Gå til innhold

gautes

LRF Society
  • Innlegg

    28 370
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av gautes

  1. Skal du kappe ville jeg kappet i bunnen av rakrøret og senket det .
  2. Om jeg ikke husker feil er det riktig fremgangsmåte. Ikke glem å sjekke at drenerings"ventilen" lenger inn ikke er limt igjen. Pga innsug på siden og grisevær suges det inn vann.
  3. Det funker greit. Bruk hue da det er store krefter i sving. Det er verre å reversere prosessen.
  4. Kan smøres men, pissing i buksa midtvinters for å bli varm..... Bytt wire om det er den er treg. Rust i wiren pga hull i strømpa o.l. , begynnende oppflising av wire og treg hengsling på arm i trommel er ting jeg har vært borti. Ingen av følgeskadene er noe å se fram til.
  5. Til en frisk pris ser jeg. Men efterspørsel er nok stor.
  6. Da blir det perfekt,ja. Husk å evt. justere blinkreturblikket også.
  7. Jeg tror quick-shift spaken min ligger på 4 eller 5 året nå. Må nok ta meg litt i nakkeskinnet og skjerpe meg.
  8. Helt enig med slitasjen på belegget og fjærhøyden, men noen engelskmenn på et treff påstod at slaven hadde litt å gå på. Jeg grublet lenge på dette selv og monterte en gang anledningen bød seg clutch uten lamellplate og entret kassa. Da hadde stempelet i slaven nær en cm igjen til den buttet i bunnen. For ordens skyld var det med nytt svinghjul, foring,disk,plate,lager og slave. Alt orginalvare. Men skal innrømme at toleransene hos enkelte produsenter av deler og ikke minst undertegnede kan ha tenkt feil ved testingen. Det burde vel stå noe om dette et sted på nettet. Uten noe særlig husk om hydraulikk fra skoletiden lenger er jeg litt nysgjerrig på hvordan de oppnår redusert trykk på pedalen. Er det vinkelen mellom pedalen og støtstang eller er det stempeldiameter i masteren eller begge deler som endres. Fra wiretrekktiden husker jeg at max effekt på armen ble oppnådd når wiren trakk 90 grader på armen. Da ble det lengst arm og følgelig mest effekt i forhold til tilført kraft.
  9. Slaglengden på slaven er orginalt en god det lenger enn det trengs.
  10. Berget naboens wattbil i forgårs. Nesa i grøfta og bakhjulsløft. Ble ikke engang bra bilde grunnet øspøs.
  11. Hønsetenner er lettere å få tak i i følge andre med manglende tenner. Jeg har foret ned eller opp (husker ikke) rute festet slik at andre tenner kommer i inngrep.
  12. Vi er , tradisjonen , tro klare atter en gang med Polettaen.
  13. Mye av den nye bensinen fordamper. Det blir igjen litt avleiringer som sikkert ikke er bra uten at jeg vet. Vannet fordamper sakte men sikkert men kan blande seg med oljen og legge seg som tykk grøt enkelte steder. Uansett , som smøring og rustbeskytter mm. egner vann og bensin seg veldig dårlig.
  14. Ittno knussel med olja nå,Radovan. Hør på iknutis. Han taler med vett.
  15. Kunne nok formulert meg litt bedre da kommaet mellom motorolje og MTF94 lett kan oversees.
  16. Vi bare årelater lommeboken din litt ekstra om du ikke er medlem av en eller annen LR-klubb. Slik har det vært før ihvertfall. Fruen og jeg tar båt fra Kristiansand. Den var ganske mye billigere da vi bestilte.
  17. Bør forsegles godt da de fleste jeg har oppdaget på kundebiler er rusta hinsides bruk.
  18. Flott kit men i tillegg trenger man OneShot CV fett , fettpatron , motorolje, MTF 94 til hovedkassa, olje til differ og reduksjonskass, spray med penetrerende olje til låsesylindre,låskasser,mm. og en liten skvett på en gammeldags oljekanne til hengsler osv.
  19. Jeg har lest trådstarter flere ganger og blir lite klok. "hjelpe fruen på kjøkkenet" medfører altså "hente take-away" i krokanheimen. "frustrert frue og det som verre er"....visste ikke at verre enn det var mulig! Ikke kjent med slik autolåsing på LR men på amerikanske biler var det ofte bilbergermeg og kolleger måtte rykke ut. Er usikker på om det fortsatt er slik automatikk eller om de har løst det på et vis. Forøvrig gikk det en historie om en bilberger oppi dalom. et sted som satte en Lollipop på regningen. Han stod og spiste is på bensinstasjonen da en bilist kom bort og trengte hjelp pga utelåsning. Så da gjorde han seg ferdig med isen og låste opp med pinnen. På litt eldre og slitte låsesylindre funker en ispinne o.l. ofte greit.
  20. EWS virker fortsatt. Glemte å ringe ham selv i dag.
  21. "den står stille en stor del av tiden. " Moderne biler spiser alltid litt strøm når parkert. Jeg har montert hovedstrømsbrytere. Min erfaring er at batterier liker å bli brukt.
  22. Jeg skal hjelpe gammel venn med å bygge opp ledningsnett på en 2-2A ila våren en gang. Du bor nok litt for langt unna til at det hjelper. For dette tar litt tid. Men 1100 har et godt tips.
  23. Da blir det Landstræf i Danmark i år likevel. Det blir fortsatt i uke 30, men på "Skovhuset" nær Viborg. Samme sted som i 2021. Low budget med 1000 Dkr i treffavgift og strømløst. Kommer mer info etterhvert når jeg vet mer eksakt.
  24. PS2 Siste info fra Steinsønn: Vestjydene overtar og prøver å få til et treff på Vestjylland. Krysser fastnøkler,skrutrekkere og hammere nå.
×
×
  • Opprett ny...