Jump to content
LRforum

Stig

LRF Society
 • Content Count

  7,880
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About Stig

 • Rank
  Vegvisir

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nes på Hedmarken

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Nes på Hedmarken

Recent Profile Visitors

3,854 profile views
 1. Jimny med portalaksler! https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=236954967
 2. Alternativ til nye Defender. Kan ikke få det mer elementært enn dette. Leveres platpakket... Fiat 2,8 diesel eller elektrisk motor i hvert hjul.
 3. Stig

  Blinklys

  Med de strømprisene vi har nå, er det ikke rart at mange vil spare på strømmen... Forøvrig bruker jo disse blinkelysene ihvertfall halvparten av tiden (på det intervallet pæren er mørk ;-) )
 4. Står i overskriften i annonsen hvilken motor det er. Skulle gått til specsavers...
 5. Ser ut som en interessant bok. Tenk å kunne reist på den tiden, da det var trygt å reise i Afgahanistan, Irak, Jemen... Omtalen av boken er litt upresis; de reiste ikke i en "veteran" Land Rover. De reiste i en splitter ny Land Rover. Det fantes ikke engang veteran-land Rovere i 1955...
 6. Liten oppdatering: motorbyttet gikk greit. Det vi brukte lengst tid på var de jækla skruene til varmeskjoldeene rundt eksosmanifoldene. Nesten alle måtte av med gladvold eller vinkelsliper... Sist mandag passerte bilen PKK uten feil på første forsøk! Blir tur til Elvedalen igjen til helga.
 7. Får ikke gjennom en bestilling hos John Craddock LTD fordi jeg ikke har "vat-code". Noen tips? Tidligere har jeg brukt personnummer, men det funker ikke nå.
 8. Hentet bil i Oslo i dag. Alfa Romeo 159 1,9 diesel sedan, 2008-modell.
 9. Fant plutselig en bil som heter Honda Accord. Rart ingen har nevnt den før. Ser ut som en bra bil, med kraftige motorer! Er ikke Honda helt på topp når det gjelder driftsikkerhet?
 10. Insignia så jo grei ut. Falt kanskje ikke helt i smak ("familiebil"), men hvordan er disse kvalitetsmessig? Tenker da på 2,0 CDTi-motorene rundt 2009-2011. Vi hadde en gang Opel Astra med bensin og automatgir. Morsom bil, og enkel å kjøre. Dessverre hadde ikke motoren godt av at jeg lastet bilen stapp full, og peiset på fra Hammerfest til østlandet på 26 timer... Den hadde inntil da bare gått på småkjøring lokalt i byen som HC-bil. Fikk heldigvis tak i en brukt motor med lav km, så det ble bil igjen av det. Forøvrig går det uhorvelig mye tid på å leite etter bil på finn
 11. Celica er uansett ikke aktuell. Falt ikke i smak hos guttungen.
 12. Takk for advarsel. Da tror jeg vi stryker diesel av lista. Og av bensin er det da hele 2 stk. i hele landet med 2,0 ltr.-motoren... Ja, vi ser på BMW 3-serie også. Helst diesel, men det har vært noe tull med disse motorene på flere biler. Noen har fjernet "swirl-flaps" etc. Vi har jo en Freelander med Td4 BMW-motor, og den har ikke virket 100% siden helt vi kjøpte den...
 13. Det er egentlig ikke noen tvil om diesel vs bensin. 0,47 vs 0,81 oppgitt forbruk på samme bil, samt bensin dyrere enn diesel. Vi kjører i dag omtrent 50-60.000 km i året, mye av det er kjøring av guttungen, det blir fort pæng av det. Det er noe av det jeg prøver å finne ut av. Prøver å finne ut av dette, og har lest noe om en produksjonsfeil på en serie med motorer. Hvis man unngår disse, eller finner en med byttemotor, så bør det være trygt. Noen som vet noe om dette? Skulle visst være en oljekanal som ble tettet av pakningsguffe på fabrikken...
 14. Jeg deler dine tanker her. Og 200hk er ikke nødvendig, men heller ikke det motsatte. Vi prøvde en Volvo V50 1,6 diesel. Men den var så treg at det kan bli problematisk å ta en sikker forbikjøring. Ble skuffet over den motoren, for bilen virket ellers bra. De nevnte biler fra utpå 2000-tallet og utover virker alle som sikre biler, så det blir nok det vi ser etter. Bare usikker på kvaliteten på Audis 2,0 diesel, Subarus diesel og slike ting... Audi A3 er et nivå ned i kvalitetsfølelse sammenlignet med A4 er jeg blitt fortalt.
×
×
 • Create New...