Gå til innhold

RogerLR88

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av RogerLR88

  1. Bare hyggelig. Skal sjekke dette. Oppdaterer her når det er fikset.
  2. Da skal problemet med blank side og lagring av beskrivelse for servicelinje være fikset :-)
  3. Takk for tilbakemeldinger. Sjekkes i løpet av kort tid. Oppdaterer her når det er fikset. Beklager problemet.
  4. Det settes pris på. Kom gjerne med ideer til nye funksjoner om det er noe du savner Jope.
  5. Ting tar tid - bedre sent enn aldri. Nå har endelig serviceloggen blitt fullstendig overhalt, og alle funksjoner skal virke uten feil. Om det skulle dukke opp noe er det veldig fint om dere gir beskjed, slik at vi kan fikse det med en gang :-) Har satt av litt tid til å gjøre en del jobb bak kulissene, slik at Serviceloggen i fremtiden vil bli enklere å holde oppdatert. Det vil med tiden også komme et litt mer moderne utseende på det hele. Parrafin23 skrev for en god stund siden at han ikke fikk registrert bilen, da han ikke hadde VIN-nummer. Systemet krever VIN-nummer, men det er nå endret til at det ikke kontrolleres for riktig VIN-struktur, slik at om du ikke skulle ha VIN tilgjengelig kan du f.eks. legge inn et vilkårlig nummer, eller noe annet. Loggen vil gi beskjed om noen allerede har brukt tallet eller navnet du gir VIN-nummeret. Det er viktig for programvaren at dette er unikt, og to brukere har derfor ikke mulighet til å legge inn to identiske nummer. For dem som ikke vet det allerede har loggen en funksjon for å kategorisere deler, med delenummer, navn, etc. Denne er praktisk hvis du vil holde orden i garasjen eller om du selger brukte deler. Forespørsel: Hvis du sitter på en idé til en funksjon som bør finnes i Serviceloggen, så gi meg beskjed. Du har sikkert irritert deg over å bruke mye tid på et eller annet som i prinsippet bare trenger et system for å spare tid. Hyl ut! :-)
  6. De må kunne gjøres noe med. Skal se på det like over ferien :-)
  7. Det skal nå være mulig å registrerer seg igjen. Til info: på noen sider vil det vises et par feilmeldinger øverst på siden. Det er en del av det tekniske som skal gjøres noe med. Det har ingen påvirkning på funksjonene i Serviceloggen. :-)
  8. Oppretter en ny tråd på denne, da den gamle tråden er mildt sagt utdatert. (gammel tråd). Serviceloggen er flittig brukt av mange LRF-medlemmer og som LR-entusiast er det naturlig å fortsette samtalen om videre utvikling av Serviceloggen her. Utviklingen har mer eller mindre ligget brakk i flere år, og jeg tenker som så at det er på tide å ta tak i noen saker som kan gjøre tjenesten bedre. For ordens skylde bør det nevnes at dette er en gratis tjeneste. Det har det alltid vært og det kommer det alltid til å være. På blokka har jeg notert ned flere ting som må tas tak i. Først og fremst oppdatering av masse teknisk som ikke trenger videre utdypning her. Det jeg håper er at dere som bruker Serviceloggen kan komme med et par ideér til nye funksjoner som kan være praktiske. For nye brukere finnes Serviceloggen her: http://serviceloggen.no/ Kom gjerne med forslag. Jeg noterer ned alle og tar fortløpende tak i dem. :-)
  9. Noen som har en serie med diesel for salg? PM: - Pris - Stand - Bilder - Sted
  10. Oppdaterer denne igjen i håp om at noen kan ha en S3 diesel i grei stand stående.... :-) Lang eller kort type, spiller ingen rolle.
  11. Noen som har en S3 eller Defender 1985 eller eldre, helst diesel. Mest interessert i kort type, men lang er også interessant. Er denne gangen ikke ute etter noe prosjekt, men en fiks ferdig bil, EU-ok, med god helse, til en fornuftig pris.
  12. FØRSTEMANN TIL MØLLA! Bilen var "solgt" til en kar som skulle hente den, men som aldri har kommet. Til tross for mye jobb på prosjektet SKAL BILEN NÅ BORT! Høyeste bud henter den så raskt som mulig
  13. Nå har'n stått i garasjen siden 15. august 2011. Gått smått og trenger plassen til annet. Skulle gjerne hatt den rullende ut en dag, nymalt og godkjent, men er redd det kan trekke ut noen år til. Får heller kjøpe den tilbake av noen som har tid til å fikse den :-)
  14. Du har den jo ennå som profilbildet, så ser du angrer. Kom med bud
  15. Ja, det stemmer. Hentet den i Bergen hos Julius. Nå står den i Larvik og er dessverre til salgs. På grunn av jobb er det dessverre ikke lenger tid til garasje og jobb. Selv om bilen ikke ennå er ferdig har det blitt gjort masse med den, så dette vil jeg si er et "serie-kupp" Ligger til salgs her: http://www.lrforum.com/forum/index.php?showtopic=66189&hl=
  16. RogerLR88

