Jump to content
LRforum

Bjelde

LRF Society
 • Content Count

  1,284
 • Joined

 • Last visited

About Bjelde

 • Rank
  Seriebilsjuka....igjen

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sogndal

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Sogndal

Recent Profile Visitors

1,085 profile views
 1. Bjelde

  Seriebil med V8

  det er en god bit å reise! Finnes det en tråd, eller bilder? Alt så langt av info. er i grunn musikk!!
 2. Ville ikke kuppe annen tråd, så jeg lager en ny! Det klør. Det klør skikkelig. Jeg har ingen bil jeg kan ergre meg på, google, ligge under å "gråte", lære nye ting med, bli så til de grader utfordret med og samtidig ha "lov" til å skru på selv. Dessuten vil jeg også at yngste blad i familien skal få vokse opp med overnatting i ex.militær med foreldre i lavvu (skrives det slik??) pratende like ved. Derfor spares det nå til nye eventyr med gammel engelsk "traktor". Men jeg vil ha noe litt anderledes. I mine øre klinger alltid 8 sylindre i v-form best (ja....med unntak av en rød katt med 12 stykker...men slikt er ubrukelig til overnatting!). Derfor; hvilke muligheter finnes? Jeg vil nemlig beholde muligheten for overnatting i bilen. Og det medfølger benker bak....ikke rettvendte seter. Og da kommer vi vel ikke utenom ex.mil...eller? Altså; endten V8 eller grom diesel OG servo. Og alt MÅ være godkjent. Jeg vanker såpass ofte sammen med "den lange arm", at noe Flåklypa-løsning utgår (Ifbm med jobb altså, ikke kriminell ) Noen forslag til løsning!?
 3. Tja; jeg er igrunn like vis jeg... Spørs om mine tok kvelden på verst tenkelig tidspunkt, bare for å tulle med hjernen min!
 4. Jeg driver å surrer med arbeidsbelysning på en gammel Fiat traktor. Og i den forbindelse har jeg muligvis gjort en kardinalfeil. De virker ihvertfall ikke lengre. Og lysene får strøm og jording så det holder. Jaja tenkte jeg; de var ikke så fryktelig dyre på Ebay. Kjøpte nye på Biltema, og la merke til følgende setning i varebeskrivelsen: ledninger må IKKE forkortes! Da kan dere jo gjette hva jeg gjorde med kinavaren på traktoren. Forutsatt at det faktisk ER derfor de ikke virker lengre, siden de ikke har vært utsatt for noe i særdeleshet: kan fadesen rettes opp? Og i såfall; hvorfor skulle en innkorting av ledningene medføre at de ikke virker!? Har nå montert varer fra Biltema (ute i regnet i fellesgarasjen), og de fungerer utmerket. Google og youtube er saumfart, uten at jeg finner noen forklaring på fenomenet. For ordens skyld: det er altså ikke bombesikkert at innkorting av ledninger er grunnen til nix lys. Men i min verden må da ting kunne forsøkes før man dæljer det i resikuleringa...
 5. Dim. 12.4/11-28 Trenger ikke være strøkne. Mine revnet bokstavelig talt idag; og det kommer sikkert mer snø i år. Nye blir aaaaalt for dyrt.
 6. Nå er det så hinnsides med snø her på vestlandet; at bakskuffe og frontskjær ikke duger mer. Jeg må ha fres. Gikk glipp av en rett over fjorden her idag; så nå har jeg plenty tid til å ta imot gode råd. To-trinns ikke aktuelt tror jeg. Tun-traktoren her er fra 67 og har 38 hk tror jeg...ikke helt sikker. Det jeg er fortalt, er at denne traktoren har lastebilmotor (!). 24v anlegg og ikke selvbærende (ramme frem til frontaksling). Hva tåler denne tassen bak seg hva v-fres angår? Må slettes ikke være et smykke heller, men må virke. Oppussing ingen hindring.
 7. Avreise Åfjord ca 0900. Passeringspunkt: Klett - Støren - Oppdal - Dombås - Sel/Vågå/Lom. Videre rute avgjøres av værgudene. Stryn eller Sognefjellet. Pickup med lukket plan....."tomt" hengerfeste. 90697670
 8. Bjelde

  Ulven

  No har æ skrudd på gammel Fiat ei stund; å eindate fått det t! På tide med ein seriebil igjen...
 9. Bjelde

  Ulven

  Fantastisk! Mer bilder; og gjerne av maskinist og andre nye ting
 10. Gikk til ovnen hele greia gitt!
 11. Bjelde

  Ulven

  Tja; ein får sei som dattra ferr nån år sia....det e lov å prøv sæ
 12. Bjelde

  Ulven

  Hva er oddsen for at unge Bjelde kan kjøpe tilbake Ulven? Og event. noen nye bilder!
 13. Finnes det alternativer der man IKKE lakker? Ikke så gira på å ha lakk på bordet. Så for meg å "polere" med olje. Og når jeg først er i spm.modus: noen som har en stabil og fin løsning på bordben? Metall utgår (a la ben fra IKEA).
×
×
 • Create New...