Gå til innhold

ottahol

Medlemmer
  • Innlegg

    231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ottahol

  1. Mål spenning når du vrir om nøkkelen. Faller spenningen mye kan det være brudd i batteriet. Faller ikke spenningen kan problemet ligge i starteren. Måler du spenningen rett etter du har tatt av laderen har ikke batteriet oppnådd hvile spenning. Det må stå noen timer eller ha en liten belastning før du får hvile spenning. Den ligger på ca 12,7 volt på nytt batteri. 

  2. jarlel skrev (1 time siden):

    Takker for tips. Jeg ser at de fleste bytter uten å låse veiva (kun merking). Det er vel en liten risiko for at den skal flytte på seg, så tar sjansen 🙂

     

    Hvordan plasseres den, ottahol? Kan ikke huske å ha sett dette noe sted på youtube, så kom gjerne med info om hva/hvordan!

    På LRtime kan du se det. På med reima på veivaksel. Liten pipe under som holder reima på plass på veivakselen til du har fått den på plass. Husk å fjerne etterpå

  3. Jeg brukte 5,8 mm bor. Merket også av posisjonen på hjulene på kam akslinger og veivaksel med hvit tusj. Da vet du hvor de sto vis du skulle være uheldig at de flytter seg. (Det erfarte jeg på kamhjul) Jeg låste ikke veivaksel. Husk en liten pipe (10mm?) under veiva når du skal sette på ny reim. Da holder den seg på plass. Husk å fjerne etterpå. Lykke til.

  4. Jeg brukte IDTool og skiftet hvor det skulle blåse flere ganger, samt av og på med varme. Fikk da opp feilmelding på motoren som sitter nede, venstre side. 

    Bytta fører side nede i januar 22. Slik jeg husker måtte alt av i midt konsoll (radio osv nedover) Midt konsoll girspak måtte flyttes bakover. Så kom jeg til dekselet som går frem i fot brønnen. Dekselet under rattet (hvor det kommer ut varme) samt dekselet hvor interiør lyset i fot brønnen. Motorene ned på høyre og venstre er "like" med er programmert til å gå hver sin vei.

  5. En liten advarsel: 25/12 kom det uinviterte gjester på min Altox. Saga Mobil stengte simkortet 26/12. I denne perioden har det gått i overkant av 20 000 SMS meldinger til ett nummer i "Kosovo". Kostnad ca 15 000.-. Har spurt LRButikken, men venter på svar. Har anmeldt til politiet. Spurt forsikringsselskap om jeg har dekning på slikt. Tar ikke sjansen å putte inn nytt data sim før jeg vet om jeg kan tilbakestille Altox helt. Må kanskje kjøpe ny. Brukernavn og passord ligger jo på serveren til Altox så jeg skal spørre om de har hatt "innbrudd". Men prøvde å få kontakt med Altox i europa for ca 6 mnd siden og der var det ikke mye tilbakemelding så det spørs om jeg får noe svar.

    God Jul og Godt Nytt år til alle.

  6. On 10/17/2023 at 10:49 AM, Helene Odden said:

    Jeg ønsker ikke å bruke Microsoft mus; Jeg elsker ditt foreslåtte Logitech M185 og M705. Imidlertid er jeg bekymret for batterilevetiden til Logitech mus. Har du noen informasjon om Razer mus? Er de gode når det gjelder batterilevetid?

    Hvilken modell av Logitech mus bruker du for øyeblikket, og hva er din erfaring med batterilevetiden?

    M705. Skjønner ikke problemet med batteri. Er jo bare og skifte

  7. 57 minutter siden, smedenDY skrev:

    Har hørt mange som er fornøyd med tuning fra Flissundet motorservice.

    Tror de tilpasser etter tilstand og alderen på motor også, og prøvekjører.

    Så det er ingen standard trim som bare blir putta inn i alle motorer.

     

    Jeg bruker Flissundet Motorservice. Godt fornøyd både med Disco 2 TD5 og Disco 3 Tdv6.

  8. Da er denne solgt til en medforumist.

     

    Har en slik til salgs. Pris: 3 000.- + frakt

    Dekker:

    NANOCOM Evolution for Discovery 3 05-09 kit

    L319 Discovery 3, 2005 to 2009

     

    NANOCOM unlock code for TD5 EMS

    TD5 Engine Management (Defender and Discovery 2)

     

    NANOCOM unlock code for Disco II systems

    Valeo Body Control, ACE, SLABS, Auto box and SRS Airbag (Discovery 2)

     

    Følger med:

    Kabel for oppdatering.

    Power Supply 100-240/12v Universal

     

    DSC_0101.JPG

    DSC_0102.JPG

    DSC_0103.JPG

    DSC_0104.JPG

×
×
  • Opprett ny...