    Pickup 68er

    Må dessverre selge min Series 2, pickup 1968 modell. På grunn av jobb har jeg dessverre ikke forferdelig god tid til å verken restaurere eller ta vare på bilen. Restaurering er påbegynt og bilen har fått nye bladfjærer, nytt eksosannlegg (hele veien), dempere, bremseforsterkere, bremsesko, hovedbremsesylinder, bremsetromler, originale stålfelger og manifold. Det som gjenstår for å få bilen EU-godkjent er å lufte bremsene og sette på taket. (Taket har blitt tatt av på grunn av lav takhøyde i garasjen ) Mener det er seks eller åtte bolter. Enkel sak å montere igjen. Følger også med en del saker og ting som f.eks. ferdig skjærte aluminiumsplater til "pynt" på skjermer og skjørt. Alle deler har blitt kjøpt nye gjennom Paddock Spares. Har trolig handlet deler for mer enn bilen er verdt Bilen starter og går, men bremser har ikke blitt luftet, så den bør transporteres på biltralle. Står i Larvik. Har ikke satt noen pris, så her er det bare å gi bud. Prosjekttråden finnes her: http://www.lrforum.c...topic=53755&hl=
  17. Er det virkelig ingen kreative personer her som har flere ideér til nye funksjoner for loggen? Den kan vel umulig være perfekt?
  18. Flere oppdateringer! Nå kan delelageret også deles! Sist oppdatering bestod av mulighet for flytting/overføring av kjøretøy til ny eier, f.eks. ved salg. I tillegg til mulighet for å få full oversikt over delene i garasjen eller på verkstedet. Nå er det mulig å la venner og bekjente ha oversikt over dine deler, og du kan se deres. For å unngå full blottleggelse har det blitt opprettet en funksjon som lar deg velge om delen skal være synlig for andre eller ikke. Dette er praktisk hvis du selv har bruk for delen. Det er ikke mulig for noen å se ditt delelager uten din godkjenning. Det samme gjelder for øvrig overføring av kjøretøy med servicehistorie. For å la andre brukere se ditt delelager gjør du følgende: 1. Logg inn på Serviceloggen 2. Klikk på "Innstillinger for deling" i menyen. 3. Fyll ut feltet under "Skriv et brukernavn du vil vise dine valgte deler til" 4. Klikk på knappen "Send forespørsel" Brukeren du vil dele lager med må akseptere forespørselen. Etter aksept har dere full oversikt over hverandres delelager. ------------------------------------ Håper dette faller i smak Jeg oppfordrer alle til å komme med forslag til nye funksjoner eller forbedring av eksisterende!
  19. Da har Serviceloggen blitt oppdatert NYE OG MODIFISERTE FUNKSJONER... 1. Nye muligheter for utskrift av servicehistorien. Den vil eksporteres til PDF, slik at du kan lagre den på harddisken din og/eller skrive den ut direkte. Pdf-filen åpnes direkte. (krever Adobe PDF-Reader. Lastes ned gratis) Foreløpig beholder jeg den "gamle" utskriftsvennlige versjonen som et alternativ til dere uten Adobe Reader. 2. Inventar / delebeholdning. Du kan legge inn alle delene dine for å holde orden på kaoset vi alle har. Delene sorteres i kategorier. Her har jeg lagt inn tolv kategorier. Kom gjerne med forslag til flere ved behov. For ekstra orden i rotet kan du velge hvilken forfatning delen er i (ny, bra, dårlig, etc.), hvor mange eksemplarer du har, delenummer, bilde og beskrivelse. Eget garasjeinnhold er allerede i ferd med å innregistreres Deling av inventar er ikke ennå mulig, men vil stå som neste prosjekt på listen. 3. Overføring av kjøretøy. Selger du bilen, hengeren eller noe annet som ligger registrert i Serviceloggen kan du overføre kjøretøyet med hele dets portefølje (reparasjoner, servicehistorie, etc) til den nye eieren (forutsetter at den nye eieren har registrert seg hos Serviceloggen.no). 4. Bedre opplastning av deler, eller av bilder fra reparasjon for hver eneste reparasjonslinje. Dette er selvfølgelig valgfritt ved innlegging av ny reparasjon. -------------------------------------------------- BRUKSANVISNING FOR OVERFØRING AV KJØRETØY Det vil om ikke lenge legges inn hjelpelinjer på Serviceloggen, men inntil da er det greit å lese gjennom dette. Selger du et kjøretøy registrert på Serviceloggen og ny eier er interessert i kjøretøyets historikk, kostnader, etc. kan du enkelt overføre hele historikken. Dette forutsetter at ny eier registrerer seg som bruker av Serviceloggen, hvis han/hun ikke allerede er en av oss Slik overfører du kjøretøyet 1) Logg inn og klikk på "innstillinger for deling" i menyen. 2) I feltet under "Velg et brukernavn du vil dele med" skriver du brukernavnet du har fått oppgitt av ny eier. NB! Feltet er følsomt for store og små bokstaver. 3) Ny eier må så logge inn og akseptere din forespørsel. 4) Etter ny eier har akseptert forespørselen velger du rammenummeret på kjøretøyet i nedtrekksmenyen under "Velg rammenummer å dele". 5) Deretter velger du brukernavnet til ny eier fra nedtrekksmenyen under "Velg et brukernavn". 6) Klikk så på "Send forespørsel". 7) Ny eier må akseptere overføringen. Når ny eier har akseptert overføringen vil kjøretøyet med hele servicehistorikken flyttes fra din konto til ny eiers konto. -------------------------- Lykke til og kom gjerne med forslag til nye funksjoner hvis noe savnes! Serviceloggen finner du for øvrig her: http://www.servicelogg.no/
