Gå til innhold

WildRover

LRF Society
  • Innlegg

    1 534
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av WildRover

  1. https://www.autosparks.co.uk/finder/car/land+rover
  2. 2001 P38 V8 bensin (Motronic), gått ca 220000 km Registrerer at motoren fusker litt på tomgang når den er varm. Typisk om jeg kjører til butikken så fusker den når jeg starter for å kjøre hjem. Med bittelitt gass er det greit. Ingen symptomer under kjøring, heller ikke under akselerasjon. Med kald motor er det heller ingen symptomer. Ikke motorlampe og ingen feilkoder. "Misfire"-telleren på Nanocom ser ut til å telle mest på de venstre sylinderne. Har vært slik i flere år. Byttet coilpakker, pluggledninger og plugger i forbindelse med service for et par år siden, ble bedre men ikke bra. Noen som har vært borti lignende? Prøver bilen å fortelle meg noe?
  3. De som ligger oppå ramma er 6 mm utvendig.
  4. Prøvd å bytte om batteriene? Er kanskje nok å bare flytte +kabelen hvis ledningene er lange nok? Edit: Hvilket batteri er voltmeteret koblet til forresten?
  5. Bare å plugge i laderen og se på spenningen det. Stiger spenningen så fungerer laderen. Kan være noe som trekker strøm når bilen ikke går også. Hva er de skille-releene til f.eks? Sjekket du spenningen rett etter at du stoppet motoren?
  6. Står litt i denne tråden: I korte trekk er det bare å fly ned, kjøpe bilen, huske kvittering og kjøre hjem igjen. Kjør på rødt gjennom tollen og gjør opp for deg der. Så bestiller du time på biltilsynet for å få registrert den i Norge.
  7. Sett bukker under ramma og slipp ut lufta fra belgene. Om ikke for din egen del, så ihvertfall for dine pårørende.
  8. Søk etter "automatic tire deflator" på ebay eller lignende
  9. Du skrur riktig vei da? Noe må gi seg, om det er verktøyet, boltene, mutrene eller mekanikeren gjenstår å finne ut. Noen forslag: -Hvis du har jekket opp, slipp den ned igjen og la bilen stå på hjulene til du har fått løsnet mutrene. -Stå på latmannsarma, evt forleng den med et rør. -Sett jekken under latmannsarma og jekk opp.
  10. 5% gjelder diameter ja. 205 mm er ca 8 tommer. Så nei, de kan ikke regne. Er dekkene innom skjermene og ikke tar borti noe ved fjæring og svinging, kan de ikke si noe på bredden.
  11. Verdt å minne om det som står i vedlegget til kontrollseddelen: Biltilsynet er klageinstans og du kan be de kontrollere bilen. Hvis de godkjenner den, kan du gå (kjøre) tilbake til verkstedet og kreve pengene dine tilbake. Fordelen med å klage til biltilsynet, er at det blir ført inn i statistikken og kan bidra til å få luket bort overivrige kontrollører og verksteder. Eller at de får en advarsel i det minste. Men da bør bilen være i orden selvsagt. Hvor store rusthull snakker vi om?
  12. Kan være så enkelt som dårlig antenne eller antenneforsterker. Men ikke usannsynlig at DAB-adapteret er defekt heller. Hvis du kan leve med en ekstra boks på dashbordet så har jeg god erfaring med DAB-adaptere fra Tiny Audio. Koster vel en tusenlapp eller to avhengig av modell (muligens billigere i Sverige?), enkel installasjon og enkel betjening. Innebygd FM-sender men kan også kobles til AUX-inngang på radioen hvis du har det. Følger med vindusantenne, men kan selvsagt bruke annen antenne hvis du foretrekker det.
  13. Har du prøvd å si unnskyld? Mest tro på is som foreslått lenger opp. Har du strøm i garasjen kan du jo prøve å få på litt varme. Blir gjerne triveligere å holde på og da.
  14. WildRover

    Rørbøying

    Trikset er å la kunden vise deg hvordan det skal gjøres. Enten får han det til, og du lærer noe, eller så firer han på kravene. Funker hver gang
  15. Denne typen? https://www.paddockspares.com/ssw100050-abs-sensor-front-to-5a683617.html Disse skal være ca 2 kiloohm når de er i orden. Kan være ledningsbrudd, men som regel er det selve sensoren som er dårlig. Ser du ikke skade på ledningen er det trolig selve sensoren. Hvis du trenger sensor fort så er dette hyllevare hos alle som reparerer eller selger deler til lastebil(hengere). Finnes i rett og vinklet utgave og med ulike lengder på ledningen. Skjøteledninger finnes også. Blir ledningen for lang er det bare å kveile opp. Ulempen er at du ikke får med dingsene som klamrer ledningen, men du kommer langt med en neve strips.
  16. Luftvarmer eller vannvarmer? Tidsur? Pris? Varmeapparatet er som du sier greit nok, men jeg plages litt med at det ikke kommer varme før jeg vrir om nøkkelen
  17. WildRover

