Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Bamse_bra

LRF Society
 • Innholdsteller

  2 785
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Nøytral

Om Bamse_bra

 • Rang
  ENTUSIAST

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hønefoss

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Hønefoss

Nylige profilbesøk

1 481 profilvisninger
 1. Bamse_bra

  Nye strømmålere hus.

  Der tror jeg nok juristene er uenig med deg. Det er fra DSB sin side anbefalt at man tar bilder på kontroller for å dokumentere. Tror nok paragraf 5 om fremlegging av den dokumentasjon tilsynsmyndigheten finner nødvendig også vil omhandle å ta bilder i dag. Men det er min tolkning. Kan godt ta en runde med juristene til DSB på det.
 2. Bamse_bra

  Nye strømmålere hus.

  Foreslår at du leser eltilsynsloven av 1929. Tilsynet har ganske vide fullmakter. En lov som ALDRI hadde blitt slik hvis den hadde vært skrevet i dag. Om man derimot gidder for å ta bilder, vel det er en annen sak.
 3. Bamse_bra

  Nye strømmålere hus.

  Nettselskapet skal ta bilder av gammel og ny måler. Det har videre blitt satt ett krav om bilde av hele skapet før og etter montasje, bla for å dokumentere at avstandskrav og avdekkinger på målersløyfen er iht gjeldende forskrifter. Jeg tviler sterkt på at man trenger noen tillatelse fra huseier på dette. Dette er informasjon som ikke offentliggjøres. Dersom du motsetter deg dette, så tviler jeg på at nettselskapet/målermontør kan kreve å ta de. Dog vil man da ikke kunne foreta et målerbytte og saken kan da oversendes Det lokale eltilsyn. DLE har full myndighet til å ta bilder av det de finner på elektriske anlegg Jfr. eltilsynsloven. Så hvis du skal være en vrangpeis så kommer det bare noen andre som gjør jobben og tar bilder. Disse bildene brukes ikke for å gå gjennom alle bildene for å se om det er feil og mangler her som medfører at man får tilsyn. Vi på tilsyn har andre ting å bruke tiden vår på enn det. Jeg tviler også på at noen DLE vil bruke disse bildene for å bevise at det er gjort endringer i sikringsskapet som det ikke er samsvarserklæring/dokumentasjon på. Dersom anlegget er feilfritt ellers vil det ikke skape de store problemene. Stort sett kan vi se på et anlegg ca hvor gammelt det er, og dokumentasjon på utført arbeid har man hatt siden FEL99 kom i nettopp 1999. Så vil vi skrive avvik på manglende dokumentasjon så får vi til det. Det eneste vi har benyttet disse bildene til i etterkant er et par tilfeller av strømtyveri, der disse bildene har blitt brukt som dokumentasjon på at skapet ikke var tyvkoblet på tidspunktet for målerbytte. Dette er folk som snylter på oss alle sammen. Når det gjelder "bryteren" i måleren så er dette et innebygd rele som fjernstyres for utkobling av måleren. Dette benyttes hovedsakelig der anlegg skal stenges grunnet manglende betaling. Tidligere måtte man sende ut 2 mann for å koble ut strømmen på et anlegg, nå kan dette gjøres enkelt med et tastetrykk. Dette gir store besparelser der du og jeg tidligere har måttet dekke disse kostnadene gjennom nettleia. Det er et krav om at man ikke skal kunne legge inn igjen denne bryteren fjernstyrt uten at man i tillegg trykker på måleren. Dette er en sikkerhet for at hvis folk skrur på alle plater etc mens strømmen er borte, så skal det ikke begynne å brenne i det nettselskapet kobler inn strømmen mens folk er ute av huset. Når det gjelder lagring av bildene så lagres de i kundeinformasjonssystemet (KIS) Dette er det samme systemet som adresse, personnummer, fakturaer, event inkassosaker etc lagres og er underlagt de nye personvernreglene (GDPR). Det er således svært begrenset hvem som har tilgang til disse. Dersom man ønsker mer svar skal jeg prøve å redegjøre for det..
 4. Bamse_bra

  Nye strømmålere hus.

  Så enkelt at det er et relé i måleren som kan kobles ut med fjernstyring. Skal prøve å sette meg ned å få skrevet litt om resten av temaene som er her. Har vært med å utarbeide noen av kravene.
 5. Bamse_bra

  Dekkreparasjon til tråsykkel

  Har med slange og co2 patroner og dekkspaker. Greit å ha testet hjulene sine, noen komboer av dekk og felg nesten detter fra hverandre, mens andre er vanskelige selv med dekkspaker. Har hatt dekk der jeg har knekt nylonspaker uten å få av dekket.
 6. Bamse_bra

  T-max winch kit selges rimelig

  Tar den. Hva slags godis liker du?
 7. Bamse_bra

  Stiga Park Pro 16 gressklipper

  Nr 4..
 8. Bamse_bra

  Botanisk spørsmål???

  Har samme problem på en søyleeiner. Den har fått mye frosttørkeskader i år, og har blitt værre av den tørre sommeren.
 9. Bamse_bra

  Billigbilpleie. Nettbutikk Danmark

  Har også handlet der med gode erfaringer.
 10. Bamse_bra

  Dagens Kina produkt

  Ramme, styre, setepinnen og sete fra Kina
 11. Bamse_bra

  lastsikring

  Viking i Finnmark, var det Kirkenes? Husker den var et stort samtaletema på min lokale vikingstasjon den gangen dette skjedde....
 12. Bamse_bra

  Alpinstøvler fischer vacuum

  Er det noe her som har kjennskap til fischer vacuum rc4 130 her. Noen synspunkter?
 13. Bamse_bra

  Ikke kjør bil i skiløypa

  For oss som er oppvokst ved havet så er en fjord noe som går fra havet og inn med land på begge sider.... det som ikke har salt i seg er andedammer.
 14. Bamse_bra

  Ikke kjør bil i skiløypa

  Ja de har en snodig oppfatning her om at disse forvokste andedammene er fjorder.....
 15. Bamse_bra

  Ikke kjør bil i skiløypa

  Husker for mange år siden. Vi skulle på ei speiderhytte som hadde veirett. Når vi kom et stykke innover så var det 30 cm snø og skiløyper i veien..... En å gutta ordnet det greit med å stikke og hente traktor med skrape..... var ikke mye skiløype igjen etterpå.... så vi kjørte ikke i skiløypa
×