  20. Smak og behag. Å snekre sammen noe i excel eller bruk av kladdeblokk er sikkert vel så bra som Serviceloggen, men for min egen del synes jeg det er praktisk å kunne få full oversikt online, fra en hvilken som helst datamaskin. Registrere kostnader og ha kontroll over deler. Selger du bilen kan den overføres til ny eier, slik som et servicehefte. Serviceloggen har vært online siden 2010, men det har vært en pause i utviklingen en stund nå. Loggen har over 1000 brukere, hvor av ikke like mange er aktive, men det er tydelig at den faller i smak. Det settes pris på. Kom gjerne med forslag til nye funksjoner som kan tas med ved neste oppdatering av loggen.
  21. I gang igjen etter en litt for lang pause. Har problemer med å lufte bremsene. Alle bremsesylindere (hjul) har blitt skiftet. Bremsebånd og tromler skiftet. Hovedbremsesylinder skiftet ...men allikevel fortsetter luften å komme. Når alt er tight og jeg pumper på pedalen en masse ganger for å få den en smule hard, forsvinner ingen væske. Tyder ikke det på at systemet er tett? Noen tips...
  22. En uke ble til nesten tre år! Nå har det for øvrig blitt tid til å se på serviceloggen igjen, og punkter fra post lagt ut 13.06.2010 er snart klare. I løpet av påsken 2013 blir de nye funksjonene tilgjengelige. Kom med tips til flere funksjoner, så håper jeg selvfølgelig at enda flere vil benytte seg av serviceloggen i fremtiden.
  23. Håper på napp, og det selges stadig biler til 12-, 14 000,- som er EU-ok. Som du sikkert har lagt merke til nevnte jeg ikke snøfreserens merke i første post. Dette er ikke en snikreklame. Da hadde jeg begynt med det for fire år siden. Det er alltid noen som har en bil til overs, og som du ser av min post nummer to kan begge freserne byttes i en bil som er av særdeles god stand. En seriebil til 26 000,- er som oftest i god stand. Dette er helle ikke ment som noen diskusjonstråd, da den er lagt ut under Kjøpes. Lar det være med det og håper noen med en bil til overs er på jakt etter en freser eller to
  24. Beklager begge to. Burde kanskje oppgitt det til å begynne med. Begge freserne er Frostvik-fresere. Vårt eget merke som ble registrert hos patentkontoret tidlig i år. Merket i seg selv er derfor ikke videre kjent ennå. Freserne har blitt solgt i Norge i 4 år, hvorav vi har jobbet tett med produsent for å komme frem til hva vi mener er en freser godt egnet for vårt langstrakte land. Gjennom disse fire årene har vi blant annet endret en del praktiske saker som enklere justering av utkast, vendbare justeringsbeslag ved inntak, bedre knekkbolter på roterende inntaksaksel, bedre stålkvalitet, byttet 12V batteristart mot 220V startmotor (mer kraft i startmotor og kan startes direkte ved bruk av skjøteledning) og småting som utseende av lampe, girspak, etc. Freserne er som alt annet produsert i Kina, men etter våre egne spesifikasjoner. Det har kostet oss en del å komme frem til disse freserne og de er av en betydelig bedre kvalitet enn mange andre merker. Markedslederen hva gjelder kvalitet er som kjent for mange fortsatt Honda, men da må man også ut med 30 000,- for en 9HK. Vi skal flytte lager og venter samtidig inn ny forsendelse fra produsent i løpet av neste måned. Freserne på det "gamle" lageret vil derfor ikke følge med over til nytt lager. Som LR-entusiast undersøker jeg selvfølgelig muligheten til å kanskje kunne skaffe meg enda et eksemplar mot en eller to fresere. Har fra før stående en 109' pickup, bensin 68' i garasjen. Normal utsalgspris for 9HK er 14 990,- Normal utsalgspris for 6,5HK er 10 990,- I.h.t. fresernes kvalitet kunne vi helt sikkert satt markedsprisen høyere, men i.o.m. de frem til 2012 har blitt solgt "merkeløse" og i 2012 blitt solgt under et hittil ukjent merke har vi valgt å legge oss i dette prissjiktet. NB! Freserne leveres med 2 års garanti ved privat bruk. Garantien dekker fabrikasjonsfeil. Vi har selvfølgelig også deler til freserne hvis det skulle bli nødvendig. Still gjerne spørsmål, eller kom med bytteforslag
  25. Alternativt hvis noen er interessert i begge freserne, men da bør for så vidt bilen være i knallstand
×
×
  • Opprett ny...