Gå til innhold
LRforum

gautes

LRF Society
  • Innlegg

    28 332
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av gautes

  1. Noen har brukt myye tid her. Moro å se noe som ser ut som jern og enkelt-styrte sentrallåser drevet med trykkluft. Gleder meg også til resten. Om noen snubler over neste snutt setter jeg stor pris på om det blir en link her.
  2. Brun skyldes ofte rust. Har skrevet litt om åndeproblemer, oljefarger mm. før et sted. Varm bakdiff ++ puster ut og når det avkjøles i vann og søle suges fuktighet inn. Skjøt på åndeslangen og avslutt den med en lang nedovergående ende. Da vil kondensert fukt renne ut og ikke inn så lett. Avslutt gjerne slangen et tørrere sted enn i skjermen om du finner et da….. Et bensinfilter på enden kan brukes men blir fort glemt ved service og fryser tett av og til.
  3. Utropspris er ikke nødvendigvis salgspris og det hender selger ombestemmer seg.
  4. Og bladsøker får du i de fleste gubbdagisene. Da er det bare arbeidslysta igjen. Tvi tvi.
  5. Cometdeler er vel vanskeligere å oppdrive enn hønsetenner. Det var vanskelig allerede for 40++ år siden også. Men avleiringer i forgasser og feiljustert tenning er billigsjekk og fix. Ofte var det boring og nytt stempel som måtte til.
  6. Corvette med Cometmotor og langsal. Speedwaystyre på vinteren og Stockholmstyre på sommeren. Hjelmen over lykta og cruising på gamle og smale veier. Lukta fra bondens ugjerninger på jordet, tømmerdrifta og middager. Eksosrype bakpå (avogtil) og litt tusking i graset et idyllisk sted. Nå ble jeg som ung igjen med de fineste minner.
  7. Shims er til for å kompensere for unøyaktigheter/forskjeller i maskinerte deler som skal sammenføyes.
  8. Ctekladerne jeg har hatt i mange år lader kun ett og ett batteri av gangen. Bakerste batteriet ditt ser ut til kun å drifte ekstrautstyr. For å være helt sikker at du ikke lures av ekstrastæsjet der ville jeg koblet far begge batteriene, ladet det fremre og koblet det til og prøvestartet. Det finnes alt av testutstyr her hos meg i Spydeberg om du føler deg på tynn is.
  9. Jeg må innrømme at jeg sikler litt men kan bare ønske deg lykke til. Har ikke importert noe slikt selv men snart dukker det nok opp noen gode råd her.
  10. gautes

    JVL høyttaler

    Bassengtreningen vi går på har noen utfordringer med instruksjon og musikk. Vi har en mobil og trådløs høyttaler uten mulighet for en mikrofon/headsett. Jeg ønsker å finne en høyttalerløsning med god lyd og mulighet for trådløs musikk og ditto mikrofon . God lyd er et minimum da jeg er yngst ,64, med god margin til resten. Treneren er i slutten av 70-åra så noe som er teknisk lett å bruke er fint. Ikke minst håper jeg på å finne noe brukt på feks Finn.no. Går musikklyden ned ved lyd i mikrofonen er det et kjempepluss, men ingen krise uten slikt utstyr.
  11. Spørsmålet er om det står en engelskmann bak eller en nordmann.
  12. Flott løsning men bytt ut treverket med noe i metall.
  13. Et par tre svigermødre og en tur offroad ordner det. De gangene jeg har montert bakseter har jeg som oftest måttet bruke alle mulige justeringsverktøy. Rundfil, bor , varme, slegge og rå vold. It is not a "#¤%&/()=, it is a Land Rover.
  14. Lifetime kan oftest oversettes med produktets levetid når det gjelder utenlandske garantier. Men hederlige unntak finnes.
  15. Har du sjekket med Exmoor? De burde ha greie på det.
  16. Du bør nok presisere litt hva slags materiale softtopen er sydd av. Jeg har / har hatt tre forskjellige typer.
  17. Målingene dine kan bli lurt av tidsforsinkelsen på kupelysene. Men er usikker på hvor dingzen sitter.
  18. Kan nok ordne det også. Nedre v eller h side? Usikker på om det er forskjeller her jeg sløver i godstolen. Send pm med postens nødvendige info.
  19. Det har jeg nok liggende brukt.
  20. Så flott ut inntil det ikke var greit med caravan. Og 16" hjul på Polettaen går nok dårlig.
  21. Og er du medlem av en eller annen større forening så får du noen rabatter der også. Det er en jungel å gå seg bort i når det gjelder forsikring, forskjeller i ytelser, begrensninger, bostedet ditt, oppbevaring av bil,osv.osv.
  22. Flere har bygget om og en jeg snakket med ymtet litt om mye jobb og styr uten manuell donorbil.
  23. Og endel byttet ut registeremløsningen med tannhjul i stedet. Den ombyggingen bidro også til endel motorskift.
  24. Vi får ikke legge all skyld på ymse behandlinger og produsenter av torpedovegger og liknende. Allerede på fabrikken vet vi at endel deler ble tilpasset med dertil egnet justeringsverktøy. Riktignok gammel toleranse men kryssmål fra 107 på pluss/minus 1" er jo litt. Fikk rammemål fra firma i Sør Afrika som som monterte sammen CKD seriebiler og bygget opp igjen "oppbrukte". Og så må vi ikke glemme endel år med ytre påkjenninger fra omgivelsene.
×
×
  • Opprett ny...