Jump to content
LRforum

WildRover

LRF Society
 • Content count

  1,405
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

About WildRover

 • Rank
  Entusiast

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.lrforum.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Earth

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Huttiheita

Recent Profile Visitors

865 profile views
 1. WildRover

  Spam brukere; enklere håndtering

  Firefox for Android testet, samme resultat som med Chrome for Android, dvs funker ikke.
 2. WildRover

  1955 series 1

  The original registration number is probably V179xx. Statens Vegvesen should be able to tell you the last two digits. My S1 was regitered first time on the same day as yours. Here is an interresting thread for you. You may use a translator or just look at the pictures.
 3. WildRover

  Range Rover p 38

  Hvilke butikker er det snakk om? Om det ikke finnes alternative butikker i nærområdet, er likevel sjansen stor for at det finnes nettbutikker med de samme varene. Ofte er det også billigere å handle på nett. Problem løst Startsperre har jeg hørt kan fjernes med Faultmate eller noe slikt. Men du mister visst andre funksjoner i samme slengen.
 4. WildRover

  Bremserør rust

  3/16 stemmer på de fleste nyere biler, er min erfaring. Er vel derfor det er så lett tilgjengelig også. Biltema er helt greit, men kjøp kobbernikkel (Biltema 66499) i stedet for rent kobber. Er det mye rør som må byttes?
 5. Takker for gode råd. Hullet ble tettet med en kombinasjon av disse rådene og litt innblanding av egne ideer. Tett ble det, og tror ikke det er der varmen skal unnslippe i vinter heller
 6. WildRover

  Range Rover p 38

  Slik ser den ut: https://www.brit-car.co.uk/product.php/92931/8207/sensor_assy_heater_temp_new_range_rover Sitter på ett av rørene til varmeapparatregisteret. Ut med hanskerommet, så ser du den. Går an å bytte den uten å ta ut hanskerommet også, men da må du vite hvor den er.
 7. Forrige huseier monterte varmepumpe for en del år siden. Jeg har fjernet den, og nå har jeg et hull Ø58 tvers gjennom veggen. Det skal ikke inn ny pumpe på samme sted, så hullet skal tettes permanent. Veggen er standard åtti-/nittitallshus, hullet går dermed gjennom tapet, sponplate, dampsperre, isolasjon, asfaltplate (?), vindsperrepapp og til slutt liggende bordkledning. Hvordan tetter man best slike hull? Tenkte å sette på et lokk på innsiden, fram til jeg skal pusse opp. På utsiden er det ett bord på ca 2 meter som har hull, det kan jeg sikkert bytte om jeg finner riktig profil. Men alle lagene i mellom da?
 8. WildRover

  Frityr olje og diesel

  Tror nok det blir litt merkelig smak på chipsen. Edit: å ja, gravemaskinen ja.. da kommer det vel litt an på motoren. Sørg ihvertfall for å filtrere godt, og vær forberedt på hyppige filterskift.
 9. Tjære lukter vår, passer perfekt sammen med totakteksos og frisk sjøluft
 10. WildRover

  Moderne stereo i P38

  Interessant. Vil dette fungere sammen med originale høyttalere, sub og forsterker? CDskifter blir kanskje litt for optimistisk? Spent på resultatet av dette.
 11. WildRover

  Nye bremserør

  Ferdigbøyde rør er lettvint og kjekt, men dessverre som regel i stål. Kobbernikkel er som nevnt tingen, da slipper du å bytte rør til hver eu-kontroll. Sjekk google og youtube for greie instruksjoner i hvordan du lager kon. Brake pipe flaring heter det på utaskjærsk. Så får du selv bedømme om du vil ta oppgaven selv, eller sette det bort. Øvelse gjør mester. Les også om forskjellen på DIN/ISO- og SAE-kon. Vet ikke hva som er på Defender, muligens begge? Fra Biltema kan jeg nevne: 191261 bruker jeg på rør som allerede er montert på bilen. Kan også brukes i skrustikka på løse rør. 191260 er min favoritt på løse rør, funker dårlig uten skrustikke. 19837 er mye brukt pga prisen. Krever litt mer av brukeren, enn de to over. 66499 kobbernikkelrør nederst på siden. 66403 nipler i sett. Du trenger sannsynligvis ikke mer enn en eller to typer fra dette, så kanskje litt brutalt å kjøpe hele settet. Her finner du nipler i løs vekt, eller ihvertfall i par. Synes utvalget har blitt mindre der, så mulig du må andre steder for å få riktig. 191221 eller 191220 trenger du for å kutte rørene rett. 12118, 121181 og 121182 er kjekke å ha når du skal bøye rør i forskjellige radier. Bremselufter fra Gasolin. Jeg klipte av dekknippelen på min, og satte på luftkobling for kompressor i stedet. Husk å stille ned regulatoren om du gjør det samme. Gasolin selger forresten også rør og verktøy. Og som alltid etter en bremsejobb, start motoren og trø så hardt du klarer på bremsepedalen, med begge skoene. Se så over alle koblinger om det er noe som lekker.
 12. WildRover

  Klassisk bilradio med DAB+

  Denne passer muligens best i amerikaner? https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/spillere-dab-radio/caliber-rcd120bt Edit: ikke Dab da dessverre. Må lære meg å lese før jeg poster linker :/
 13. WildRover

  Bakspeil lager blindsone

  Kommer ikke ruta ferdig med klossen på?
 14. WildRover

  Dekk

  Mye som spiller inn, blant annet hvordan dekket er blitt lagret og ikke minst hva du evt skal bruke det til. 150 km/t på autobahn i regn krever utvilsomt andre dekk enn 15 km/t på en ensom skogsvei en finværsdag.
 15. Kjøleboksen din bruker da 4 ampere. En grei tommelfingerregel er å gange med 1,5 for å få sikringsstørrelsen, dvs 6 A. Nærmeste du kommer i flatstift er vel 5 eller 7,5. Sigartennere i biler har ofte 10 eller 15 A. Sjekk om strømuttaket du velger, er merket med hvor mye strøm det tåler. Så velger du sikring etter det. Litt teori om ledninger og spenningsfall, samt en grei kalkulator for spenningsfall: https://www.12voltplanet.co.uk/cable-sizing-selection.html
×