Gå til innhold

rtin

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av rtin

  1. Rotet litt i boden og fant 4 stk. 20" felger (krom) med dekk som muligens kan rulle litt til. Felgene er ikke altfor pene, men kan sikkert bli ok etter en lakkering. Pris Kr 750. Felgene passer Disco2 og P38
  2. Etter "girkassehavari" har jeg nå til overs noen deler, blant annet en automatkasse med transferboks. Jeg nummerer: 1) Automatkasse med svinghjul og konverter, inkludert transferboks. Tilstand, usikker! Gjorde masse søk etter girkassa brått sluttet å virke, uten å finne en direkte årsak. Fant ingen feilkoder og oljetrykket i kassa, målt med det berømte instrumentet, viste ingen forskjell fra en velfungerende kasse. Valgte derfor å bygge om bilen til manuell. I etterkant, etter at jeg tappet av oljen på transferboksen, fant jeg større metallbiter festet på magnet/tappepluggen. Vi var aldri i nærheten av å mistenke transferboksen som årsak til problemet - men i ettertid har jeg fått vite fra landroververkstedet at de har vært borti tilfeller hvor dette har skjedd før. Kassa ligger på nå tunet og selges til høystbydende. Kassa fungerte veldig fint før den uten forvarsel sluttet å virke. 2) XYZ switch. Selges høystbydende. 3) Startmotor. Selges høystbydende.
  3. Fjernet det gamle ledningsnettet fra automatkassa, det som går inn i bilen under "cubby Box" og koblet på ledningsnettet fra den manuelle kassa - og vips synes alt i orden. Motoren svirrer som bare det. Bruker fremdeles "automat hjernen". Da gjenstår det en prøvetur
  4. Da har jeg fått clutch, samt at alt under bilen er ferdig montert. Regner med at det nærmer seg når jeg etter hvert får oversikt over elektronikken. Sitter akkurat nå og ser ned på toppen av girkassa - og det synes som om jeg har en del ledninger til overs etter at jeg fikk på plass den manuelle kassa. Har hjernen fra donorbilen liggende. Hva bør jeg fokusere på? Vil XYZ kablingen gi problemer? Tips?
  5. Supert finnarne. Ble litt klokere
  6. Holder på med et lite ombyggingsprosjekt og lurer på om noen har et oversiktsbilde av rørene mellom master clutch og slave clutch?
  7. TIDEN GÅR, men nå kan jeg endelig si at det sitter en manuell kasse i godbilen. Det gjenstår fremdeles mye arbeid. Holder nå på med pedalsettet. Har hele pedalsettet til manuell liggende, men lurer på om jeg bare kan flytte over bremse- og clutchpedalen til den braketten som sitter i bilen fra før av, samt lage hull til clutchmaster? Har som sagt "manuellbraketten" - så jeg kan fint lage en nøyaktig mal for hvor jeg skal lage hull til clutchmaster. Hva gjorde du finnarne?
  8. rtin

    Svinghjulsbolter D2

    Bygger om min D2 til manuell giring. I den anledning lurer jeg på en ting. Er nå klar til å skru på svinghjulet fra donorbilen, men har glemt å kjøpe inn nye svinghjulsbolter. kan jeg bruke opp igjen de gamle boltene?
  9. rtin