    smc sylinder

    Vann i motoren? Etter at du har demontert og satt sammen igjen? Da vil jeg påstå at du gjør noe feil Du bør ihvertfall finne ut hva som lager den skrapelyden. Og hvorfor det ikke var kompresjon. Beste hadde vært å få noen motorkyndige til å se på det.
  18. Har du byttet kun tørkefilter eller hele APSen/tørkeren? Den skal veksle mellom fremre og bakre, så tenker det kan være noe feil på APS så den ikke veksler som den skal. Sjekk også avlastingsslangen på kompressoren, at den ikke lekker og at det kommer luft der når du har fullt trykk på tankene. Store luftlekkasjer kan også gi mye vann, men da får du som regel varsel om høyt luftforbruk.
  19. Hvor langt kommer du? Finner apparatet bilen? Får du valgt system? Får du lest feilkoder? Beklager å måtte si det, men jeg tror ikke du skal ha for store forhåpninger til iCarsoft. Disse bilene er litt sære og iCarsoft lover gjerne mer enn de har dekning for.
  20. Du må slette feilkodene for at bilen skal skjønne at den er reparert. Da skal kompressoren starte og høyden skal justere seg. Hvis ikke er det mer feil. Kom gjerne med oppdatering her uansett hvordan det går. Får vi vite hvilket diagnoseapparat du har og hvor det stopper er det lettere å hjelpe.
  21. Høres kjent ut, akkurat samme feil her. Må si fra hvis du finner ut av det, så slipper jeg å feilsøke Jeg har testet med annen radio (uoriginal), ingen forskjell. Har sjekket sikringer også, alle var OK. Det er forsterkere i dørene mener jeg, rart om alle skulle slutte å fungere samtidig.
  22. Mon tro om bunnstoffet dekker litt bedre hvis man får båten opp på land først?
  23. Ikke meningen å spamme forumet, men her er ihvertfall en liten oppdatering. Bilen lever i beste velgående den. (Eieren og for den saks skyld.) Alltids noe småtteri som skulle vært fikset, men stort sett kjørbar. Fikk litt problemer med clutchen for en tid tilbake. Sluret samtidig som den ikke ville løse ut skikkelig. Virket som et hydraulisk problem, så jeg bestemte meg for å bytte både hovedsylinder og slave. Siden jeg først holdt på å rote frammi der så valgte jeg å bytte hovedsylinder på bremsene også. Bilen har jo både pedaler, motor og gir fra en nyere seriebil, så det er ikke rett fram å finne riktige delenr. Jeg var heller ikke helt fan av den gamle løsningen, hvor beholderen for clutch-væsken var plassert nesten innunder framskjermen. Jeg gikk til slutt for dette kitet fra Paddock: https://www.paddockspares.com/504105-reservoir-tank-kit.html Dette måtte selvsagt også modifiseres, om panseret skulle kunne lukkes. Egentlig ganske greit fornøyd med resultatet. Planen var egentlig å bytte ut alt av bremserør samtidig, men jeg måtte plutselig ha garasjeplassen til noe annet, så da ble det bare slengt sammen som det var og provisorisk luftet. Begynner å bli mye rust på de få stålrørene som er igjen, så bremserør står høyt opp på lista over gjøremål. Har sett over andre ting som bør gjøres også. Fjærforingene er så godt som borte, og støtdemperne er blitt blåtann. Ikke at jeg trenger dempere med de stive fjærene forsåvidt, men greit å ha for syns skyld ihvertfall. Fant forresten ut at starteren var på vei ut, hang i to løse bolter. Fikk skrudd den fast, så håper vi det holder en stund til. Ellers lever bilen et forholdsvis rolig liv. Kjører til og fra jobb innimellom, tar på seg oppdrag som hagetraktor og står egentlig mest til pynt. Funderer litt på om det er på tide å la noen andre overta. Bilen fortjener egentlig å få litt jevnligere stell enn det jeg gir, men samtidig så står den ikke i veien for meg heller. Folk vinker og smiler når jeg kjører ihvertfall En par bilder fra dagens kjøretur:
  24. Her er en som hadde samme problemet: https://forums.lr4x4.com/topic/25495-broken-steering-box/ Heldigvis skjer sånt helst i lav hastighet, pga større belastning og mer bevegelse.
  25. Gebe selges fortsatt av Krigsvoll, bare ikke av det selskapet som gikk konkurs. https://meganorge.no/
×
×
  • Opprett ny...