Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Olav Haavardsholm

LRF Society
 • Innholdsteller

  3 088
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Olav Haavardsholm

 • Rang
  Fritidsproblemer er noe man får når all fritid er disponert

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ved foten av Grefsenåsen, Oslo
 • Interests
  Familien (kone og 3 barn, 2 svigersønner, 1 svigerdatter og 4 barnebarn)
  Musikk (spiller tverrfløyte - til "husbruk")
  Modelljernbane (i esker i kjelleren...)
  Land Rover-miljøet er blitt et veldig trivelig fellesskap.
  Plutselig litt Land Rover historikk....

Previous Fields

 • Location / Bosted
  N-0491 Oslo

Nylige profilbesøk

1 024 profilvisninger
 1. Olav Haavardsholm

  Mangler jeg noe her?

  Jeg "fikk" min herfra: http://www.praesto4x4.no/Shop/prestashop/discovery-3-tilbehor/410-sump-beskyttelse-discovery-4.html , Koster jo noen kroner, men det ser jeg på som en engangsinvestering.
 2. Olav Haavardsholm

  Mangler jeg noe her?

  Det sitter originalt et plastdeksel foran fremre tauekrok. Jeg har byttet det ut med en beskyttelsesplate som også har hull slik at jeg kommer til tauekroken uten å måtte fjerne dekselet. Tror kanskje jeg har det originale i garasjen fremdeles.
 3. Olav Haavardsholm

  Håndholdt CB Radio

  Alan 42 har kontakt til ekstern antenne når du ikke bruker batterier, men sigarettenneruttaket i bilen. Litt bedre forklart, så har Alan 42 utbyttbar batteriholder, og den "klumpen" du i stedet setter på for å koble til strømuttak i bilen, har også ledning med kontakt til ekstern antenne. Slik er i hvert fall vår, men det kan jo ha forandret seg siden vi kjøpte gjennom NLRK klubbshop for over 10 år siden. Rekkevidden blir forøvrig mye bedre med ekstern antenne, men fortsatt ikke "uendelig". Omtrent midt i køen på nattsafarien til Ravnsborg, hørte vi bare så vidt de som kjørte først.
 4. Olav Haavardsholm

  Hva har du gjort i dag med Land Roveren din?

  Nei, denne var innfødt, men føret var mer enn problematisk med slik bil og omtrent uten last. Hun hadde allerede rukket å gjøre tre mislykkede forsøk på å komme dit hun skulle (250 meter videre bortover i veien, men med en bratt kneik de siste 30 meterne), og lette etter andre veier til målet. Hun var nok rimelig stresset, og sammen med føre som gir minimalt feste, er det en dårlig kombinasjon. Hvorfor skal absolutt kommunen (s kontraktører) strø så mye salt på "hoved"veiene at det dras langt inn i alle småveiene der det ikke saltes, og totalt ødelegger veigrepet der? (Og nå sporet jeg tråden skikkelig av... )
 5. Olav Haavardsholm

  Hva har du gjort i dag med Land Roveren din?

  Lagt plastkassen med stropper tilbake i bilen etter å ha hjulpet en skapbil fra Lovisenberg Diakonale Sykehus ut av snøfonna. Nå må jeg bare få løsnet restene av lastsikringsstroppen fra bilens lasterom fra hengerfestet...
 6. Olav Haavardsholm

  Defender 90 - "Tøffbilen"

  Du får si fra, så kan vi invitere med oss Andreas en tur opp på parkeringsplassen på Grefsenkollen...
 7. Olav Haavardsholm

  D3 YMZ500760 Tilhengertilkobling

  Jeg vil vel gjette på at noen har skjøtt på en "dårligere" kabel hos deg for å få 7 pins kontakt - kanskje etter å ha fått ødelagt den originale kontakten. Det har jeg nemlig greid med håndbrekk håndtaket på henger i forbindelse med å rygge inn porten hjemme. Siden jeg byttet til ny 13 pins kontakt (fra Biltema), men ikke har hatt noe behov for å bytte kabelen, har jeg heller ingen peiling på delenummer - sorry.
 8. Olav Haavardsholm

  D3 YMZ500760 Tilhengertilkobling

  Står 13 pin kontakt på min, og regner med at det er originalt.
 9. Olav Haavardsholm

  Lodde (?) kobber

  Vi har et gammelt kobber kaffesett etter mine besteforeldre. Dessverre har fløtemuggen mistet helletuten og sukkerskålen begge håndtakene. Er det noen som vet hvordan dette kan repareres, og evt. har et tips om noen som kan påta seg en slik jobb? Legger ved bilder av kaffesettet som illustrasjon på skadene.
 10. Olav Haavardsholm

  Hva har du gjort i dag med Land Roveren din?

  Besøkt Oslo Antirust med Lierbussen. I morgen står D3'en for tur. Synes det er veldig greit å gjøre dette før veiene blir fulle av saltlake.
 11. Olav Haavardsholm

  Kuliens garasje

  Det nøkkelhuset lignet veldig på mitt - det gamle altså. Nå vet jeg altså hvor jeg kan få tak i nytt. Bare å løsne skruer og bytte, eller noe man må være oppmerksom på i tillegg?
 12. Olav Haavardsholm

  Hva har du gjort i dag med Land Roveren din?

  Fikset blinklyset på Lierbussen (og hornet, men det visste jeg ikke trengte fiksing før jeg begynte på jobben). Blinklyset har vært ganske til og fra en stund, men nå var det konstant fra, og trengte en fiks før jeg synes det var greit å kjøre med bilen igjen. Da jeg åpnet dashbordet, åpenbarte seg en løs ledning, men jeg så ikke umiddelbart hvor den skulle vært festet, for på blinklysreleet var tilsynelatende alle terminalene "besatt". Ved litt nærmere inspeksjon viste det seg imidlertid at den ene terminalen hadde dobbel kontakt, og det var da jeg oppdaget at ledningen som var festet der, gikk videre til hornknappen, og at den løse tilførselsledningen dermed sørget for at ikke bare blinklyset, men også hornet var ute av drift. Etter å ha festet den løse ledningen, var både blinklys og horn fungerende igjen.
 13. Olav Haavardsholm

  Land Rover 70år i D2 i dag

  Bingo
 14. Olav Haavardsholm

  Land Rover 70år i D2 i dag

  Må si jeg likte illustrasjonen de har brukt på innholdssiden. PS. Noen som vet hvordan jeg får endret teksten under postene mine? Jeg burde absolutt endre "Oppussingsobjekt" til "Back on Road".
 15. Olav Haavardsholm

  Hvor er yarnslayer og trondshj NÅ da????

  Det første bildet minner om rundkjøringene vi passerte på vei mellom Torrevieja og Guadalest, men vi passerte garantert ikke akkurat denne. Det andre bildet virker mer "landlig" enn der vi stort sett var på farten.
×