    R380 gummimansjett

    Ønsker meg en ny gummimansjett til R380 girkasse. Den som tetter mellom girstang og kassa, se bilde. Noen som har en til overs, eller vet hvor man får tak i - og eventuelt vet hva delen heter på engelsk?
  10. finnarne. Det er fristende å prøve dette selv i carporten hjemme, med grus, . Kan vel legge under en forskalingsplate slik at jekken blir lettere å håndtere. Har vel mindre lyst til å splitte gir og fordelingskasse - men kanskje man blir tvunget på grunn av vekten. Vi får se. Kjøpte girkasse med fordelingskasse, så jeg har vel kanskje en til overs når jobben er gjort.
  11. Hei igjen. Litt forsinket, men nå ligger det en manuell girkasse med nødvendig tilbehør på gårdsplassen . Dessverre har jeg ikke egnet plass eller nødvendig utstyr til å få tatt ned den gamle automatkassa - samt satt inn den "nye" manuelle kassa. Trenger derfor hjelp til dette. Montering av clutchsylinder, samt slave, pedalsett, starter, girspaker, konsoller, mellomakslinger etc. kan jeg klare selv. Er det noen som vet om et egnet verksted i Gjøvikregionen som kan bistå til en fornuftig pris? Det handler om å ta ut den gamle kassa hvor det meste av omkringliggende komponenter er demontert, samt: 1) Demontere det gamle svinghjulet. 2) Bytte simring på veiv. 3) Montere nytt svinghjul med clutch og trykkplate. 4) Bytte simring på aksling girkasse. 5) Montere kasse.
  12. Selger er litt forsinket med deleleveransen/demontering - og da passer det godt med en liten kontroll. Er delelisten komplett, mangler det noe? Girkasse, clutch, clutchsylinder, slavesylinder, svinghjul, svinghulskrans, pedalsett, konsoler, girspaker, ledningsnett og ecu.
  13. Kanskje litt drøy pris. Det er lov å prute litt
  14. Det er ikke lenger aktuelt.
  15. Takk for svar alle sammen. Det blir girkassebytte, men ikke automat. Jeg gjør som "finnarne", bygger om til manuell. Har kjøpt girkasse, clutch, clutchsylinder, slavesylinder, svinghjul, svinghulskrans, pedalsett, konsoler, girspaker, ledningsnett og ecu fra en delebil. Regner med at det skal gå bra . Jobben blir gjort i juni.
  16. Ok. Takk for svar alle sammen. Hvis det ikke er noe på "utsiden" - som kan være årsak til manglende oljetrykk - så går det sakte men sikkert mot girkassebytte. Vurderer å kjøpe en brukt kasse. Er automatkassa fra D2 V8 identisk med automatkassa i TD5?
  17. Hei, Jeg vurderer kjøp av brukt automatkasse til D2. Må være 100% i orden.
  18. Har fire sommerdekk på felg. Dimensjon 255/65-16. Dekkene ble kjøpt i fjor og har rullet ca. 2000 km. Selges grunnet overgang til større hjul. Pris: 4000,-
  19. Status - tre siste tester. 1) Med motor i gang har jeg tittet inn i den berømte inspeksjonsluken. Her snurrer startkrans og smultring rundt :). Det betyr vel at flexplata ikke er gåen. 2) Med motoren i gang og giret i D - så snurrer ikke mellomakslingen. Da er det ikke stikkaksling. 3) Skrudd av oljetempmåler - startet bilen, null oljesprut. Null oljetrykk er vel en foreløpig konklusjon. Siden jeg ikke er en ekspert på automatkasser, så må jeg bare spørre. Hvis en slange til oljekjøleren er sprukket, hoppet av, eller lignende - ville oljepumpa da ha virket optimalt? Altså: Er pumpa avhengig av et tett system for å virke optimalt? Tenker høyt her. Det er nummeret før kassa forsvinner ut av bilen
  20. Takk for innspill. Fordelingskassa er Ok. Selv om den hadde vært defekt, så skulle vi hatt innslag i automatkassa - når vi sjalter oss gjennom de ulike girene.
  21. Takk for innsatsen i dag Leif Ove. Selv om vi ikke fant ut av det, ble jeg litt klokere på automatkasser. Status pr. i dag. Automatkassa vil altså ikke gå i gir. Den stoppet plutselig å virke, uten forvarsel på gårdsplassen hjemme. Det blir forandring i lydbilde til motoren når jeg sjalter fra P til R, eller fra P til D, samt 3, 2 og 1. Det tyder på at kassa ikke er helt død. Kassa suger ikke til seg ny olje. Lav/høyserie er OK Fleksplata synes å være OK . Alle deler - når vi titter inn gjennom inspeksjonsluka, synes å gå rundt. Ingen feilmeldinger med diagnose. Oljetrykk på kasse - verdier målt og samsvarer med referansebil som fungerer perfekt.
  22. Mener fremme ved kjøleren. Deler ikke de to rørene seg, slik at det går et rør inn på vestre side av kjøleren og et rør inn på høyre side av kjøleren? En inngang og en utgang. Vi målte noen trykkverdier i kassa når vi sjaltet gjennom girene. Etterpå - for sammenligningens skyld, gjorde vi det samme på en annen D2 - og fikk så og si samme verdier. Hadde vært veldig fint å fått bilen på veien igjen snart
  23. Da har jeg endelig fått lest av feilkoder - det vil si, ingen feil koder. Når jeg flytter girspaken fra P til R - eller for den saks skyld, til D,3,2, eller 1, så skjer det svært lite. Normalt skal man kjenne at giret slår inn. Likevel hører jeg at det er forandringer i lydbildet når jeg sjalter gjennom. I dag oppdaget jeg en lekkasje foran, på venstre side - litt i området der slangen til oljekjøleren går. Kan det være lekkasje på denne? Det må jeg finne ut av i morgen? Et spørsmål: Hvis det er for lite olje på kassa - vil en lekkasje i oljekjølerslangen føre til at kassa ikke suger til seg olje - når jeg forsøker å etterfylle?
  24. Så fint, det er supert. Kan du ikke bare melde meg på nittisju9517søttien Roar.
  25. Holder til på Gjøvik
×
×
  • Opprett ny...