Jump to content
LRforum

finnarne

LRF Society
 • Content Count

  5,000
 • Joined

 • Last visited

About finnarne

 • Rank
  Orange is the new green ?

Contact Methods

 • MSN
  faj@bzz.no
 • Website URL
  http://rypeveien.no/index.php?pageID=28
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grimstad
 • Interests
  Seiling og speider - gjerne i kombinasjon

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bieheia, Grimstad

Recent Profile Visitors

3,861 profile views
 1. Jeg har vurder noe slikt: https://thepajerosport.com/2020/01/17/off-road-camper-build-pt-2/ Men ønsker ikke en henger til på tunet, så det blir å evt lage så camperen kan løftes av, og henger brukes som vanlig henger. Men om jeg først gjør det, så kan jeg jo lage en camper som går bak på Bien. Det ideelle hadde jo vært om jeg kunne bruke samme camper både på henger og bil, men det er jo tvilsomt at jeg får til... Sånn surer hodet mitt innimellom alt det andre. Så foreløpig blir Bien som den er, dvs for tiden i 2 deler. Karosseri på utsiden av garasjen, ramme og dr
 2. 14 pund/psi er helt greit til kjøring utenfor asfalt i lav fart. Det er vel omtrent det som er foreskrevet som lufttrykk ved offroadkjøring i instruksjonsbokøkene til LandRover. 25 pund/psi høres lavt ut, men er sikkert rett. På våre Discoer har jeg brukt 35 psi som standard på vei. På Ioniqen som får alle kilometrene nå er det 36 psi som gjelder. Men sjekk instruksjonsboka, der står sannsynligvis rett dekktrykk både i PSI og bar. Pleier også å stå i ramma rundt førerdør, eller tanklokk.
 3. Jeg har brukt 13mm tolvkant på de jeg har skrudd på. har også forsøkt meg med kombivarianten til Biltema som skal passe med 1/2" og 13mm (og en ting til), med avrundet bolthode som resultat. Tror jeg ville fått tak i en 13mm tolvkant. Det fantes ikke hos BT når jeg kjøpte, så min er kjøpt hos Tools.
 4. Grimstad. Om du skal så langt sør.
 5. Jeg har nok vindavviser til bakvinduer til overs. Kan sendes for mottakers risiko og kostnad. Usikker på hva jeg har av lister fremme til D1, det er plastlistene som holder teppet på plass du er på jakt etter ? Siden Bien alltid har vært todørs, har jeg bare lister til framdørene isåfall.
 6. På 2000-modellen er det en "mykere" plastlist på midten av de harde plastlistene som skal løftes opp. Under der sitter det skruer. Får ikke lagt bilde direkte inn, pga manglende https, men se her http://new.lrcat.com/img/Cat_1232/K01025.png (hentet fra http://new.lrcat.com/#!/1232/38846/38847/2990)
 7. Kjørte på med Gjenbrukt rapsolje på Bien, en stund for den ble modifisert. Kom så langt at jeg kjøpte noe ventilgreier og forvarme-greier for å bytte automagisk mellom raps og diesel. Har greiene liggende i en eske ett sted, men har sluttet å blande inn raps i dieselen. Bien har ikke kjørt en meter siden august ifjor, siste fylling av drivstoff på den var 15. Juni 2020. Den kommer nok på veien igjen, må bare blir ferdig med diverse andre prosjekter. Men kjører nok for lite til at det blir rapsolje på den. Problemene jeg hadde med å bruke rapsolje, var at det klumpet seg noe når det
 8. Mer vekt ? Forsøk med mere luft i dekkene, så kommer du langt. Det vanlige er at det går hull i slangene fordi det er for lite luft, og slangen kommer i klem mellom felg og en stein på utsiden av dekket. Alternativt slangeløst oppsett med lite luft i dekkene, men det krever litt mer av felg og dekk, men du verden så deilig når det fungerer. For problemer med giring, anbefales det å sjekke, eller bytte girøre, dvs det som henger mellom giret og ramma. Blir det skjevt, klarer du å justere inn det tyngste og letteste giret, men et sted i mellom så tuller det seg bare
 9. Det var vel det som kaltes veier på den tiden. La merke til at det ble kjørt med høye og smale dekke, og det var god fremkommelighet.
 10. Vet ikke hvilke delepushere du har forsøkt, men regner med det er standard salgsvare hos de fleste: https://www.lrdirect.com/PEP102671-Hose-Heaterwater/
 11. Kjørte opp noen liter med parafin på Bien for noen år siden. Blandet det med diesel. Mener det var tollvesenet som jeg snakket med, for å undersøke lovligheten. Da var det samme beskjed som over. Er den fargeløs, er det bare å bruke. Var på samme tiden som jeg kjørte inntil 70% rapsolje på den. Nå har Bien stått stille i ett år, men den kommer på veien igjen. Men ren parafin er ettertraktet blant noen kokeapparatentusiaster. Det ble annonsert på finn til gode priser. Brenner renere enn lampeolje.
 12. Trodde det var mekanisk mellom Forover/bakover/Nøytral/park. Men om bryter og mekanikk ikke var enige, så ble det Limp-home modus, dvs 3djegir med slurekløtsj, revers, eller park/nøytral. Så jeg ville tippet at det var en mekanisk feil. Brudd i kabel ned til girkasse, eller at noe(n) har en skrue løs ? Forresten, vi har vel skrue løs alle mann. Det er lenge siden jeg har hatt hendene borti en automatkasse, heldigvis. Eller litt trist. Bilen jeg bruker til daglig har bare reduksjonsgir/kasse.
 13. Ja, jeg har byttet innmat på ett par turboer, og har også solgt en innmat som jeg hadde på lager til en som var i litt mere nød. Ikke noe stort problem, og det hjelper med ny vifte.
 14. Trodde egentlig du hadde stoppeplikt for en slik kolonne. Men mulig reglene har endret seg. På vei til Polen ett år, var vi innom ett sted i Danmark for å finne noe greier, husker ikke hva, men på vei tilbake kom det en kolonne med ett gravfølge. Første bil kjørte rett ut i veien for oss, og stoppet all trafikk fra den veien vi kom. I utgangspunktet var vi på en forkjørsvei. Vi ble stående en stund.
 15. Har Haynesbok som ikke brukes. Range Rover 1970 til okt 1992 Bensin. Koster vel 80 kr å sende med Helthjem, vet ikke hva den er verdt over det. Ser egentlig ubrukt ut, men har noen merker på det stive omslaget.
×
×
 • Create New...