Gå til innhold

Anbessa

Medlemmer
  • Innlegg

    326
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Anbessa

  1. Anbessa

    Swivel ball

    Til hjelp for meg på motsatt side og andre hobby-mekanikere Nå begynner jeg på hjullagre.... Takk til VBF
  2. Anbessa

    Swivel ball

    Og til oppsummering Etter gode råd herfra og det altvitende internet. * Husk thrust washer. * Pivot pin / King pin / upper (top) swivel pin skal oljes litt før den settes inn i foringen / railko bush * Start gjerne med like mange shims som man tok av før bytter * Boltene skrus jevnt ned til de alle tar og strammes til litt og litt, slik at swivel pin ikke kommer skjevt og foringen klyper i pivot pin. * Moment 80 NM * Forspenn / preload måles etter at swivelhuset / kulehuset er i bevegelse * Legg til eller fjern shims til preload er 3,6 - 4,5 kg (8 - 10 lb) * Preload målt med den store SIM ringen vil være høyere og er irrelevant. Nå har jeg endelig fått det til
  3. Anbessa

    Swivel ball

    Var jo veldig fornøyd når jeg fikk forspenn på 11, kula svingte fint og det føltes passe fast og fint ut. Men 21, etter den store SIM ringen kjennes altfor fast ut. Nå er den 14, det virker litt fast, men går seg vel til. Da er det bare å begynne på motsatt side
  4. Anbessa

    Swivel ball

    Det går fremover. Nå fikk jeg 11 lbs på vekta, det er det som er anbefalt i Haynes. Når jeg satte på den store sim ringen ble forspennet 20-21. Det syntes jeg ble for mye, så jeg justerte med shims og har nå 14-15 med den store sim ringen. Det må vel være greit?
  5. Anbessa

    Swivel ball

    Takk, betyr det at jeg bør kjøpe enda flere shims og ta bort etterhvert som den nye bolten slites til? Den gamle kan kanskje også brukes, men den virker bittelitt «slarkete»
  6. Anbessa

    Swivel ball

    Mener du thrust washer? Kan den være for tykk? Takk for alle gode råd !
  7. Anbessa

    Swivel ball

    Jeg har allerede lagt på flere millimeter med shims og brukt opp både de gamle og alle nye som jeg fikk til begge sider. Kan det stemme at det skal være en høy stabel med shims? Da må jeg kjøpe flere....., Jeg får en preload på noen og 30, der den skal være halvparten, med alle shims. For meg virker det som om det er for trangt med den nye, jeg skjønner den gamle er mer slitt, men skal det virkelig være så thight med den nye?
  8. Anbessa

    Swivel ball

    Det har blitt litt varmere og jeg fortsetter i garasjen. Problemet nå er at jeg får sinnsykt høye verdier på preload når jeg fester den nye «upper swivel pin» i railko bushen. Når jeg prøvde med den gamle, ble preload mer normalt. Jeg trekker til med moment ca 74 NM i følge manual før jeg måler. De to swivel pins ser like ut for meg, men kan den nye være ørlite grann for stor? Bør den maskinslipes ned noen tusendeler? Gode råd? Bruke den gamle?
  9. Anbessa

    Swivel ball

    Det er godt ekspertene er enige. Jeg ser om jeg får tid i morgen til nytt forsøk
  10. Anbessa

    Swivel ball

    Det ble thight, prøver igjen en annen dag - det er kaldt i garasjen. Ved å bruke begge de gamle shims og 4 nye ble preload 12 lb. I min andre manual, den grønne boka står det at preload skal være 8, 12 virker stramt - jeg må ha misforstått Haynes.
  11. Anbessa

    Swivel ball

    Flott! Prøver igjen
  12. Anbessa

    Swivel ball

    Og hvor skal o-ringene? Tusen takk for hjelp!
  13. Anbessa

    Swivel ball

    Kan det være denne?
  14. Anbessa

    Swivel ball

    Hei, jeg pusler litt med framakslingen til seriebilen (1977, 109’’) Jeg holder på å bytte swivelball og lagre. Etter å ha satt på ny swivelball med lager, så er svinger swivelhuset på kula nesten uten motstand. I Haynes står det jo forklart hvordan man legger til og trekker fra shims for å få riktig preload, men jeg får ikke mer enn 4 lb uten shims. Det står at man skal fjerne shims dersom det ikke er tight nok. Men hva gjør jeg når det ikke er noen shims å fjerne? Preload blir jo målt i Haynes FØR man fester swivelhus pakningen, men jeg har nesten 0 lb i preload uten pakningen og 4 lb med pakningen festet. I følge Haynes skal preload være 14 - 16 lb, så jeg er langt unna. Noen tips?
  15. Og, godkjent! Ingen feil. Dette var moro, halvannet år siden sist det var skilter på.
  16. Jeg er fornøyd, jeg. Bilen har jo stått i 1,5 år (jeg har fått overhalt bakakslingen - farvel til oljelekkasje og slark bak ). Jeg forstod det slik at det bare var å trekke til u-boltene, kontrolløren tenkte jeg hadde vært for ivrig med Lanolinolja, så det ble litt bevegelse der . Endeledd ligger klar i garasjen. Og, bremsene fikk skryt, skikkelig gode !
  17. Ferdig PKK, bremsene var upåklagelige gode men tre 2’er feil på bladfjærer foran (løse fester) og styring (ødelagt støvmansjett) Synes det var bra, jeg. Litt jobbing til og prøver igjen.
  18. Bak er det jo felles bremseslange til bakakslingen og rør resten av veien. Så, nei, ikke hele veien Ja, det kan jo ikke være slik. Jeg dro til litt ekstra på niplene og nå er det tørt. Rekker ikke å lage ny rør nå, men vil få det gjort snart . Noe spesielle typer rør som anbefales? Har fra Biltema, er de greie nok? Virker litt harde å flense, men det kan jo kanskje være fordi flenseverktøy også er fra Biltema?
  19. Det kommer svært lite, var tørt i går kveld og bitte litt fukt i dag tidlig. Jeg prøver med litt fett og ser hva som skjer. Jeg får be en profesjonell lage og flense bremserør neste gang, jeg gjorde det selv nå
  20. Bremsebåndene strammet til nesten subbing og mye bedre, kanskje det er håp? Alle hjul luftet, ingen bobler. Men, en liten dråpe bremsevæske ved niplene bak. Hvor mye betyr det når bremsene virker OK?
  21. Har slitt med diverse hjulsylindre og kjøpte derfor originale Land Rover hjulsylindre. En av de forrige lakk bremsevæske inn i trommelen. Skal på PKK i morgen ettermiddag, men får ikke bremsene til. De nye hjulsylindrene virker på den måten at det ikke lengre kommer luftbobler når jeg lufter. Men, bremsene er fremdeles myke på første trykk og harde og gode på andre trykket. Kan det være master sylinderen? Igjen? Bør jeg prøve å bytte den i morgen tidlig? Kan det være noe helt annet?
  22. Litt usikker, lå flere i garasjen ..... Har kjøpt Allmakes tidligere
×
×
  • Opprett ny...