk/itm/263234082183 Har liggende i Grimstad, det finnes nok en eller to i Vennesla også.
 15. finnarne

  Tverrbjelke på ramme RRC/DISCO 1

  Da legger jeg den til sides. Usikker på vekten, men kan hende like greit å sende med posten. Så slipper jeg å snuble i den. Nå ligger den rett på utsiden av inngangsdøra, for at jeg eventuelt skulle huske å ta den med.
×